citlivá? slabá? s nedostatkom sebavedomia?

Príspevok v téme: citlivá? slabá? s nedostatkom sebavedomia?
Denizka

Čím som staršia, tým viac si pripúšťam k sebe bližšie veci, či už dobré alebo zlé. Všetko akosi intenzívne prežívam, hlavne tie zlé veci. Som z toho smutná a pátram po príčine toho, prečo sa furt trápim (aj keď by som nemusela, nie som škaredá, ale chalani ako by sa ma báli, ale nie o tom chcem písať).
Niekto sa na mňa mrzko pozrie a už sa obviňujem, že čo som mu JA! spravila, a takých príkladov je strašne veľa...strašne veľa vecí si pripúšťam... a aby toho nebolo málo zvyknem si zlú situáciu ešte prifarbiť a všetko zvaliť na seba :/.mám sklony sa ľutovať, ale na druhej strane sa nemám prečo. Som svojim spôsobom šťastná - aj keď niekedy mi chýba človek, ktorý by ma pochopil...mám kamošky ale tie si riešia svoje problémy, svojich priateľov a ja mám úplne iné problémy...potrebujem sa naučiť mať rada samú seba, a začať si veriť !
Ani poriadne neviem čo tu chcem napísať....zistila som však, že hoci navonok pôsobím ako vyrovnaná osobnosť opak je pravdou. Nemám sa proste rada, vždy mi ide iba o dobro druhých, je mi jedno, že si tým ublížim v konečnom dôsledku sama...
chcela by som sa naučiť mať rada, ako sa to tu píše, ale je to strašne ťažké...a čo je najťažšie? najťažšie je hrať sa na tú, ktorá je nadvecou a nič ju netrápi :(

Denizka

atm:
v podstate máš pravdu ... pomalými krôčikmi sa snažím...vyznie to možno absurdne ale bývame 4 baby na intráku...vždy som chodila potichúčky, keď oni poobede spali alebo tak,stále som brala na ne ohľad...a oni v pohode, buchot rachot keď som spala ja ...tak som začala byť aj ja taká ...proste už sa nesmiem pozerať len na to čo je pre tích DRUHÝCH najlepšie...ale je to ťažké vieš keď si "taká" 24 rokov a zrazu seknúť a byť niekto iný "stredobod vesmíru" aj keď tak to má byť ...lebo pokiaľ sa ja sama nezačnem "mať rada" a chcieť v prvom rade pre seba len to najlepšie dopadnem zle...ľudia budú na mne ťažiť, zenužívať ma a dopadnem ešte tak, že za to budem obviňovať seba ...

atm

musis byt na seba tvrdsia.. nelutuj seba, ani druhych a bud viac bojovna. ja som mal davno tiez velmi podobne 'problemy' a aj ked je to velmi mile a dobracke, ci laskyplne, tak takyto pristup k zivotu a ostatnym ludom ta odrovna a navyse absolutne nikto to neoceni... ja som napr zacal cvicit, dal som sa na box, zistil som ze viem aj rozdavat rany a ze tie ktore aj dostavam nie su take bolestive ako si predtym clovek predstavoval. nauc sa aspon slovny box - argumentaciu, cosi z recnictva, posobit na city, ako druheho pred ostatnymi 'zhodit' alebo ho totalne znicit... proste najdi v sebe aj nejaku zlost ci zlomyselnost ktora ta posunie vpred.. zacni mysliet na seba, svoje uspechy, najlepsie pracovne, atd. proste treba sa brat ako stredobod vesmiru, ze vsetko tu je len kvoli tebe a na to aby si si nieco z neho uchmatla a uzila si to a nie ze ty si tu pre niekoho ineho na koho mas brat ohlady.. mozno to znie nejak sebecky alebo bezcitne ale takto to tu proste funguje:)

a v prvom rade sa vykasli na 'psychotronikov' a podobnych magorov ktori patria akurat bud do basy alebo na psychiatriu:)

Niki2

Denizka, viem ako sa teraz cítiš. Už som to viac krát zažila. Tvojím najväčším problémom je nízke sebavedomie a od toho sa odvíja všetko ostatné. Mne sa to stáva keĎ sa naraz toho na mňa zosype veľa. Určite to poznáš. Nepodarí sa jedna vec a potom to už ide... kašle sa všetko, jedno za druhým a ty sa bojíš urobiť čo i len jednoduchú rutinnú činnosť lebo sa bojíš že to pokazíš. Tiež som taká. Potom sa len obviňujem a sama sebe nádávam aká som neschopná stále si to premietam v hlave a uvažujem nad tým ako som to mala spraviť inak a tým si ešte viac ubližujem. Asi vieš o čom hovorím... NIkto by na mňa nepovedal že mávam takéto problémy pretože každý ma má za silnú osobnosť ktorá vie čo chce no zároveň je ľudská a chodia za mnou keĎ majú nejaký problém a potrebujú poradiť. no je to len zdanie. KAždý má občas blbé dni aj keĎ na to nevyzerá. Nie je hanba si to priznať. Ak sa o tom s niekým porozprávaš bude ti lepšie a možno sa na to celé budeš dívať úplne inak. Skús to čo cítiš zo seba dostať von, povedz svoje pocity niekomu komu môžeš dôverovať. Pusť si dobrú hudbu a vykrič to zo seba, alebo sa vyplač, napríklad aj sama do vankúša. Bude ti lepšie. U teba to je už asi v takom dlhodobejšom štádiu. čo s tým? treba popracovať na tom aby si sama sebe dokázala znovu dôverovať a nepodceňovala sa. Skús si na papier napísať čo sa ti podarilo za poslednú dobu, nerozmýšľaj nad tým čo sa pokazilo ale snaž sa nájsť niečo pozitívne. Potom si skús postupne dávať nejakú ľahké ciele. Ja neviem napr. zajtra dostanem z písomky 1... teda ak si študentka.. neviem... a rob všetko preto aby sa ti to podarilo... uvidíš ako sa budeš cítiť skvelo keĎ sa ti to podarí dosiahnuť. A postupne si zvyšuj náročnosť. Zo začiatku to možno nevíde na 1. krát ale postupne sa k tomu dopracuješ. musíš si veriť že to dokážeš a naozaj pomaly to pôjde. Nejde to hneĎ ale určite to stojí za to aspoň to vyskúšať hm? Viem že je to ťažké ale určite to zvládneš ;) Držím prsty :)

Denizka

Tak strašne by som chcela, hoci aj na 3 hodiny denne vypnúť mozog ... na chvíľočku, na tú keď sa cítim nesvoja ....

Dnes to na mňa akosi všetko doľahlo...

Nedá sa mi nemyslieť, nerozmýšľať, lebo okrem toho, že som krásna a inteligentná:))) má ten nad nami obdaril aj jednou skvelou vlastnosťou, že ten môj mozog sa nie a nie vypnúť...som v pohotovosti 24/7 :) dúfam, že je to na niečo dobré!

strašne obdivujem ľudí, ktorí sú silní a nepripúšťajú si veci k sebe, raz taká chcem byť...

máš pravdu Genesis, dnešné ženy chcú byť dokonalé a to po každej stránke tak dnes máme ženy,ktoré okrem varenia a udržiavania ohňa dokážu parkovať, vymeniť žiarovku, buchnúť klinec po hlavičke ....(ja mám kladivo ale nie a nie sa trafiť do klinca-myslím to metaforicky)

a potom sú tu tie- čo majú krásnych malých psíkov a kočíky na ne, popíjajú s nimi dog bier ale oni majú odrodu light, aby nepribrali...na ústach dokonalý rúž od renomovanej značky v hlave dokonalé prázno....
Takéto ženy určite netrpia "problémom" ktorý mám ja ...ale taká byť nechcem veru a ani nebudem, boh mi dal ten mozog, čo sa nikdy nevypne našťastie :)

Denizka

Tak strašne by som chcela, hoci aj na 3 hodiny denne vypnúť mozog ... na chvíľočku, na tú keď sa cítim nesvoja ....

Nedá sa mi nemyslieť, nerozmýšľať, lebo okrem toho, že som krásna a inteligentná:))) má ten nad nami obdaril aj jednou skvelou vlastnosťou, že ten môj mozog sa nie a nie vypnúť...som v pohotovosti 24/7 :) dúfam, že je to na niečo dobré!

strašne obdivujem ľudí, ktorí sú silní a nepripúšťajú si veci k sebe, raz taká chcem byť...

máš pravdu Genesis, dnešné ženy chcú byť dokonalé a to po každej stránke tak dnes máme ženy,ktoré okrem varenia a udržiavania ohňa dokážu parkovať, vymeniť žiarovku, buchnúť klinec po hlavičke ....(ja mám kladivo ale nie a nie sa trafiť do klinca-myslím to metaforicky)

a potom sú tu tie- čo majú krásnych malých psíkov a kočíky na ne, popíjajú s nimi dog bier ale oni majú odrodu light, aby nepribrali...na ústach dokonalý rúž od renomovanej značky v hlave dokonalé prázno....
Takéto ženy určite netrpia "problémom" ktorý mám ja ...ale taká byť nechcem veru a ani nebudem, boh mi dal ten mozog, čo sa nikdy nevypne našťastie :)

Denizka

Genesis

:) mna osobne take zeny tvojho typu velmi pritahuju :)

dnes mas strasne vela teda aspon v Ba takych zien co su ako chlapi teda vyrovnane, s obrovskym sebavedomim i ked vela krat to skor posobi smiesne pretoze niektore na to sebavedomie nemaju geneticku vybavu :) dalej su egoisticke drave cielavedome vypocitave

popravde ja si s takym typom predstavit zivot neviem a to ani teoreticky ani prakticky

na tebe je uzasne prave to ze si citliva a to ze si neegoisticka :) ... to ze obvinujes samu seba a to bez priciny to je problem toho ze si citliva a velmi vela rozmyslas :)... prvu vec ovplyvnit nemozes takze jedine co ti ostava je zmenit rozmyslanie alebo nerozmyslat :)

a to ze mas male sebavedomie a ze si neveris :) ... je to vzdy lepsie ako keby si mala sebavedomie prehnane a verila si az moc :)

moje rady :

1. skus si vsimat svoje myslienky ktore ti ublizuju a akonahla taku myslienku zistis v tvojej mysli tak ju sa snaz bloknut alebo nahradit inou myslienkou ktora by bola pozitivnejsia :)

2. skus sa naucit vypnut mozog :) ... na to su dobre meditacie ... jednoducho ked zistis ze zas mas myslienky ktore ti ublizuju tak jednoducho nerozmyslaj