som alkoholicka???

Príspevok v téme: som alkoholicka???
znechutenasp

ahojte,pisem po 4.pohary vina...nevadi...chcem len vediet vas nazor...ked som s priatelom tak nepijem alkohol...ale ked niekam na tyzden odide...tak uz rozmyslam ze co budem sama robit tak si kupim flasu vina....ziadny tvrdy alkohol...len vino pijem...skryvam si ho do skrine aby nevedel ze pijem potajomky...je to priznak alkoholika ??? dakujem

gre_ta

V každom prípade ak sa s tým skrývaš, už to asi nebude "ten tak"... Čo takto tráviť ten čas s priateľmi, vo fitku, alebo pri knihe? Alebo keď aj s vínom, ale nie sama. Iste sama nájdeš plno vecí, na ktoré by si si pri priateľovi trebárs nenašla čas, veľa šťastia (:

abrhplus

podla mna máš to v krvi,ale

podla mna u alkoholikov tka ako u iných závislotiach vždy doležitu ulohu hrá že kto aká ososbnost je to,sa s tane tým,preto na každého iný postup plati.

podla mna su doležité kompnzačné mechanizmy.A možeš sa naučit že si uro z toho rituákl že sa budeš tešit že si dáš pohár vína na večeru a možeš to obmienat, rozne s inými vecami k tomu, ale nie celu flašu.Podla mna ak uplne človek prestave pit len sa mu to vráti iobčas dvojnásobne.Pit dopriat si ale s mierou , nie celu flašu.Vedela by si to tak že si dáš jeden pohár a vychutnáš?

trand

Pokiaľ si čas bez partnera nevieš predstaviť inak, ako pri víne, je to možný začiatok alkoholizmu. Skús si čas bez svojej polovičky zariadiť inak. Ak sa ti to zdá nemožné, žiaľ si alkoholička.