Ahojte, práve som prišla od gynekológa z preventívky, kde mi vyšetroval aj prsníky a všimol si malú vypuklú,hnedú, asi 1cm veľkú škvrnu pod pravým prsníkom (mám ju od malička) a povedal mi, že je to tretia bradavka, že si mám dávať pozor, lebo u týchto ostatných(môže byť aj štvrtá,piata - ako normálne u cicavcov)je zvýšené riziko výskytu rakoviny. Máte s tým nejaké skúsenosti, poznáte niekoho, kto to má? Ďakujem za slušnosť v príspevkoch a za nejaké rady, príp.povzbudenia.
Tretia bradavka-zvýšené riziko rakoviny?
Chodím pravidelne na preventívky a vždy gynekológ stál predo mnou a tak ma vyšetroval ale včera sedel na stoličke podo mnou a tak si to všimol, lebo je to v dolnej časti prsníka. Ako znamienko to nevyzerá, je to fakt ako zakrpatená bradavka. V googli som našla takúto anomáliu, ale nič konkrétne k tomu nebolo. Emanuelita ďakujem za povzbudenie :)
ale ano je to tak má to aj moja kamarátka tiež jej to povedal gynekolog a musí si to sledovať či sa nezmení alebo tak ...ale zase netreba to brať až tak tragicky :) myslím si že každému z nás by našli niečo z čoho to môže vypuknúť.Iba si na to dávaj pozor a keby sa ti niečo nepozdáva tak treba ísť k lekárovi asi najskôr ku kožnému.
Ja som o tom tiež ešte nepočula, a to si ešte nikdy nikto na preventívke nevšimol? Alebo si bola prvý krát n preventívke?
Tak ja som o tomto tiež ešte nepočula. Žiadna tretia bradavka to určite nebude. Skrátka len znamienko a tie treba kontrolovať vždy. Lekár má asi zmysel pre humor. Aj keď tieto anomálie všelijaké... No aj tak sa mi tomu nechce veriť
tak toto pocujem prvy krat..je to ale zvlastne hmm..skus to zadat do googlu tam mozno nieco najdes si myslim.