som so svojou priateľkou okolo roka a je to náš prvý dlhší vzťah. Postupom času sa zamilovanosť prestala byť taká intenzívna, no stále cítim niečo viac ako ku kamarátke, cítim že ju lúbim ale bojím sa aby sa to neoslabilo len na kamarátstvo, viem že prvá laska vzdy boli ale ja nechcem aby sme sa rozišli chcem aby to v nas ostalo vecne a lubili sme sa az kym nebudem drzat v naruci nase dieta. Obcas rozmyslam ci je to laska, ta prava laska, len moj problem je ze som to v zivote nezazil a neviem co mam robit, rozchod odmietam, zalezi mi na nej milujem ju. Problem je to aj jej prvy vztah a tiez ma nevie viest. Nechcem aby zanikol chcem aby kvitol, chcem ten vyssi level, je mi jedno kolko mam rokov ale chcem spolocnu buducnost. Predsa laska prekvita v kazdom veku.
Dalsi problem je ze upadame troska do sterotypu. Mne to az tak nevadi lebo ja chapem ze tak ako starneme a menime sa aj mi meni sa aj laska no ona stale chce sladkost toho zaciatku bojim sa aby ked pride aj na nu taky mensi utlm aby ma neopustila.Sme spolu kazdy den, a prezivame spolu aj pekne chvilky aj tazke a smutne, tusim si ani nepametam kedy sme spolu neboli ale miestoaj pre svoje zaujmi si viem najst.
Chcem trosku radu ako zmenit sterotyp a viac si troska vychutnavať lásku, nechcem aby to po roku c dva skončilo tým že vyhasneme ako sviece.
Rada od ludi s vaznym vztahom
Rubi, no sak ja som s nim neni tiez nonstop, lebo ked ma poobednu tak to proste cez tyzden nejde, ale aj tak je to podla mna o tom ci im vyhovuje stereotym a ked nie, tak treba skusat nove veci
Moniqa87 ja teda neviem ale mozem porovnavat ked sme kedysi s priatelom boli denne spolu a teraz ked vela pracuje tak to neni mozne.A nemam pocit ze nam to nejako ublizilo ze sme menej spolu,prave naopak,jasne vidim ze som mu ovela vzacnejsia a ze sa ovela viac tesi na to ked ma po par dnoch uvidi ako ked sme sa videli kazdy den.Nas vztah je ovela intenzivnejsi nez predtym.A nasa laska sa tym posilnila.A snad je samozrejme ze stale vymyslame nove veci a priatel ma neraz prekvapi nejakym originalnym programom.Bez vymyslania stale novych veci vztah zacne upadat a sklzne do nudneho stereotypu...
No Iness mas pravdu ze to nie je idealna rada ked chcu spolu raz zit v jednom byte ale ja som to myslela tak ze keby boli aspon trochu menej spolu tak by si boli urcite vzacnejsi,viac by sa na seba tesili a pocitili by aj nakolko im ten partner chyba.A tym aj velkost svojej lasky lebo naozaj je to tak ze najviac to pocitis vtedy ked s nim nie si,vtedy zistis ako velmi ho milujes a ako strasne ti chyba a im dvom by to urcite nezaskodilo.Lebo ja mam pocit ze obaja su zmateni a ani nevedia presne pomenovat co k sebe citia.Ich laska nie je este taka pevna ked je tam strach z ochladnutia.Ked vztah funguje a je pevny tak take pochybnosti nie su namieste.Tiez by som radila aby si vymyslali vzdy nejaky zaujimavy program,skusali nove veci,spoznavali nove miesta,proste aby tie dni neboli take jednotvarne,proste ziadne klise.
zaujimava tema... lenze to s tym radenim, ze nemaju byt stale spolu nie je podla mna dobry napad, ved ked vazne uvazuju nyd tym, ze chcu spolu zit tak potom pod jednou strechou budu robit co? alebo budu do konca zivota spolu len chodit? podla mna sa musia aj spolocne naucit riesit rozne problemy a to, ze su spolu tak casto neznamena, ze by zanedbavali priatelov. ja napriklad som nikdy nejak hojno s kamoskami nechodila von, stretavame sa vlastne skor prilezitostne, hlavne v buse, alebo ked sa niekde nahodou stretneme, ono samozrejme nie je spravne uplne kamosky vystrnadit z zivota, ale nemyslim si, ze by sa preto mali stretavat menej. ja som s priatelom tiez kazdy den ked mozeme a vobec to nema nejaky zly dopad na nas vztah a uz si spolu pekne nazivame rok aj nejakych 7 mesiacov... podla mna treba len stale vymyslat nieco nive, zaujimave a potom bude vsetko ok, podla mna teda :-)))
Wanessa kolko mas rokov ak sa smiem spytat?
Kalka ma pravdu taku hlupost spravila aj moja segra a potom nemala ziadne kamosky a zacalo jej to aj chybat.Priatelia su tiez potrebni,nielen frajer.My si s priatelom tiez vkuse piseme a volame ale zase kazdy ma aj svoje povinnosti,neda sa vkuse len randit a ako vravim sme si potom vzacnejsi.Myslim si ze zalubenci by nemali byt stale len spolu a s nikym inym,akoze jasne ze s frajerom je najlepsie ale netreba zanedbavat kamaratov lebo nikdy nevies kedy ich budes potrebovat,keby si sa nedajboze fakt rozisla tak ostanes sama.Ja obcas aj sama posielat frajera nech ide do posilky alebo s kamosmi von, chcem aby citil ze si ho neprivlastnujem len pre seba.Ja som unho na prvom mieste ale je rad ked ide raz za tyzden s kamosmi na pivo alebo si vybavuje nejake veci sam pre seba...
my sa nikdy nerozideme. ked kamošky stale otravuju len cez vikendy ked som snim. a on je na prvom mieste, nie ony.
pokial ste slobodni, netreba sa az tak viazat. Neboj na spolocnu rec pride... vsetko ma svoj caaas
to nie je ideálna rada...nebyť často spolu. A čo potom, keď sa zoberiete. Budete spolu v jednom byte, budete riešiť množstvo problémov na ktorých sa budete musieť zhodnúť. Na tento problém nie je jednoznačná odpoveď, musíte veľa rozprávať o problémoch a budú sa lepšie riešiť. Musíte nájsť spoločnú reč. Ak sa majú dvaja radi, chcú byť predsa spolu, nemyslím tým však spolu chodiť aj na záchod, neber ma doslovne. Ak máte každý iné koníčky, skúste ich realizovať spolu, alebo niečo iné, to už si musíš ty sám uvážiť, ako spestriť váš život.
wanessa8 myslim si, ze to nie je spravne aj preto, lebo keby naaahodou prislo k rozchodu, nebudes mat kamaratky. A ako sa zvykne povie: V nudzi poznas priatela. Takze si myslim, ze by si nemala zanedbavat kamaratky, lebo sa ti v buducnosti vypomsti... Nie je dobre byt s priatelom stale medzi styrmi stenami a bez priatelov. Budes to mat v buducnosti velmi tazke