co mam robit?

Príspevok v téme: co mam robit?
Marianka

neviem, ako by som opisala moj problem. mozno sa to da nazvat slovom "precitlivena". vzdy sa mi stane, ze ak sa udeje nieco zle alebo nieco neprijemne (coho mozem, ale aj nemusim byt sucastou), tak mi je to potom hrozne luto. napisem to na priklade: vcera sestra doniesla z prace 2 listky do divadla a povedala mojej mamke, ze ak chce, tak moze este ist s niekym na to predstavenie. surodenci ist nechceli, mne sa nechcelo a mamkine kamaratky mali uz iny plan na vecer a tak mamka nemala s kym ist. moja mamka si dost v zivote vytrpela (teraz ma coskoro 58 rokov). velmi rada vsak ide medzi ludi. poprosila ma, ci s nou nepojdem na to predstavenie do divadla, ale ja som ako nejaky sebec odmietla a teraz ma to velmi trapi. je mi skoro do placu. vzdy som totiz bola ta, ktora s mamkou chodila na predstavenia a pod. podujatia a teraz som sa na nu doslova vykaslala. mama sa pre mna tolko krat obetovala (aj preto, ze som sa nenarodila zdrava a vynalozila vela namahy, kym som zacala chodit) a ja sa teraz zachovam tak hnusne. stalo sa to uz niekomu z vas? je mi to hrozne luto. navrhla som jej potom, ked som sa nad sebou zamyslela, ze kupim listky na nieco ine (aby som "odcinila" svoje hnusne spravanie), ale ja viem, ze mamka vtedy nebude chciet ist, lebo nemame peniaze nazvys (aj ked ja poberam polovicny invalidny dochodok...). co mam robit? ked som ju aj surodencov vzala v lete do kina, tak som videla, ze po filme bola stastna. ja nechcem aby trpela. nezasluzi si to. je to ta najlepsia mama, aka existuje. je proste uzasna, len niektori ludia to nevedia ocenit (a ja som sa vcera asi zaradila medzi tych ludi). lubim ju... co mam robit? som fakt taka hnusna, alebo taka citlivka alebo sebec alebo co??? ma s tym niekto skusenosti? pomozte mi prosim, lebo sa zblaznim... :o(

zeta

Marianka, lenže ty máš šťastie aspoň v tom, že to môže hocikedy napraviť, môžeš ísť s mamou do kina hocikedy, ale ja som spravila podobnú egoistickú blbosť a nikdy ju už nenapravím. Totiž mama ma volala nech idem s ňou za babičkou do nemocnice, ale ja som tiež radšej bola na nete a tak som nešla. Povedala som si, že pôjdem za babkou cez víkend, lenže zomrela. Poslednýkrát som mohla byť pri nej a takto som to pokašlala pre moju hnusnú lenivosť

Marianka

bola som prave vtedy za pocitacom a na internete. preto sa mi nechcelo. proste som sebecka... myslela som len na to, aby som si ja chatovala na internete a na mamku som sa vykaslala. proste som jedovata zmija... ako som to mohla urobit? keby som mohla vratit cas, isla by som s mamkou do divadla. zasluzi si to... je ta najlepsia mama, jaka existuje. nikto na nu nema...

zuzka :)

Marianka neobvinuj sa tolko. Nabuduce jej to urcite vynahradis :))). Aj mne sa obcas stane, ze spravim nieco, co potom lutujem. Na tom by nebolo nic zvlastne, ale ja niekedy spravim nieco akoby proti vlastnej voli, ze to vlastne chcem, ale nespravim to. Neviem, asi to moc nesuvisi. Tak teda este k tebe. A preco si vlastne nechcela ist ? Nechcelo sa ti tam alebo sa tam nudis ???

Marianka

a este nieco: mamka nechce chodit sama do kina ani do divadla, lebo jej je smutno. som taka hnusna a sebecka... :o( preco som to neurobila? ked som jej vcera povedala o 18:30 vecer (o 19:00 bolo predstavenie), ze sa mi nechce ist nikam, videla som, ze je smutna. som hnusna a podla (mamka sa tak tesila a ja jej toto spravim) jasterica...