Ľudia prosím vás poraďte mi niekto čo robiť, keď sa veľmi bojím ísť von z domu. Trvá to už skoro týždeň, mám povinnosti a napriek tomu to neviem prekonať. Mám pocit zmeneného vedomia a možno je to aj tým, že som nebola na čerstvom vzduchu. Ten strach sa stupňuje a o chvíľu z toho budem mať veľké problémy. Už si nie som istá, či mi pomôže spoločnosť, ktorá by šla von so mnou. Viem, znie to ako psycho :) ale už som naozaj zúfala.
Bojím sa ísť von
Ja mam ten istý problém, strach, uzkosť, depresie nič sa mi nechce som otravený zo života...bojim sa isť do hocičoho. Citim sa bezmocny a neviem čo mam s tym robiť. Chcem to prekonať a byť šťastný poradte niekto prosím.
Zavolaj psychologicke, neboj sa, musis si uvedomit, ze ziaden strach ti nehrozi, ze je to len vymysel v tvojej hlave, nic sa ti nemoze stat, len ten strach ta brzdi. Odhodlaj sa a zavolaj, mozno ta odporuci dobremu psychiatrovi a ten ti nasadi liecbu. Lieky ti to utlmia, ale najprv musis zacat od seba. Alebo popros rodinu, aby ti pomohla. neboj sa, opat budes v pohode, len musis urobit prvy krok.
chod von. zvladnes to.
chod sa prihlásit na psychiatriu, ja som teiž tam liečená
Tak viete, ja mám sociálnu fóbiu, úzkosť s obsedantnými myšlienkami. Už som bola celkom v pohode, začala som byť šťastná, lebo môj život zaplnili nový priatelia a psychické problémy akoby prechádzali. A potom prišiel ten zvrat. A napriek tomu, že sa snažím správať sa normálne a nepoddávať sa strachu, moje telo a myseľ bojujú proti mne. Trasiem sa a chudnem hoci normálne jem. Akoby som bola otrávená. Stále sa uisťujem, že to predsa nemôže trvať večne, ale všetko okolo mňa padá..neviem ako to vysvetlím v škole a aj na iných miestach, kde by som mala ísť. A to ma presviedča o tom, že to už ničí môj život. A áno, som z toho už tak veľmi unavená, že neviem povedať ani súvislú vetu a myslím na najhoršie...psychológovi som sa už neozvala asi 3 týždne, nie som schopná ani toho. Čo myslíte, prejde to?
Musis si uvedomit,ze nie si bezmocna. Ze si dokazes pomoct,ak sa so svojim strachom spriatelis. Ver mi funguje to. Nemusis s nicim a s nikym bojovat,len to prijmi,ze to tam je,ze je to v tebe a spravaj sa k sebe najlepsie a najlaskavejsie ako vies. Ukludni v sebe to male dieta,ktore sa boji a nevie coho.
Ak budes mat emocie pod kontrolou,dokazes si potom ukocirovat svoje stavy,dokazes tomu lahsie celit. Emocie nam velakrat radia zle. Zle negativne emocie ako strach,uzkost,depresie,hnev,ziarlivost,a ine su v nasich zivotoch docasne. Vsetko zle raz pominie.
Nie si uz z toho unavena,vycerpana?
Ak si zaplnis hlavu a srdce len strachom tak uz tam nebudes mat miesto pre nieco ovela ovela krajsie. :-)
zacinas mat asi agorafobiu, ne? :/ :(
No práve ten strach je doslova nezdravo paralyzujúci. Neviem čoho sa bojím. Asi, že niekoho stretnem a nebudem v pohode, že odpadnem alebo budem dezorientovaná...možno aj toho, že sa vonku zbláznim. Neviem to prelomiť a bojím sa, že sa mi to už nikdy nepodarí. V podstate sa pred týždňom nič nestalo, ale bolo mi veľmi zle po fyzickej i psychickej stránke a trvá to dodnes, len v inej podobe. V každom prípade ďakujem za príspevok. A tebe ako dlho trvalo kým si to prekonala?
Preco...strach a uzkost su sucastou nasho zivota. Nezdravy strach nas moze paralyzovat a zdravy strach nas moze zmobilizovat. Ty mas teraz mozno ten nezdravy strach,obavy,uzkost. Co sa stalo pred tyzdnom?
Najlepsie bude ak sa sama spytas a odpovies si na otazky: Coho sa bojim? Ako velky je moj strach? Kto mi moze ublizit? Co sa stane ak vyjdem von na slniecko? Som natolko silna,ze sa mozem so strachom konfrontovat zoci voci?
Drzim ti palce,neuveris presla som si tymto.