Výhody single života. On už má inú a ja som stále sama

Príspevok v téme: Výhody single života. On už má inú a ja som stále sama
Lejla-single

S mojím bývalím sme sa rozišli v polovici júna, on to ukončil tak že si na FB zmenil status zo zadaného na single. Po mojej sms o pochybnosti našom vzťahu . Cakala som nejaký rozhovor, nejakú poslednú nádej na zmenu a po mojom návrate domov ma už nečakalo nič. A to vraj , ako o mna bojoval .... A ako si myslel že JA som tá pravá . Hmm ..
Čo ma však zaráža ako rýchlo si našiel niekoho druhého . Na konci augusta. Proste chápem,že medzi nami už nebolo nič, boli sme slobodní ,dospelí ludia ale...Aj tak sa ma to dotklo . Ved to asi poznáte aj vy . Ten čudný pocit, že dokáže byť šťastný aj bez vás. Aj ked mu to prajem samozrejme.

Poprosím všetkých -zadaných no najma tých nezadaných ;-) aby sa vyjadrili čo považujú sa najvačšiu výhodu/y single života. :)A ako zahánate samotu ked 99,9 % vášho okolia je zadaná.

ja99

podla mna tie kamosky vidite zle, vzite sa do ich situacie, ked si mala frajera a jedna tvoja kamoska by bola single tak co isla by si s nou v piatok sobotu von alebo by si bola s frajerom? a o tom to je, teraz si ty sama, a oni su radsej s frajerom, ale ako pisu druhi, zivot je zivot,uzivaj si vyplnaj volny cas uc sa nove veci, to co ma prist pride, a netrap sa kvoli tomu, mimochodom ja mam 22 a tiez nevidim v tom problem ze som sam, tiez som na intraku, ani v mojom okoli kamosi nemaju neviem ake zlozite vztahy, zober si z toho vzdy to dobre :D

wreck

je dobre, ze sa vyjadrili viaceri, aspon si lejla moze vybrat. svojim sposobom mate vsetci pravdu. len ja som taky tazsi pripad asi, u mna je to ine.

xdanielax, hej, uznavam, moj nick je cisty radiohead a slucka na krku, ale zato je pravdivy. pre mna tieto vyhody, ktore tu viaceri spravne uvadzate, nefunguju. alebo aspon nie tak ako by mohli a mali keby som nebol 'wreck'. :-) a o lutovanie sa nejde, to len tak vyzera cez text.

george303

Ako to riesim ? Tvarim sa spokojne chlastam uzivam si zivot ... Ale iba navonok to co je vo vnutri je uplne ine ako to co je vidno navonok ...

123nezufaj

Aj ja som zazil nieco podobne lejla. No nemal som potrebu hned zacinat novy vztah praveze naopak. Potreboval som sa "rehabilitovat" proste nemalo zmysel zacinat nieco nove ak som to nemal v srdci urovnane a ak by som si zacal nieco nove tak by som len jej ublizil lebo by som jej nedal vsetko to co by potrebovala. Musela by ist na mna pomaly aby si ma zikala, ale ist zbrklo do noveho vztahu som nepovazoval za rozumne. Takze ak si partner nasiel novu priatelku len aby Ti urobil napriek tak velmi nemas za cim lutovat. Ak by Ta velmi miloval tak by sa asi zachoval inak. Teraz je uz par mesiacov co som sam a viem, ze srdce mam uz otvorene a tiez zazivam pocity ako ty ked mi po veceroch byva niekedy smutno, ale si mlada este vsetko mas pred sebou aj pravu lasku :) ona si Ta najde.

youki

ak chces naozaj pocut vyhody signle, tak ozaj su:
1. mozes sa riadit sama sebou a nikto ti nebude nic vycitat, mozes robit co chces podla svojho, ucit sa, ist von...
2. mozes na sebe pracovat a posuvat sa lubovolnym smerom - ak budes zadana, cas nebude (ci uz sa ho dobrovolne vzdas v prospech ineho alebo ta svojim sposobom mierne dotlaci). Ak ta bavi skola, uc sa. Ak ta bavi nejaky sport, mozes sa mu venovat a spoznas tam ludi podobnych zaujmov. Pracou na sebe a zvysovanim svojej hodnoty stupnes aj v ociach okolia, ziskas lepsi zivot

Pre mna je cas asi najvacsia vzacnost. (a uz to je par rokov). Tolko veci by som chcel spravit, dosiahnut, naucit sa... Popri uceni potrebujes oddych a idealne je, ked si sama urcis kedy - ziadna synchronizacia s niekym inym.
A ked si najdes aktivity, vobec ta nebude trapit ze si sama, lebo ani nebude na to cas :)

Ja sa momentalne venujem skole + samostatne vzdelavanie + praca popri skole (treba nieco) + sport (aby som len nesedel) + ucenie na portali (portal na podporu vzdelavania, ktori budujeme so znamymi). Ked uz mi sibe z navrhu novych projektov alebo skoly, vypnem chat,mobil vstanem a idem sa prejist. Ked mam na nieco chut idem si kupit. Proste sloboda a rozvoj osobnosti.

A ty si studentka. Neviem ake mas zabezpecenie ale pre nejaky schopny zivot v buducnosti bude treba, aby si mala nejaku svoju cenu, takze znovu sa dostavam k bodu 2: pracovat na sebe a posuvat sa a raz si ta musi niekto vsimnut

PS. pod cenou nemyslim penaznu cenu, ale hadam je to jasne

xdanielax

wreck - ja nevravim, ze chcem zostat sama alebo co. Len sa mi zda zbytocne sa teraz lutovat a plakat nad zivotom. Skor sa snazim uzivat si veci tak ako su, som opatrna, to je tiez pravda, ale nicomu sa nebranim. Vies, keby som sa teraz lutovala a zamyslala sa nad tym, co maju ti ludia, kt. maju vztah a ja to nemam, tak naco by mi to bolo. Ja nepotrebujem byt s "hocikym", len preto, aby som mala vztah - su aj taki. Nesedim na riti ako pat penazi, na druhej strane neusmievam sa zufalo na kazdeho kto prejde okolo, len aby si ma vsimol. A co ma prist, pride, ked bude stat za to, kludne tomu aj pomozem :)) Lutovat sa/situaciu nema ziadnu cenu.
prave ked si single je cas a priestor na to, aby clovek na sebe pracoval a robil to, co ho bavi a naplna.
wreck, ten nick je tiez negativisticky :)

wreck

xdanielax, ano, viem ze su take nazory a akceptujem to. ale pre mna jednoznacne plati "kto raz zazil lasku, uz nechce inak." vsetko ostatne, nech by to bolo neviem co, je len slaba naplast. velmi slaba. ale to samozrejme hovorim podla seba a preto som aj moju prvu odpoved lejle zacal slovami "ak si ako ja."

0mega, nieco by sa naslo. napriklad "nezenit sa." vzhladom na pravnu upravu tohoto stavu vo svete by som tuto chybu uz zrejme nespravil. ak, tak mozno na konci zivota.

xdanielax

ale clovek to tak preziva, ked je to cerstve, a obzvlast ak sa s dotycnym niekto rozisiel a stale tam bola z jeho strany laska atd..jasne. Ale na single zivote nie je nic az take tragicke, pokial clovek neostane vyslovene sam, bez nejakych kamaratov. To je to, ze sa netreba extremne upinat na svojho partnera. Treba mat aj vlastne zaujmy, kamaratov, nie kvoli nemu vsetko opustit. Potom je jasne, ze sa ten rozchod javi ako koniec, aj preto vela parov zostava spolu aj ked to uz nie je ono, lebo si nevedia prestavit, co by robili sami. a to je zufale.