Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Hnačka, Zápcha, ...

Príspevok v téme: Hnačka, Zápcha, ...
Peter1994

Ahojte. Mám už asi 3 roky problém s hnačkou. Väčšinou je to tak, že ma bolí brucho, niekedy sú to veľmi nepríjemné kŕče (tá bolesť sa niekedy nedá vydržať), sedím aj hodinu na záchode a mám hnačku. Tú hnačku mám 1-2 dni a potom sa aj týždeň nemôžem s prepačením vys*ať. Potom sa to opakuje...Kŕče, hnačka,... Pár dni to je v pohode a potom zas.. Už neviem čo s tým, teraz jem "GS Laktobacili FORTE s prebiotiky"...Prosím, pomôžte mi, čítal som ze kvoli zápche sa do krvi a orgánov dostávaju toxické látky, ktoré ma môžu otráviť. A o hnačke, že "Priebeh môže byť vážny a dlhotrvajúca hnačka môže spôsobiť i nevítaný koniec života človeka." :( Fakt sa bojím :(

Annika1987

RNG pricin krvacania moze byt mnoho, rakovinu z toho teda rozhodne neidentifikujes, len moznu rakovinu.
Dalsia vec - tri roky trvaju jeho zdravotne problemy. Prevenciu spominas v suvislosti s jeho zdravim akoze trochu neskoro.

Peter1994

no ja som to najprv maval len obcas, niekolko tyzdnov som mal normalnu stolicu a potom krce/hnacka a tak.. ale teraz, posledny polrok to mam skoro stale...hnacka / zapcha / hnacka / zapcha

... je mozne ze sa mi tam zacala robit ta rakovina?

RNG

Krvacanie z polypov obvykle predchadza rakovine hrubeho creva, tj test na krv v stolici je dobry a spolahlivy na zistenie rakoviny a predrakovinnych stavov
www.testcountry.com
Nikdy som nehovoril, ze treba lekarov obchadzat, len ze treba skusit jednoduchsie metody prevencie najskor, skor nez clovek ide do invazivnych ci chemikalii. Dany zakladfatel tejto diskusie mal 3 roky na to, aby nieco vyskusal, volnopredajne a casto velmi ucinne proti jeho problemom.
Skoda, ze lekari davaju tak malo na prevenciu, cest vynimkam. Totiz ked sa uz zjavia chorobne zmeny, je uz dost neskoro. Problemy treba odstranit skor, nez sa situacia zvrhne.

mili62

kedy máš také stavy? Odpozoruj si po akých potravinách je to a snaž sa im vyhnúť. Neberieš život smrteľne vážne a nehneváš sa na maličkosti, prípadne nemáš veľké stresy? Aký máš príjem tekutín? Ako ješ (hltavo? pri telke?)Skús nájsť príčinu.

Annika1987

Peter, vzhladom na tvoj fakt mlady vek ta poslu na CT-cko. Napijes sa divne sladkej vody a pofotia si ta cez taky praclik. A mozno ani to nebude. Nemaj z toho obavy. Su to uplne normalne, lahke vysetrenia. Mam za sebou kolonoskopiu, hadicku v zaludku a aj CT-cko. Kolonoskopia bola trosku narocnejsia vzhladom na to, ze to bolo trochu neprijemne. Ale to ti robit nebudu. Ostatne je "brnkacka". Treba skusis :)).

Annika1987

RNG, rakovinu vie niekto zistit zo vzorky stolice??? Prosim??? Asi si zamienas to, ze zo vzorky stolice sa da zistit skryte krvacanie do traviaceho traktu.
Doplnky ano, ale nie namiesto vysetrenia u gastroentrologa!

RNG

Nuz mojej zene sa podobne problemy zastavili za dva dni, kazdych 8 hodin zobrala lyzicu psylia a lyzicu praskoveho collostra, zamiesala 3 decovom pohari, zaliala vodou a rychlo vypila , skor nez to zhustlo. No a za 2 hodiny neskor brala dobru silnu probioticku zmes.
O dva dni nebolo po hnackach(na ktore trpela potichu roky,nepriznala sa mi... ) ani stopy a ked berie pravidelne mikrovlakniny(psylium, pektiny arabinogalaktany) ma pekne pravidelne kazdodenne stolicu.
Nehovorim, ze to musi zabrat kazdemu, ale oplati sa to skusit, lebo to mozes mat skor vyriesene, nez ta objednaju ku gastroenteorologovi.

Lulu2011

Peter - no je aj virtualna kolonoskopia, ale vies ako na Slovensku :) kym to sem dojde a v ramci poistovne, aby to bolo, este vela vody pretecie, dovtedy budu musiet ludia neprijemne vysetrenia podstupovat

myslim, ze 16 rocnemu nebudu pchat hadicu do zadku, podla mna ta najskor poslu na ultrazvuk, popripade rtg s kontrasnou latkou a na testy na potravinovu alergiu

RNG

Gastroenterolog ti da sondu do zaludka, do criev a ak je tam nejaka zmena/utvar, tak urobi diagnozu . Ak nie je ziadna viditelna zmena, tak ani po sonde nie je o nic mudrejsi.
Rakovina criev sa da zistil velmi lahko zo vzorky stolice, dokonca na to predavaju domace testy v USA.
A nie je vobec nezodpovedne na zle travenie odporucit kyseliny, enzymy, vlakniny a probiotika. To su doplnky ktore travenie napravie skor, nez dojde v crevach k poskodeniu a chorobnym zmenam.
Dovtedy je pacient viacmenej nezaujimavy pre gastroenterologa, lebo okrem diagnozy IBS, na co nema vlastne ziadne lieky, ktore by to vedeli odstranit, len zmiernit aj to za cenu zamorenia tela chemikaliami.
Crevnym problemom je lepsie predist, ako to tvrdia moje lekarske zdroje, ktore maju svoje vlastne kliniky a tisice vyliecenych pacientov na dokaz ucinnosti nimi odporucanych doplnkov, miesto patentovanych chemickych liekov.