baby chcela by som sa spytat na jednu vec.mala ma 5mesiacov.spociatku som ju poctivo balila na siroko,nozicky ma dobre len sa jej museli este jadierka vyvinut.potom som ju az tak casto nebalila a niekedy az vobec.asi som mala ze?ma balenie vpyv nas to alebo sa mozu jadierka vyvijat aj bez balenia?bo zajtra ideme na kontrolu..
balenie na siroko
super :)
ludkovia nozky mame v poriadku taka som rada...uf..
jajka001-diik ideme dnes tak uvidime,no som pocula ze tam za vodou ani nebalia nerobia si z toho nic...zaujimave to je.
luxacia bedroveho klbu (vyklbeny bedrovy klb) ori narodeni , je relativne casta VRODENA chyba u novorodencov! ziadne pochybenie lekarov!!! treba balit deti na siroko a ak sa nieco nezda, treba navstivit ortopeda a riadit sa ich pokynmi
balenie nasiroko je specialitou československa, v rakusku to vobec nerobia, ale myslim ze my to robime lepsie. napriek tomu rakusaci su ok, tak aj tvoja mala dufam bude, drzim palce.
nevadi ja tam s tym idem ze mi to predpisu:-)a to uz budem davat poctivo..a mozno to bude v poriadku uvidime..vsak urcite sa ozvem zajtra sama som zvedava...ja to berem tak ze ked budem musiet tak spravim no co uz ale nakoniec to bude fajn mozno..
nemaj obavy, všetko bude dobré, áno, to je tá perinka na balenie na široko,asi 25 cm široký obdlžnik 1cm hrubý ohybný,ale pevný, na rohoch šnúrky.
zevraj sa sestrina mala narodila s vyklbenymi nozickami a zevraj to bolo rodovo ale podla mna je to blbost nikoho si nepamatam zeby to mal..podla mna mohli skor doktori pochybit..
no pocula som aj nieco o nejakej perinke na siroko..tak uz aby bolo zajtra 12h a budem vediet na com sme..
práve balením naširoko sa dostanú nožky do polohy správnej pre vývin jadierok.Dcéru sme balili naširoko,jadierka aj tak nemala vyvinuté dostatočne a potom sme dostali pomocku na ešte širšie baleni /taký tuhší pás, čo šiel až na plienky a po pár mesiacoch bolo všetko ok.