Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prosim o pomoc!

Príspevok v téme: Prosim o pomoc!
Centurypop

Ludia prosim vas, naozaj potrebujem surne poradit. Neviem, ci mozem mat nejaku psychycku poruchu, alebo je to normalne a mava to vacsina ludi, neviem, ci sa obratit k odbornikovy, alebo ci moj "problem" nie je bezvynamny... Pred 4 rokmi som mala dost zavazne depresie, brala som antidepresiva a istu dobu chodila ku psychiatricke, no potom som prestala a po doprati antidepresiv som sa citila relativne dobre, no uz vtedy ma dost trapili kolisave nalady, neviem mozno to tie antidepresiva nejak upravovali, no po nejakom case, co som ich dobrala sa mi zacali menit nalady ako na beziacom pase z dna na dan z absolutnej beznadeje a depresie do super pocity a hyperaktivity... za odbornikom som uz viac nesla , co bola chyba, lebo som to nezvladala a kombinovala som lieky s alkoholom, rezala som sa a nicila si vztahy s rodinou aj priatelmi a mala som caste vybuchy hnevu...
Ale aj z tohto som sa postupom casu nejak dostala, uvedomovala som si, ze to co robim nie je normalne a ze sa takto zit neda a snazila som sa zit normalne, snazila som sa mat rada samu seba, ziskala som si novych priatelov a stretavala sa s novymi ludmi a zase som bola v relativnej pohode a momentalne... sa samu seba snazim strasne moc moc moooc presvedcit, ze to vsetko bola len puberta, ze to uz nie je a chcem na vsetko to zle zabudnut a sustredit sa na to dobre v zivote, sustredit sa na dokoncenie skoly, na pracu , na vsetky tie veci, co maju vyznam, ale obcas... nevladzem a chytaju ma moje klasicke depresie, snazim sa proti nim bojovat, lenze potom to cele vyusti len do zachvatu pleho placu, hnevu a agresivity voci sebe aj ostatnym... Prosim prosim prosim poradte mi, co mam robit. Je to psychycka porucha, alebo je to uz len doznievanie toho, co bolo? Oplati sa to vobec riesit?

alamka

Ahoj Centurypop,

Co sa tyka depresii a inych poruch, v sucasnosti sa vypracuvaju studie a podla toho, co som posledne pocula prevazna vacsina populacie si presla jednou alebo dvomi epizodami, takze sa necit previnilo. Neviem sice aky casovy odstup je od uzivania antidepresiv. Podla mojho nazoru ide o recidivu. Antidepresiva zvysuju umelo hladinu serotoninu a v podstate ti nastavia hladinu na normal. Bolo by vsak asi najlepsie navstivit odbornika, opisat to co si opisala tu a poradit sa s nim. Radim ti to preto, lebo pises, ze si pred ukoncenim skoly a ktovie co vsetko sa deje v tvojom zivote a vplyva na tvoje nalady. Mas urcite priority (dokoncenie skoly)a navstevou lekara by si to podla mna len zazichrovala, co ty na to? :)

sandra21

Centurypop, ak hovoris, ze si mala striedanie nalad mohlo by to byt aj manio-depresivna porucha kedy sa striedaju epizody manie a depresie... Mozno mavas hlboke depresie, teda bola chyba vysadit lieky, pokial si to vysadila ty sama... skus navstivit nejakeho dobreho odbornika v oblasti psychiatrie, pretoze tie stavy co mas su nasledkom hlbokych depresii a v takom pripade by si to mala liecit s pomocou odbornika a urcite nie sama!!! A nemusis sa hanbit, vela ludi trpi depresiami, ale musis vyhladat psychiatra, ktory ti s tym pomoze!

fsdf4sd657

Nie je to porucha, len ti tie lieky dosrali cely organizmus, antidepresiva su riadne svinstva. Potrebujes detoxikovat telo, lebo je furt zasrane tymi svinstvami a nemoze sa zregenerovat. A ak to nepomoze, tak musis zahodit vsetko to co si bola, musis zit tu a teraz, to co si bola bola, to co sa stalo stalo, to co si spravila nezmenis, pouc sa a chod dalej. Musis nehat svoje stare ego "zomriet" a vytvorit nove ego ktore chce tu zmenu k dobru. Viem ze sa mi to lahko hovori, ale ina cesta nie je. Ked blizky a znami uvidia ze si sa zmenila, tak aj oni ti daju sancu, lebo cini hovoria viac ako slova.

kakaojevrah

KakaoNepijem
to bol tak dokonale vtipne ze ti to musim napisat aj ked sa koli tomu musim zohybat ku klavesnici! :D :D daj si bodik
ps.-pre centurypop- urcite nic nepokazis a mozes vela ziskat, ak sa o tom porozpravas s psychoterapeutom :)