HPV

Príspevok v téme: HPV
veronika

uz roky zijem v zahranici, kde mi zistili virus HPV, bola som aj operovana a nadory mi vypalili. Zatial som nepodstupila ziadnej liecbe. Pocula som vsak, ze vynasli novu vakcinu proti tomuto virusu. Je mozne, ze sa vyliecim, ak sa dam zaockovat? Manzel sa tiez moze nakazit? A aky to bude mat vplyv na dieta, ak by som teraz otehotnela?

veronika

ale ja som bradavice nikdy nemala, mne virus nasli prostrednictvom PAP testu. Znepokojuje ma aj to, ze ja mam uz 25 rokov, takze asi mam smolu, co sa tyka vakciny... Uz som toho dost precitala o viruse. Moja presna diagnoza bola H-SIL, CIN II, takze islo o skvamozne bunky, ktore by sa casom zmenili na rakovinu maternicoveho krcka... Inak som nikdy nemala ziadne priznaky. Dakujem za info

poucena

veronika, existuje vakcina, ktorá sa podáva proti tomuto ochoreniu. V USA sa podáva len do 13 rokov a len pannám! V europe je to do 24 rokov a najlepsie je ak si panna ale nemusis. Vakcina stoji okolo 15000 SKK.Vsak si to najdi na googli.
A jasne ze sa aj manzel mohol nakazit ak bol v styku s bradavicami. Inkubacna doba je v priemere ale 2 mesiace, takze ak sa to neprejavilomozno to nedostal a mozno si sa aj ty tohto vírusu zbavila. Ak nie moze to mat aj dieta podla mna. Vsak prejde podornými cestami a nachyta tam vsetko mozne aj nemozne aj nahodou mas. A plus HPV je v krvi.