Zdravím všetkých a prosím o názor.
Mám 54 rokov, pochádzam z Myjavských kopaníc, naša rodina bola vždy zdravá ako buci či z otcovej, alebo matkynej strany.Rodina lekára navštevovala a aj navštevuje len v najnutnejších prípadoch, pritom predkovia zomierali až po deväťdesiatke. To len pre dokreslenie mojej otázky.
Moja výška je 180 cm a keď som mal päťdesiat moja váha sa pohybovala okolo 98 kg. Po päťdesiatke mi však neprimerane začalo chutiť jesť.V súčastnej dobe by som sa nazval žrútom a to zmenilo moju váhu a mám 107 kg. To však nie je ten problém na ktorý sa chcem spýtať. V poslednom čase však ma strašne začali svrbieť slabiny, chvíľami ma to až páli. Zo začiatku som skúmal či to nie je od pracieho prášku alebo pod., no nezlepšuje sa to a posledné dva týždne som tiež začal pocitovať na ľavej nohe niečo oko mravenčenie okolo nechtu na palci. Aj keď som z kopaníc, pochopil som, že by mohlo ísť o cukrovku. K lekárovi ísť nechcem, lebo držím sa hesla svojho deda." Lekár Ti najde 10 chorôb a potom už iba nad nimi rozmýšľaš." Teda ešte raz, predpokladám, že je to cukrovka a prosím o radu. Ako začať so samoliečbou? Prosím neodsudzujte ma za moje názory.