Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pridavky na deti - buzeracia uradu

Príspevok v téme: Pridavky na deti - buzeracia uradu
saskia123

Dobry den,

chcem sa spytat, ci neviete ako je to zo zakona, ked dcera prestupila z 1 VS na druhu tento rok, cize v lete chodila este do tej prvej (urad doklad o tom ma) a teraz chodi do druhej (aj o tom urad doklad ma), no aj napriek tomu pozaduje opat doklad, ze od kedy do kedy chodila do tej prvej, lebo inak neuznaju narok na pridavky, resp ich retrospektivne zoberu. Je to mozne, ked kazdy semester im tam vsetky doklady (potvrdenia o navsteve skoly) doniesla? Vdaka.

hassyy

muc netvar sa akokeby si zjedla vsetku mudrost sveta, a ostatni na okolo su len hlupaci :) jasne ze viem ze sa da skola ukoncit dvoma sposobmi, ja som napisala ako to bolo u mna... ci tie dve veci sa navzajom akoze vylucuju?

muc

Ovecka, prepac, ale k tebe uz nemam fakt slov... poznas krajinu menom Slovenska republika? tak ak ano, tak ide o tuto republiku.

btw: ty vazne vidis v mojom nicku tu 2, ktoru mi vsade pripisujes?
no coment

0vecka

2 muc ale ty nevies aku legislativu maju v krajine kde ta slecna studuje mozno tam sa to neda zrusit a si studentom cely rok aj kebyze sa poseries....

muc

hassyy, lenze ta slecna mohla skolu ukoncit sama pisomnou ziadostou o ukoncenie studia co ja viem napr. hned od decembra. tiez mas problem pochopit, ze studium na VS sa moze ukoncit dvoma sposobmi? jeden je taky, ako si to urobila ty- teda nechat sa vyhodit, a ten druhy- ked ukoncis studium pisomne v hociktorom mesiaci pocas akad. roka a tym padom uz nie si dalej studentom danej VS a nemas narok na rodinne pridavky.

hassyy

no ja napr. nosim kazdy semester potvrdenie o studiu, a nemam tam napisaze ze som nastupila ale normlane ze " stdentka XY je riadnou studentkou zimneho (letneho ) semestra, v akad. roku bla bla bla od datumu do datumu. Nosim to vzdy v sept. a febr. A ked som sa nechala vyhodit prvy rok zo skolym, rpestala som do skoly chodit v marci a papier o vyluceni mi prisiel v septembri, s platnosou od 1.9. takze aj cez prazdniny som bola studentka a pridavky sme normalne dostavali...

0vecka

no jo dobre ... :-D ... inaq to mam rad lebo co ma ta uradnicka robit ked to raz potrebuje ? ... ale zase by mohli niektori ludia aj reagovat v umiernenejsom duchu :) alebo prestat reagovat...

dobra vila

To je pravda, 0vecka...ale zas si vsimni, kolki jej uz poradili a ona si len hudla svoje a povazovala uradnicku za tu neschopnu...komu niet rady, tomu niet pomoci...tak pri tomto prispevku sa tomu necudujem...

0vecka

2 dobra vila tu ide len o to aby sa tu neopisovali ludia ktori aj ked to nieje az tak pravdepodobne ale je mozne ze za to nemozu...