ahojteee :)
prosim vas, viete mi niekto poradit? mam jazvy po akne na oboch licach tvare, maju uz take 3-4 roky a pochybujem, ze sa mi este zahoja... ako neni to nic strasne, len ja som z nich hotova... ked si na tvar nanesiem make-up je to vidno este viac, take priehlbinky.. :(((
zevraj je na to dobry laser, niektory hovoria o chemickom peelingu.. mate niekto s odstranovanim jaziev po akne skusenosti?
zaujima ma vas nazor, dakujem za odpoved :)
ja som mala kedysi straasne akne- velke zapalene vredy na licach a odvtedy mi ostali tie priehlbiny :(((
Jazvy po akne - ako to riesit?
Frakčný laser jazvicky neodstráni celkom, ale zmenšia sa, oploštia. Ale radšej si zaplatit a dat si urobit kvalitným laserom, nie čínskym, teda u dr., ktorí majú meno a skusenosti a kvalitné stroje, napr. dr. šrameková. Ide o bolestivý a pálivý zákrok, ale tá plet po týždni stojí zato. máte nový ksicht. No poradím Vám - počkajte si a po 45-ťke vám už jazvicky vadiť nebudú. Čo už.
Na jazvy podľa mňa nepomôže nič, keď už raz sú
Na jazvy odporúčam jednoznačne chemický peeling. Mne pomohol
Ahojte baby,mne osobne pomohol citrôn čerstvá štava s citróna a už to berem asi cca tretí deň a je to užasné mala som dosť škaredú jazvu na líci pod okom asi cca pred rokom som na to mieste mala vyražku a po nej ostala taká škaredá veľka červená jazva bolo to niečo hrozné tak som som sa raz na nete dočitala že pomáha CITRON tak som to skusila šak nemala som čo stratiť nebolo to niak drahé...dala som si to poobede a mala som to až do večera potom som si dôkladne umyla tvár a ráno to aspoň nebolo červené no a po čase to už nevidno ani je tam iba malá bodka a to si všimnete iba vy v zrkadle ,všetci si mysleli že som bola na niakom zákroku a pravdaže som im nevešala ja nos že som si tam natierala citrónovú štavu mysleli by si že si z nich utahujem...
Jatvypoaknésa dajú riešiť:
operáciou - nie, ja nepodporujem operačné zásahy...
ale dajú sa riešiť prirodzenou cestou,
nakoľko koža je hlavnou barierou /spolu so sliznicami a krvou/ vrodenej imunity, je potrebné sa zaoberať touto otázkou a smerovať váš záujem týmto, smerom.
viac cez mimetstar@centrum.sk
som zástanca, dajme telu to,čo telo potrebuje a ono sa nám odmení
Jatvypoaknésa dajú riešiť:
operáciou - nie, ja nepodporujem operačné zásahy...
ale dajú sa riešiť prirodzenou cestou,
nakoľko koža je hlavnou barierou /spolu so sliznicami a krvou/ vrodenej imunity, je potrebné sa zaoberať touto otázkou a smerovať váš záujem týmto, smerom.
viac cez mimetstar@centrum.sk
som zástanca, dajme telu to,čo telo potrebuje a ono sa nám odmení
Ospravedlnujem sa za tie chyby mojmu mobilu šibee....
Ahojtee ja som v zime 2015 absolvovala chemicky peling asi 4 krat som na tom bola žial nepomohlo dávala som si na tie jazvy citron vybledli ale vyhadzala som sa s toho... v novembri 2016 som si kupila dermaroller začala som si rollovat tie jazvy bolelo to ako sviňucha ale čo by som pre svoju plet neurobila no ale tieš nič moc nejako to nepomohlo alebo po 2 mesiacoch som si začala všímať zmenu jazvu čo som mala pod okom asi najviac viditelnu sa vyplnila v januari som bola na co2 frakčnom laseri zmizly mi flaky ale nič moc teda v marci idem zas tak som zvedavá či to tento raz pomôže lebo píšu že až po druhom laseri vidíš vysledky zatial používam dermarroler s kolegenom to je ale dobrá vecička odporúčam, dokonca som si z netu chcela objednat tca kyselinu len toho som sa bála môže spôsobiť ťažke popáleniny, prednedávnom som čítala že najlepšie je si objednávať tieto veci na tie jazvy ja amerických stránkach dajte si do google banish acne scars rozmýšľam že si to kupím . taak dúfam že som pomohla ahojtee
Ahojte. Podelim sa s Vami o skusenost s CO2 laserom.Pretoze vidim, ze je tu niekolko polopravd. Tiez som dlho vahala ci mam alebo nemam podstupit zakrok, no nakoniec som sa rozhodla , ze nemam co stratit. Zasla som na viac klinik informovat sa, co to vlastne je atd. Vybrala som si kliniku v Bratislave - Petrzalke. Pan doktor ma informoval o celom procese. Samozrejme mi povedal , ze jazvy nikdy nezmiznu uplne - co mne bolo uplne jasne. Dozvedela som sa vsak informaciu, ze vysledok je viditelny tak po pol roku az roku , kedy sa koza obnovi. ( Co je podla mna aj logicke, ale uverim az ked uvidim.) Tiez mi povedal, ze prve dni kym budem opuchnuta sa mi bude zdat , ze jazvy vobec nemam ( co je pravda) ale po odpuchnuti ich urcite este uvidim, aj ked mozu byt trochu jemnejsie ako pred zakrokom. Teraz kedze som 3. den po zakroku zatial pod tou starou kozou nevidim nic, pretoze cakam kym sa mi zlupi, ale mozem povedat ze zacervenanie uz mizne. Videla som tu prispevok, kde sa pise, ze sa urobili herpesy. Mna sa doktor pytal, ci mavam problemy s herpesom a preto mi predpisal tabletky , ktore som uzivala 6 dni pred zakrokom a uzivam ich aj teraz po zakroku, aby sa mi nejaky herpes neobjavil (kedze je koza spalena , jemnejsia a viac nachylna na virus). Na kliniku som prisla hodinu pred zakrokom, kde mi velmi mila sestricka natrela tvar kremom (lokalna anestezia) , dala mi paralen a hodinu ma nechala oddychovat a pozerat TV. Potom prisiel samotny akt. Doktor bol taktiez mily, videl, ze mam strach, tak mi na kusku lica ukazal ako to vlastne citit a az potom zacal vo vacsom rozsahu Zakrok nie je bolestivy , skor je to neprijemny pocit. Kedze ja som bola iba na licach tak trvalo to cca 10 minut. Nalsedne mi lekar dal instrukcie ako sa starat o plet, naco si davat pozor, odpovedal mi na vsetky moje otazky a presla som do dalsej miestnosti kde mi na tvar pustili na 20 minut nejake cervene svetlo a posledna faza bola, ze mi natrela sestricka na tvar vazelinu. Palenie samozrejme bolo, ale urcite ma viac palil chrbat , ked som sa spalila na slnku :D Tak, vysledok zatial neviem, ale ak budete chciet mozem vas informovat Hlavne chcem dodat, ze moje jazvy neboli hlboke a koza odumreta ( stale som v nich mala pory). Takze urcite zalezi aj od hlbky jazvy atd...
moja známa bola na zbruseni koze... a je to lacnejsie ako ten laser... aj u nas v meste to robi kozmeticka ku ktorej chodim aj ja, len nema cennik na nete kolko stoji toto, vola sa to
"diamantova dermabrazia"
hodila som do google pod nazvom XILIA - co je ten stroj..
1 sedenie 30,- Eur, permanentka 5 sedení -125,- Eur
naslo mi napr. v Martine www.kozmetika-martin.sk