Mám taký problém už pár dní.Hrdlo ma nebolí,prechladnutá sa necítim,no už týžden najmä poobede až večer strašne ma núti na kašeľ.Už niekedy ma normálne burcho bolí od toho.Horšie je to,že pri silnom kašli neviem tomu zabrániť aby mi niečo neišlo aj do nohavičiek.Je to dosť trápne a neviem sa z toho dostať von,aj vtedy sa mi to stane ked vôbec nemusím an wc.Štípať ma neštípe,pozerala som s takou páskou moč,nemám tam bielkoviny čo by značili zápal,jednoducho neviemsi pomôcť postojačky,aby sa mi to nestalo pri silnom kašli.U lekára som nebola,lebo sa hanbím ísť,máme mladého obvodáka.Keby je žena tak by som už aj išla.
Pri kašlaní cvrknutie do nohavičiek
Keď ti ešte môžem poradiť, tak tento problém rieši urogynekológ.On posúdi v akom stave sa nachádzaš a podľa toho ti poradí, buď cviky,prípadne predpíše vložky alebo ak je to už moc, tak sa to operačne "opraví", ale to už je to posledné.
Ešte sa chcem spýtať tie brusnicové prípravky z lekárne nejaké vám pomohli aspon trocha či to len reklama?
Ozaj som prekvapená,že sa snažíte poradiť.Ináč ja viem,že gynekol´g alebo urológ rieši takéto problémy,len zatiať mi vždy pomohli cviky,netrvalo to dlho,roky dozadu už gynekológ tiež povedal tie cviky,no ešte natoľko ako teraz nikdy ma to netrápilo.K urológovi tak lahko sa nedostanem,to tam je toľko ľudí,že stopercentne si žiada termín,ale v pondelok idem na gynekológiu,už som volala ráno,či ma zoberú,všade maju veľa...
po porode som mala uvolnene svaly panvoveho dna-unik mocu
su na to cviky-pri cikani pustit a povolit prud mocu opakovane aj 5 krat
to spevni svaly tam dolu
inak riesi gynekolog,
urolog
az tretina zien a urcite male percento muzov v tom veku ma tieto problemy. Kegelove cviky su jediny naozaj efektivny prostriedok proti tym "slabym drziakom" Teda okrem operacii, co by som rozhodne nerobil az vtedy, ked nic ine ani dlhodobo nepracuje.
moze ist aj ochlamydie.. skus skocit na urologiu, tam nepotrebujes vymenny listok
Dakujem vám za rady.Lekára meniť nemienim,ani ný dôvod nemám,pravidelne k nemu chodím so všetkými problémami/mám medzi 45-50 rokov a problémy už žiaľ pribudaju/,len toto je taký chulostivý problém,tak asi pôjdem za sv.gynoškou.Len som si myslela,že sa mi to podarí vyriešiť ,nakoľko len týžden kašlem ale nie stále,občas,vlastne pravidelne každý den najmä podvečer.Beriem mucosolvan pastilky,trochu to pomôže,len to cvrknutie ešte furt...Asi pôjdem v pondelok či nemám predsa ten zápal nejaký.
eam tie cviky som zvykla robiť čo si napísala,no teraz sa mi to nedarí nejak.Každopádne dakujem každej jednej za rady.
Najskôr rieš kašeľ, pokiaľ ti nepomôžu "babské" recepty, zájdi s tým k lekárovi,aj preto, ak by ten kašeľ pretrvával dlhšie. Vzhľadom na vek, môže ísť o začínajúcu inkontinenciu. Začni cvičiť a to tak, keď močíš, tak počas toho pár krát zastav.Prípadne si nájdi nejaké cviky na posilnenie panvového dna.
kegelovymi cvikmi si posilni svalstvo malej panvy
alebo za nim chod len s tym problemovym kaslom. o uniku mocu mu nepovedz a nech vysetri priedusky..