Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Clovek a peniaze, clovek-introvert a zivot

Príspevok v téme: Clovek a peniaze, clovek-introvert a zivot
X.juliana.X

1. blizky clovek mi ublizil slovami, ze som vraj strasne na peniaze. Vzhladom na to, ze ja osobne viem, aky postoj k peniazom zastavam, ma toto neskutocne zabolelo. Ako sa teda podla vas prejavuje clovek, ktoremu zalezi na peniazoch? Napiste co najviac moznosti, znakov takeho cloveka, ze sa porovnam.

2. Som introvert, priznavam, je mozne prezit plnohodnotny zivot aj napriek tomuto typu osobnosti? Pretoze ten isty blizky clovek mi povedal, ze budem mat tazky zivot, nebudem nicoho schopna, a pod. Mozem byt v zivote stastna aj ked som uzavreta osoba? (priatela mam uz zopar rokov). Bolo mi povedane, ze ja v zivote stastna nebudem.

viem, ze hladam odpovede tam, kde by som nemala. No potrebujem nezaujaty, objektivny nazor. ĎAKUJEM.

Maoam

ked bude odtial prec, tak sa uvolni a urcite bude mat skor naladu na to obcas daco flaknut alebo si niekam vyrazit a zabavit sa...to pride ked bude mat menej starosti a trapenia a bude starsia a silnejsia

Maoam

nuz mat taku matku, ine jej neostava len makat a plne sa spoliehat na seba, ak chce v zivote nieco dosiahnut a dostat sa z toho prostredia prec, ona nema ziadnu podporu ani pomoc, je na vsetko sama...tak hold jej ostava len poctivo nieco vymakat aby sa raz mala lepsie, to clovek co take daco nezazil nemoze pochopit

X.juliana.X

Nella1 - rovnako ako ostatnym i tebe dakujem za prispevok. Naozaj ma to trosku podporilo vzhladom na to, ze sa od vcera citim ako jedna velka neschopna nula, zlatokopka, ci drzgroska, alebo ako to matka vnima.
Co sa tej introvercie tyka a mojich priatelov. Tak je pravda, ze ich vela nemam, ale za to su to ludia, ktorych si nesmierne vazim , sú skvelí. Mas pravdu, nemam vela kamosov preto, ze vacsina mladych ludi majú zauzivany "moderny" sposob zitia (bary, diskoteky,promiskuita).. ked som bola mladsia, s dvoma kamaratkami sme chodievali po diskotekach, no postupom casu, ked som videla co tam "deti" pubertiaci dokazu, som stratila chut aj na to a radsej ostavam doma, alebo len na internate s tym, ze radsej si uvarim na izbe caj, kavu, pokecam so spoluziackami, pozrieme film, relaciu v TV a pod. Vyhybam sa aj chodboviciam, nenavidim alkohol (ja nepijem). 99% ludi to nechape a povazuju ma za nespolocensku, ale ja som naozaj radsej na izbe v klude, pri kave s kamoskou, ako dajme tomu na chodbe, kde je hluk, alkohol...a to matke tiez vadi,ze len doma sedim (ze som strasny introvert, ktory v zivote nic nedokaze, lebo bude sediet iba doma na zadku)

Nella1

Milá Julianka, nemám čas čítať všetky príspevky, tak sa ospravedlňujem, ak to čo napíšem tu už napísal niekto predomnou. Ale nedá mi nezareagovať. Tvoja matka môže byť prešťastná, že má takú dcéru ako si ty. Nehanbí sa ti vytýkať, že si na peniaze? Ona sa opíja a ty sama si financuješ školu a ešte aj prispievaš na domácnosť???!!! Nehorázne. Na peniaze sú Zlatokopky, ktoré sa prilepia na nejakého starého chrena, ktorý ich financuje... Preboha dieťa, nedaj sa deptať opitej matke. Ona si rieši svoje problémy cez teba. Mala by byť šťastná, že napriek tomu, že ona sa tam niekde opíja, tak ty úspešne študuješ - dostávaš prospechové štipendium a ešte si aj odkladáš na obdobie po škole. Keby som ju stretla - tak jej napľujem do očí. Ona ti mala zabezpečiť podmienky (aj finančné) na to, aby si ty teraz mohla bezstarostne študovať a užívať si študentský život ... Namiesto toho ťa kritizuje???!!! Čo si jej nechcela dať peniaze na fľašku??? Prepáč, ale nesmierne ma to vytočilo. Ja som matka 30-ročného syna, ktorý je šikovný a samostatný. Nedávno sa oženil a ja sa teším, že si dokáže zarobiť peniaze a tiež odložiť a našetriť na horšie časy. To len na vysvetlenie toho, že nie som nejaká pubertiačka naštvaná na svoju matku.
Julianka, si úžasná a nikomu nedovoľ, aby ti vtĺkal do hlavy niečo iné. A že si introvert? To je možno tiež dôsledok toho, že si nemala dosť peňazí, aby si v dnešnej konzumnej dobe zapadla do partie mladých, ktorí sa celé dni flákajú po baroch. Ale to nech ťa netrápi. O nič si neprišla. Som presvedčená, že môžeš byť absolútne šťastná aj ako introvert. Máš školu, ktorá ti ide (prospechové štipendium to dokazuje), máš priateľa ... Nepotrebuješ mať okolo seba "milión" ľudí. Aj tak väčšina myslí len na seba. Venuj sa svojim záľubám a hlavne nedaj sa deptať a vtĺkať si do hlavy, že ty si nejaká divná. Ty si úplne v poriadku.

0mega

Mne povedali presne toto iste, ze "naco budes mat peniaze" "ked si ich ani neuzijes" ci nieco na ten zmysel. Bol som student a brigadoval som, no 99% som si setril na po-skolsky vek. A nemyslil som sa. Trafil som do cierneho, len skoda, ze som nesetril 99,999%
Proste nemusia chapat Tvoje vnimanie sveta. Kazdy to vnima inak a obzvlast ina generacia..
U mna to davali na oci znacne drsne, preto som aj podnikol kroky aby som odtial oc najskor odisiel :) A co sa nestalo - potom ma uz nebavilo setrit. Zaujimave, no ale to je uz uplne iny pripad :)

X.juliana.X

ďakujem za všetky príspevky.
Omega - povedal mi to rodic a pri akej prilezitosti, ziadnej, no mala poriadne vypite. Kazdopadne na veci to nic nemenilo, pretoze to dnes rano v triezvom stave pokracovalo. 1. faktom je, ze si peniaze setrim, maloco si kupujem (ale to neznamena ze nic, sem-tam si kupujem veci - kozmetika, oblecenie, nieco na co mam chut). Je to skor z perspektivneho uhla pohladu (prospechove stipendium si odkladam), pretoze bude tazke po skole si hned najst pracu, tak aby som mala z coho zit. A to pride uz o par mesiacov.Som realista, viem ako to chodi, ze clovek prve mesice nema co robit. Tak aby som nemusela byt na mame zavisla, tak si peniaze setrim.

Info001- 1. ano zabolelo ma to neskutocne, ale nie preto, zeby trafila klinec po hlave. Cely cas do mna pod vplyvom alkoholu rypala a tymto faktom to vlastne zavrsila, naco som nasledne odisla z izby. Ja som nikdy od mamy ziadne peniaze nepytala, vsetky potrebne veci som si kupila sama (notebook do skoly, knihy, oblecenie, kozmetika, strava...), dokonca jej prispievam aj do domacnosti (hoci nezarabam).

--- a dakujem za to povzbudenie, ze aj introvert moze mat tiez pekny zivot. Myslela som, ze som strateny pripad, ako mi to dava dotycny clovek stale na oci. Dakujem este raz. Pekny den.

doubledog

na 1. odpovedat nebudem, to je podla mna jasne

2. to nema ziadny suvis, stastie v zivote nezavisi od toho, ci si introvert alebo extrovert

bibba

1. tiez nie som na peniaze, haha, tiez si to o mne myslia ludia, ked ma nepoznaju, je to velka urazka, viem asi ako sa citis. ale co sa tyka tych znakov, toho ti asi vela nepoviem. lebo neviem ci myslis zlatokopku, alebo žgrlošku.

2. ja som tiez introvert. mam proste taky svoj svet. myslim si, ze extroverti niekedy trochu zabudaju sami na seba. zase niekedy aj som niekde stredobodom pozornosti, zas nie som nejaka hanblivka... ale kto ti toto povedal, ze introvert nemoze byt nikdy stastny? poviem ti jednu vec. extroverti maju urcite väcsi predpoklad byt stastnymi lebo su to ine povahy, idu si za svojim, neboja sa nicoho, vedia si vedia viac vychutnat, pricom introverti nie su taki. vidim to na sebe. mam velky potencional, ale malo sa snazim. celkovo v zivote. proste urcite jedina vec, ktoru by som na sebe zmenila by bola ambicioznost. ta mi trosku chyba. a este k tomu stastiu... tak ja ti mozno poradim zle, lebo ja sa liecim na psychicke problemy, ale vies co? nikdy som nebola stastna. moje stastie bolo vzdy len nejake take chvilkove. ktore sa pre mna nepocita. a nepocitam ani "stastne obdobia"... teda ja neviem, zivot ma svoje ups and downs, ale fakt som bola mozno stastna naposledy, ked som bola dieta a tolko nepremyslala nad vecami... ale nehovorim, ze je taky kazdy. poznam aj takych introvertov, kam ich das, tam budu a tam su stastni, ale takito ludia su pre mna trtkovci. nemam rada ludi, ktori nemaju vlastny nazor a nic im nevadi. myslim, taki ktori nedavaju najavo co miluju, co neznasaju, svoje pocity. introverti hlavne svoje pocity uzamykavaju v sebe. mavaju castejsie problem s komunikaciou s ostatnymi ludmi. ale podla mna maju lepsie srdce. aspon podla mna extroverti maju väcsiu tendenciu stat sa.... proste blbymi ludmi.