Pridavky na deti - buzeracia uradu

Príspevok v téme: Pridavky na deti - buzeracia uradu
saskia123

Dobry den,

chcem sa spytat, ci neviete ako je to zo zakona, ked dcera prestupila z 1 VS na druhu tento rok, cize v lete chodila este do tej prvej (urad doklad o tom ma) a teraz chodi do druhej (aj o tom urad doklad ma), no aj napriek tomu pozaduje opat doklad, ze od kedy do kedy chodila do tej prvej, lebo inak neuznaju narok na pridavky, resp ich retrospektivne zoberu. Je to mozne, ked kazdy semester im tam vsetky doklady (potvrdenia o navsteve skoly) doniesla? Vdaka.

jajka001_

ale to su take samozrejmé veci...logika nie? to ti treba takto polopatisticky vysvetlit? mna by slak trafil byt tou uradnickou...

saskia123

a jedna drobnost - dcera dala doklad o zimnom semestri, rovnako ako aj o letnom semestri (cize kazdy semester potvrdila svoju navstevu o skole). Takze teraz riesia na urade len ten letny semester. Dufam, ze po tomto s nimi uz nebudem musiet nic riesit, na stat ma clovek len nervy.

saskia123

tak takto mi to nik ale nevysvetlil! ta zenska po mne akurat tak pokrikovala, ze to potrebuje kvoli nejakej kontrole, keby jej dosla, ze to tak musi urobit a to ma ako argument naozaj nepresvedcilo! Okrem toho, dcera chodila na VS mimo SR, kde je system vyucby iny, dochadzka je tam inak ziadana, cize ona dostane presne ten isty papier o navsteve skoly. Sice to vraj vie, ale znova ho chce ta uradnicka. Skoda reci...

muc

prosim ta, rozmyslaj uz trochu! po zapise v septembri odovzdala doklad. zatial je to ok. ALE!!! tvoja dcera jednoducho odisla z tej danej skoly, odkial maju doklad a UPSVaR si predsa nemoze vycucat z prsta, ci tvoja dcera bola studentkou cele 2 semestre, alebo skolu ukoncila uz pocas akadem. roka v hociktorom mesiaci. ty si za nu poberala detske pridavky pocas celeho roka- teda za celych 12 mesiacov. ak by tvoja dcera bola ukoncila pisomne skolu uz pocas akadem. roka v hociktorom mesiaci, tak ty uz dalej nemas narok na davky a ona sa mala nahlasit na urad prace. ak tak neurobila a ty si nadalej za nu poberala pridavky, budes ich musiet vratit. ak pisomne pocas akad. roka skolu neukoncila a az ju skola vylucila (nechodila do skoly, neabsolvovane skusky,atd..) na konci letneho semestra, tak za prazdninove mesiace si uz nemala narok poberat pridavky. ale ak ona do skoly chodila, skusky urobila, takze normalne absolvovala 1. rocnik, lenze namiesto pokracovania v druhom rocniku sa napokon rozhodla, ze chce nastupit na celkom inu VS, tak na pridavky mas narok a nic vracat netreba. a presne toto chce UPSVaR tym dokladom zistit, ze do kedy bola pravoplatnou studentkou predoslej skoly a tym padom dokedy si mala pravo poberat na nu pridavky. nic viac a nic menej.

ja to uz lopatistickejsie neviem vysvetlit, vsak koniec koncov si na urad zavolaj a nechaj si to vysvetlit. lenze ten doklad potrebujes dorucit tak ci tak.

saskia123

ale ved oni od nej chcu znova papier, ktory uz maju - potvrdenie o navsteve skoly pre dany semester, nikde im nikto nebude vypisovat, v ktore dni tam dcera presne chodila alebo nie, nechapem o co im ide.

muc

saskia co na tom nechapes??? rocnik trva 10 mesiacov. za tuto dobu mas narok na rod. pridavky za predpokladu, ze skolu dcera neskoncila este pred skoncenim akademickeho roka. teda UPSVaR potrebuje doklad od skoly, kolko mesiacov bola v minulom akademickom roku ich studentkou.