ako sa to prosim vas prejavuje?
Slaba zrazanlivost krvi
Ja som reagoval len na zmienku, ze lekarka hovorila o upchati ciev, co znamena prilisna zrazanlivost krvi a nie nedostatocna zrazanlivost. Ta sa prejavuje krvacanim.
Ale v kazdom pripade to mal lekar lepsie vysvetlit.
Mischel 1, tu na internete ti nikto nemoze zodpovedne odpovedat na tvoju otazku. Nikto z nas nevidel vysledky tvojho syna, takze ak niekto nieco odpoviem budu len dohady a tym by si sa nemala riadit. Vypytaj si vysledky tvojho syna a daj si vysvetlit o aku poruchu sa jedna. Medicinsky problem sa vzdy da vysvetlit aj laikom, ked sa chce.Ak ma tvoj 3 a pol rocny syn nejaky problem so zrazanlivostou tak sa nemozes uspokojit s odpovedou ako si uviedla a hladat odpoved na internete. Poloz lekarke otazku, ci nie je potrebne ist so synom na vysetrenie na hematologciku ambulanciu aby sa presne zistilo o aku poruchu zrazanlivosti sa jedna
Mischel 1 zla zrazanlivost krvi sa obvykle mysli slaba ztrazanlivost krvi.
Ty tu uvadzas pripad prilisnej=vysokej zrazanlivosti krvi, tz Stresdoeuropsky syndrom zvysenej zrazanlivosti krvi. Na to pomozu fibrinolyticke enzymy, tj enzymy, co pracuju podobne, ako nas ludsky plazmin, co riedi krv a rozbija krvne zrazeniny, a ktporeho ma dieta zrejme nedostatok.
Odporucam brat doplnok, nattokinazu, ktora bezpecne riedi krv a zaroven rozbija krvner zrazeniny.
Alebo serrapaptazu, co robi vlastne to iste, ale nepodporuje vyrobu vlastneho plazminu, ako to robi nattokinaza.
Dobry den chcem sa opytat nevie mi niekto poradit mam 3 a pol rocneho syna a sla som snim na vysetrenie lebo sa mi stazoval ze ho bolia kosti rucky nozky. A pani doktorka mi nechcela blizsie povedat len to mi povedala ze ma zlu zrazanlivost krvy so maju byt 200 as 5000 percent tak on ma 98 a povedala mi ze tymto sa aj upchavaju cievy takze preto ho bolia kosti. Nevie mi niekto poradit co mam robyt alebo ako postupovat a co ho moze casom prekvapit. dakujem :(
...ale hojenie ran a zrazanie krvi su dva rozdielne veci...
ak sa zle zraza krv napr.moze chybat vit.K ,vapnik a mnoho inej priciny mozu byt ked sa nezraza krv s tym treba ist k lekarovi...
tak ze mas riedku krv
-ked ti u zubara taha zub a dlho ti krvaca/diera po vytrhnuti zubu/
-alebo ti zoberu krv a dlho ti tecie po vpichu krv
-robia sa modriny a vela inych veci
-ked sa porezes tecie ti dlho krv
...preco to chces vediet-myslis si ze mas tento problem?