Problem s mocenim po opici

Príspevok v téme: Problem s mocenim po opici
majo24

Zdravim,

po opici na druhy den sa prvy krat vymocim az po cca 8 hodinach, a v podstate az potom sa zacnem poriadne "zotavovat". Vody vypijem velmi vela. Tlak na mechur, alebo podobny prejav necitim vobec. Nemoze to znacit nejaky zdravotny problem?, lebo co som sa pital ludi, nikto sa nic podobne nestalo. U mna to je vzdy. Nepijem casto (maximalne raz do mesiaca)

Dakujem za odpoved

eam

Či už má pravdu "odborník" starý ujo alebo my " pseudoodborníci", je to tvoje zdravie, návšteva lekára ti neuškodí.Buď sa utvrdíš, že to nič nie je, alebo včasná liečba ti zachráni ľadviny. Nie je normálne, že po 3 pivách ťa netlačí na mechúr.

majo24

Plati to aj vtedy ked vypijem pomerne malo alkoholu? Naposledy to bolo: 4dcl vina + 3 piva v rozpeti 5 hodin (proste sa neozieram). Nasledny spanok asi 7 hodin, a moc prisiel az za 8 hodin po vypiti minimalne 2 litrov vody. Ohladom tohoto som sa pital aj kamaratov a vsetci mi tvrdili ze oni taky problem nemaju... tak teraz som trochu v pomykove...

starý ujo

Alkohol tlmí vylučovanie antidiuretického hormónu ADH... preto počas pitia priveľa močíme a strácame vodu. Moč je hypotonický tzn. riedky.
Na druhý den sa situácia obracia, vylučovanie ADH sa obnoví a obličky sa snažia vodu zadržať, aby sa doplnila tá, čo "unikla" pri alkoh. excese. Preto nemočíš a máš "sušienky", čiže Ťa veľmi smädí! Je to prirodzená snaha organizmu, upraviť vnútorné prostredie.
A tie drísty týchto pseudoodborníkov ber s rezervou...

starý ujo

Ahoj... nezmysel...nič Ti nie je! Počas pitia dochádza k silnej dehydratácii, aj ked sa to na prvý pohľad nezdá. No a kým sa na druhý den znovuobnoví bunečná "voda", nemočíš. Až po úprave homeostázy- vnútorného prostredia sa začne tvoriť koncentrovaný moč. Všimni si, že počas pitia vylučuješ svetlý, riedky moč... no a na druhý den práveže tmavý, koncentrovaný. Takže, žiadna panika!

oblinka

mozu to byt oblicky.Ked ich zatazis alkoholom,tak prestanu pracovat.Potom sa horko-tazko zchaboria po 8 hodinach.Mas skratka nejaky problem,chod k nefrologovi.

majo24

Si ma vystrasil/a... do konca tohoto tyzdna pojdem urcite a budem uz trvat natom nech sa doriesia aj tie flaky...

dakujem za postrcenie..

majo24

S tymi oblickami to moze byt spojene... na chrbte kde mam oblicky mam 2 flaky podobne modrinam uz vyse 2 roky a doktorka mi tvrdi ze je len flak na kozi a na koznom, ze ona nevie co to je a cele to tak skoncilo. Casto ma aj pobolieva...