Svrbenie

Príspevok v téme: Svrbenie
violomcelo

Zdravím všetkých a prosím o názor.

Mám 54 rokov, pochádzam z Myjavských kopaníc, naša rodina bola vždy zdravá ako buci či z otcovej, alebo matkynej strany.Rodina lekára navštevovala a aj navštevuje len v najnutnejších prípadoch, pritom predkovia zomierali až po deväťdesiatke. To len pre dokreslenie mojej otázky.
Moja výška je 180 cm a keď som mal päťdesiat moja váha sa pohybovala okolo 98 kg. Po päťdesiatke mi však neprimerane začalo chutiť jesť.V súčastnej dobe by som sa nazval žrútom a to zmenilo moju váhu a mám 107 kg. To však nie je ten problém na ktorý sa chcem spýtať. V poslednom čase však ma strašne začali svrbieť slabiny, chvíľami ma to až páli. Zo začiatku som skúmal či to nie je od pracieho prášku alebo pod., no nezlepšuje sa to a posledné dva týždne som tiež začal pocitovať na ľavej nohe niečo oko mravenčenie okolo nechtu na palci. Aj keď som z kopaníc, pochopil som, že by mohlo ísť o cukrovku. K lekárovi ísť nechcem, lebo držím sa hesla svojho deda." Lekár Ti najde 10 chorôb a potom už iba nad nimi rozmýšľaš." Teda ešte raz, predpokladám, že je to cukrovka a prosím o radu. Ako začať so samoliečbou? Prosím neodsudzujte ma za moje názory.

agina

Rozhodne treba navstivit doktora, pretoze s tymto si sam urcite neporadite.Je to velmi smutne, ze sa k svojmu zdraviu takto staviate.

barbarene

Svrbenie a aj nahle schudnutie a tiez dlhodobejsie nechut na sladkosti-telo ma vela cukru, ako popisujete je priznakom cukrovky-odporucam poziadat o vysetrenie krvi. Neodkladne. Bohuzial.

kate 27

Je ptrebne navstivit lekara, ktory na zaklade krvnych testov zisti problem. Podla popisu to nemusi by t celkom cukrovka, ale nie je to vylucene. DM II typu ma totiz velmi vazne nasledky, lebo sa zisti nahodne po dlhsej dobe trvania a to uz moze byt neskoro. Vyrazne tu vsak moze pomoct dieta a tiez pohyb - cvicenie, ale nie vrcholove. Napr 1/2 hodinova rychla chodza. Tiez je velmi dolezite zredukovat vahu, ktora sa u DM II moze vyrazne podielat na vzniku cukrovky. Ale opakujem, dolezite je z krvnych testov zistit problem lebo je dolezite vediet pravu pricinu a az tak nasledne riesit, alebo liecit problem.