návrat domov

Príspevok v téme: návrat domov
deni22

Pred 4 mesiacmi som utiekla zo Sovenska do zahraničia lebo som nejako nezvládla situáciu. Nerozumela som si s mamou, nemohla som byt s muzom s ktorym sa milujete, v skole sa mi nedarilo, citila som sa skareda a spadla som do depresii. Zahranicie mi velmi pomohlo lebo som tu cely cas bola uplne sama, s maminou je to vyborne, depresie odisli, vážim si samú seba a vsetko ej lepsie. Ale vraciam sa domov a chytil ma strach, že znova do toho spadnem a že mi znova budu ubližovať tie iste veci ako predtým. Ako sa zbaviť toho strachu?

alamka

Ahoj deni,

na tvojom mieste by som si najskor vyriesila otazku, co ti ublizovalo ked si byvala doma. Potom, ked najdes odpoved si skus racionalne rozlozit ci je to este stale potencialne ohrozenie, alebo si sa cez tie veci uz preniesla. :) Ak nie, neprestahuj sa ihned, ale dojdi len tak na par tyzdnov domov. Sokova terapia v takto citlivych veciach sa mi nevidi vhodna, preto by som porozmyslala nad pomalsim a menej invazivnym navratom napriklad tak, ako som ti opisala vyssie :) Vela stastia! A daj o sebe priebezne vediet.

jajka001_

strach sa da prekonat jedine tym, ze spravis to, coho sa desis. chod a uvidis, potom to budes riesit. nauc sa nebat vopred - nikdy nevies, ako sa situacia vyvinie a co bude.