Dobry den, je uz potvrdene, ze mam depresiu, horsie je, ze sa mi treba strasne vela ucit..ale moj mozog je uplne odstaveny..neviem si nanic spomenut, netvoria sa mi v hlave suvislosti, nic sa mi nespaja ako predtym..niesom typ, ktory siaha hned po liekoch..preto pijem lubovnikovy caj, kt. vplyv mozem oznacit za pozitivny, ale chcel by som poprosit o radu ..je mozne doplnat aj noradrenalin a dopamin inou formou ako su lieky ?.. ak nie, ktore lieky dokazu tieto latky postupne a spolahlivo doplnat..viem ze suvisia so stresom, energiou, a psychomotorikou..a tieto tri veci mam uplne mimo prevadzky, pricom cely zivot ma vlastne pohanali..velmi pekne dakujem
Dopamín
Doporučujem vyskúšať Schlusslerovu soľ č. l5.
Potravinove doplnky nemaju ziadne skodlive ucinky sami o sebe, ale mozu zvysit ci znizit skodlivost a ucinnost chemickych liekov. Inac tema bola Dopamin, a 5 HTP je na serotonin a GABA a Picamilon su ine neurotransmitery, nez Dopamin, ale rovnako, ba dokonca dolezitejsie co sa tyka depresii.
RNG mozu sa tie preparaty ako 5HTP a Gaba brat aj na lieky? Rada by som to vyskusala..Ak nie, nevadi, ked vysadim lieky urcite to skusim, co by si prosim poradil na depresie a uzkosti, negativne myslineky z doplnkov? Uzivam Omega 3, Stressvit od Jamiesonu a Zinok. Dakujem.
Andrea Vdaka za rady, ale psychologa som odmietol, vlastne mam velky proble ked cakam v cakarni u psychiatricky..ide oto ze akoby som si to nechcel pripustit ze tam potrebujem helpnut..musel som jej neskor objasnit ze som u nej taky nervozny ze urcite produkujem znaky, kt. ona samozrejme sleduje, kt. vobec niesu priznacne pre moj problem..preto mi najprv davala neuroleptika ale tie mi to len zhorsili..a pred psychologom vlastne ani pred nikym sa nedokazem otvorit..som uz raz taky cely zivot som to v sebe dusil a premienal na pohon..mal som dobry dlhodobo budovany mechanizmus premienajuci hnev na stres a ten na energiu..a tu energiu som vyuzival na vsetko lasku dobro a obranne zlo, logiku, organizaciu atd..skratka som to mal skrotene a pripravene pouzit vzdy ked bolo treba..jedine miesto kde sa s tym ozvem je tu..psychiatricka sa mi znazi vyhoviet lebo som ju poziadal aby sme pristupovali skor technicky ako humanisticky..doplnenim stiav..ocakavam ze latkami a silou sugeracie sa mi podari navodit spat moje byvale vykonnostne optimum ..a skolu proste nenecham..neexistuje (. ..a Luciano antidepresiva som skusil raz ELIFY ..ziadal som nieco nie sedativne..no a to bol zazitok .. v skole mi prekrutilo oci a bolo to strasne euforicke..ale prijal som to ako liecbu sokom..opat moja sugeracia a snazim sa udrzat uz par dni tu hladinu..ELIFY si uz nedam a zatial nechcem ziadne AD..dohodli sme sa na cavintone..vraj si ho aj studenti pochvaluju..vdaka za diskusiu (.
mathewG...lieky alebo doplnky sú len dočasným riešením..poslúžia len na krátkodobú úľavu,dočasné uspokojenie a dočasne potlačenie samotného problému...čo sa týka podporenia činnosti mozgu vrámci dopaminu...samotný problém spočíva v zablokovanom toku energie,ktorý sa v biologickom poňatí popisuje resp.prejaví ako nedostatočný prenos dopaminu...biologické riešenie depresie v podobe liekov atď je len ,,povrchové" inými slovami riešenie dôsledkov,no samotná príčina nie je objasňovaná...pokiaľ sa potrebuješ veľa učiť a máš zároveň problém s koncentráciou a pamaťou,je rozumné na čas preložiť školské povinnosti a zavenovať sa svojmu organizmu a psychike.neodporúčam ti psychiatra,radšej kvalitného psychológa s ktorým absolvuješ sedenia a pokúsite sa nahliadať do tvojej vnútornej reality na základe každodenných starostí a emociam s nimi spojenými..tu sa rieši vedomie a spôsob myslenia,návyky jednania,obranné mechanizmy osobnosti pri nátlakových situáciách atď...ak je obranný mechanizmus príliš silný/často používaný/,začne pôsobiť sebadeštrukčne... ďalej je prospešné nahliadanie do nevedomia..časti nášho vedomia,kde sú nami ukladané záležitosti ktoré buď nechceme vidieť/nepríjemné zážitky s prítomnosti alebo rôzne zabudnuté traumy či už blízkej minulosti alebo z detstva/ alebo sme ich proste odsunuli na neskôr z dôvodu časovej zaneprázdnenosti/typu ,,potom nad tým popremýšlam"/...nevedomie sa najčastejšie prejavuje prostredníctvom snov alebo myšlienkových krátkodobých impulzov,ktoré nám prebehnú rýchlo myslou a nemusia absolútne súvisieť s momentálnou činnosťou.také malé myšlienkové útržky s určitým emočnym nábojom...samotná depresia vzniká nahromadením neriešených ,,banalit" ktoré keď dosiahnú určitú kapacitu..množstvo...zaťažia vedomie a mozog zareaguje postupným ,,vyraďovaním" z činnosti niektorých svojich oblasti,ktoré majú na starosti koncentráciu,pamať,motoriku a iné...alebo obmadzí prítok energie...inými slovami...pokiaľ je mozog preťažený,začne fungovať v takom režime,kde sú živené oblasti mozgu nevyhnutné pre zachovanie života..proces ,,vypínania" prebieha postupne...takže rada odo mňa..vypni dobrovolne a vedome a dopraj si terapiu a relax..pretože inak to urobí tvoj mozog bez tvojho súhlasu a môže sa to prejaviť kolabsom...prajem ti veľa zdravia...Andrea
mathewG povedz mi ako sa u teba prejavovali príznaky depresie? napíš
Nuz ale tvoj psychiater nepozna nic z potravinovych doplnkov, ani ty, ani nevies ake su z nich klinicky ucinne davky. Takze obracat sa na psychiatra s otazkou co z doplnkov pomoze je asi rovnako uzitocne, ako pytat sa na to vodoinstalatera, cest vynimkam,lekarom, ktori sa zaoberaju aj doplnkami.
Ba este horsie, kedze lekarom v skolach umyvaju mozgy, aby sa neodvazili predpisat ani poradit nic ine, nez oficialne schvalene lieky a vodoinstalater aspon nema ziadny fixny nazor a je ochotny vyskusat veci, ktore su zarucene bezpecne, ci mu zaberu.
Ja mám tak isto diagnostikovanú depresiu, ale žiadne výživové doplnky mi nikdy nepomohli. Ani Piracetam, ani Cavinton. Pomohli mi jedine antidepresíva. Je ich veľa druhov, niektoré sú len na Serotonín, iné sú aj na Dopamín a Noradrenalín. Ak nefunguje jedno, tak zaberie druhé. V každom prípade však o tom musí rozhodnúť tvoj psychiater.
Dakujem Vam za aktivnu ucast (.
Nuz Caviton podla zlozenie nie je potravinovy doplnok, lebo obsahuje napr laktozu, na ktoru je plno ludi alergickych a mastenec(talcum) ktory je podozrievany z karcinogenity.
www.preventcancer.com
Swansonvitamins.com ma napr 90 kapsul po 10 mg za $4.99, tj zlomok ceny Cavitonu, pricom jedine ine latky su tam celuloza a zelatina.
Farmaceuti aj ked predavaju aj prirodne doplnky, vzdy do nich daju nejake nejedle a casto aj skodlive latky, lebo su zvyknuti rovnake davat do chemickych liekov, ktore maju sami o sebe plno moznych skodlivych postrannych ucinkov.