Študovať môže aj človek s horšími psychiatrickými diagnózami, len ho to bude stáť viac úsilia. Moja psychiatrička je epileptička a napriek tomu dokázala vyštudovať medicínu. Alebo, človek so schizofréniou, ak ste videli film Čistá duša v hlavnej úlohe s Russellom Crowom, isto viete o čom hovorím, John Nash bol síce čudák, ktorý toho veľa nenahovoril, ale zároveň génius, a tiež vyštudoval a nakoniec sa dokonca stal sám učiteľom. A to, že si dostal E, nieje podľa mňa odrazom skutočných tvojich vedomostí, za iných okolností, keby si nemal SF by si určite podal omnoho lepší výkon, človek keď má strach, zabudne aj to čo vedel, jednoducho dostane okno. Mohol by si napr. vkladať do obálok reklamné letáky, výpisy a iné materiály. Ja sama som si takto pred pár mesiacmi celkom slušne privyrobila, bola to riadna makačka naplniť a zalepiť vyše 1000 obálok, ešte že som ich nemusela lízať jazykom;-) Ale to je skôr nárazová práca ako dlhodobá. Hlavne pozor na firmy, ktoré ponúkajú privysoké zárobky, väčšinou ide vždy o podvod. Alebo by si mohol venčiť psov. By si neveril koľko ľudí potrebuje, aby sa im niekto postaral o psíka v čase ich neprítomnosti, keď sú v práci alebo na dovolenke. Budeš aspoň na čerstvom vzduchu, nemusíš sa s nikým rozprávať a ešte dostaneš za to aj zaplatené. Podaj si inzerát v novinách alebo vylep na nejakom verejnom mieste, napr. autobusovej zastávke. Alebo by si mohol pracovať v botanickej záhrade, či v záhradníctve, starať sa o rastlinky, polievať ich a tak. Dúfam, že som aspoň trochu pomohla. Je obdivuhodné, že si z touto diagnózou dokázal vyštudovať, úprimne, máš môj veľký obdiv. P.S. Je ti dúfam jasné, že doma nemôžeš zostať zahrabaný navždy, raz budeš musieť vyjsť a čeliť svojmu strachu.