Ach este som si nestihla ani precitat odpovede a tema je fuc , omylom som klikla kam som nemala, prepacte!!!!!!Tak vkladam este raz,dufam ze mozem....!!!
Ahojte ani neviem kde zacat ..Velmi sa trapim koli kamaratke, povedala mi dokonca ze som ako jej strsia sestra , vzdy som ju vypocula , v com som vedela poradit som poradila, islo to tak par rokov, - dokonca som jej hladala clanky o tehotenstve – ona bola mimo...., vzdy som vedela pochopit ako jej jej ked mala napr.problem s frajerom , mamou , svagrinou.....
No a tu zacina problem ked som po dlhej dobe prisla ja s niecim co ma trapi –nedari sa mi otehotniet , tak len strohe odpovede, ziadne pochopenie nic...., trvalo to asi tak 2 roky.... a zrazu mi dosla sprava ze je tehotna.
Splnilo sa jej to tusim zo dna na den! Bola som stastna a tesila som sa s nou este som jej napisala ze sa tesim ako budem piect pre malinke tortu....
No, ale to som netusila co ma caka .Boli to pre mna strasneeeee muky, ja tak strasne tuzim a neda sa-mam problemy a musim este cakat ......ale to tu nechcem riesit .....
.Pisala mi do podrobna ako cele tehotenstvo prebieha , ako citi pohyby , ako videla malinke na sone, pocula ako mu srdiecko bije, proste vsetko stale dookola mi pisala a nakoniec mi pred terminom poslala fotku v spodnom pradle nafotena s bruskom ....Ja som vzdy po kazdom maile plakala nevedela som sa udrzat ked som citala tie maily od nej a nechapala som ako moze byt taka , a vsetko mi tak detailen opisovat ake stastie ma ake je to nadherne ....Este som jej pisala ze ked ma muz vidi ako nariekam po kazdom maile ze mi uz doniesol kyticu ruzi .....Ona ludia vobec nemyslela na mna ako mi asi je ked kazdy mesiac jedno sklamanie za druhym ze ja nie som tehotna ...Vsetko vzdy vyslo tie jej spravy a maily zrovna ked som mala PMS byva mi priserne zle a na moje narodky mi nasi volali ze vsetko naj prave si sa pred 30rokni narodila v tuto hodinu a „crnk“ a v tom pozriem a v SMS fotka jej novonar.babatka. Strasne mi to bolo luto !!!!Ona ani raz za ten cas mi nenapisala nic povzbudive a nic o tom ze ako mi je ....pisala som jej , naznacovala , ze potrebujem aj ja podporu a pochopenie ale.....nic! Iba raz mi napisala ze musi mi to byt blbe citat ako sa jej rychlo podarilo otehotniet a ja stale nic .Je pravda ze som jej napisala ze ved ona za to nemoze .Neviem ci som to napisala dost zrozumitelne ale ja som sa tesila s nou ale necakala som ze to bude take tazke a ona vlastne cakala zase len odomna oporu ked cosi a ja som ju vobec nezaujimala pisala len o sebe aka je stastna a tak ...Ja by som to nedokazala , ked mala problem s frajerom ani som jej nepisala ze ideme na dovolenku, alebo ako nam je super s manzelom ......
Dokonca mi doma nadavaju za to ze patrim medzi „vyhynute druhy“, „nemozes zachranit cely svet naco to robis!“ Pre kazdeho som len butlava vrba a trapim sa pre cudzie problemy..... som uz raz taka asi si mozem sama za to!
A teraz co robi? Nechapem ! Napise mi k meninam ja sa podakujem spytam sa ako sa ma , ale odpoved ziadna ....Ja neviem co si mam o tom mysliet ....Mam jej vsetko napisat a spytat sa na rovinu? Ja mam taky pocit ze ona si mysli ze jej zavidim alebo co, ze jej neprajem a vyhyba sa mailom a SMS....Boze ako si toto moze o mne mysliet niekto , strasne ma to trapi , ja nie som taka, len som potrebovala oporu nic viac !!! Este by som sa necudovala kedby som kontakt prerusila ja , ale ona ? A za co ? Dakujem Vam za kazdy nazor !!!!!
Obrovske sklamanie z kamatratky Ako to vyriesit
Jajka to nie je o nenavisti,pretoze nenavist pre mna nie je prirodzena a vrati sa ti v akejkolvek podobe spat.
Je to uspokojenie a mozno suhlas s tym hore,ze sa jej vracia to,co urobila mne.A vracia sa jej to v tej najhorsej podobe,v detoch.Absolutne mi jej nie je luto.
Viete ako sa hovori,priatel je clovek,ktory ked mu oznamis,ze si zabil cloveka sa spyta,kde ho zakopeme:-)(jemne odlahcenie)
BJ a nestretol si mna?
Podla mna je to zcasti celkovou zenskou naturou a zcasti vychovou.Ja som nikdy nikomu nezavidela,kamaratke som vzdy dopriala ale bola som voci kamaratkam empaticka a napomocna.Dokonca tejto zene som pomohla s jej problemom,vzdy som ju vypocula,vybavila par zalezitosti a ona mi zobrala co som mala najradsej.
Zeny,ktore ublizuju su zatrpknute a vyrovnavaju si komplex menejcennosti alebo akykolvek iny.
Ja neverim,ze toto by robila skutocba kamaratka.AK moja priatelka nemoze mat dietatko a trapi ju to,urcite by som ju doslova nebombardovala sms a foto mojho mimina.To je prost dokazovanie si Aha,co ja mam a ty nie.
ahoj! takze co sa tyka toho tehotenstva tak uplne tvoje pocity chapem. ale fakt je to ze ona za to nemoze. je normalne ze ti posiela maily a fotky,ved ako pises ste dobre kamaratky. chce sa o tu radost podelit. ale co sa tyka toho ze ona teba nevypocuje ani nic.tak to uz by som riesila. pretoze to uz nieje kamaratstvo ale sebeckost. bohuzial poznam velmi dobre aj ten druhy pripad. mozno preto ze som v podobnej situacii ako ty a vtedy su ludia precitliveni a viac si uvedomia kto je a kto nieje kámošš :)
Maoam, dakujem velmi pekne.
Laurina22, dnes som stretol zenu, ktora mi povedala to iste, teda ma podobny nazor na zenske priatelstva. A je to z jej zivota a skusenosti.
Mas pocit, ze je to chorobny stav v nasej spolocnosti, alebo to priroda tak zle zariadila uz v zaklade? Mne sa nechce verit, ze by to bolo to druhe, takze podla mna, nieco sme dodrbali mi ludia, vytvorili zlu spolocnost, v ktorej sa zenskemu priatelstvu nedari... ale to este nevyvracia jeho celkovu existenciu.
Za priatelstvo povazujem skutocne cestne a uprimne zamery s tym druhym, zaujem o jeho vnutro a podstatu, ako aj rovnost vo vztahu, a za priatelstvo postavene na tychto zakladoch v pripade potreby aj nieco obetovat. Teda neuzivat si, kym priatel trpi, ale snazit sa mu pomoct vramci moznosti. Takze nespada sem priatel, ktoreho zavolam len ked sa ide uzivat si niekde, aby som sa citil este viac super, a inak nanho serem.
laurina, ludi ktori ti zamerne ublizuju, treba polutovat, lebo su to chudaci. tym ze ich nenavidis, ublizujes sama seba a tym zas plnis ich prianie.
ahoj...absolutne ta chapem...ty za nic nemozes.. mas proste taku povahu...si neskutocny dobrak...mne sa stalo velmi vela podobnych problemov...ale to by som tu pisala cele hodiny....rada by som sa s tebou porozpravala o vsetkom napr. po telefone. alebo ak si z bratislavy, tak tu byvam uz par mesiacov. mali by sme si co povedat. ja som svojej byvalej najlepsej praitelke dokonca aj jedlo nosila, ponukla som jej ubytovanie, plnu oporu a podporuv tazkych chvilach...proste mi to nedalo, musela som jej pomoct a nemohla som sa pozerat na to, ze sa trapi...ona si onedlho nasla priatela, a karta sa obratila. ja som potrebovala pomoc...bola som na tom psychycky zle, pretoze problemy v rodine a so zdravim som mala cim dalej vacsie....jej som zacala liezt poriadne na nervy..orientovala sa uz len na svojho frajera a absolutne ignorovala. ked rezignovala, nahovarala som si, ze ja robim chybu. ona len cakala, na tu spravnu chvilu-kym mi mohla povedat, ako ma nenavidi, a co vsetko si o mne mysli, aka som chudera a pod.... tak toto som si zasluzila...dlho nsom sa pre nu trapila, ale mne sa to vratilo v dobrom-stretla som uzasneho muza a uz takmer rok som zasnubena. Som stastna a mam vzdy tolko opory, kolko potrebujem. Moj nazor na tvoju byvalu priatelku....ona ti nestoji vobec za to, aby si jej venovala co i len kusok pozornosti. Nema charakter...
ale zase, prepac, necitala som tvoju temu az dokonca, lebo ma moc nezaujima, len som mozno chcela, aby si videla aj iny pohlad na to cele. lebo zeny ti tu budu pisat jaka je to p*ca a neviem co... klud :)
nie. nemyslim si, ze je kruta. nemyslim si ani nic zle otom ako ti rozprava o svojom tehotenstve. ako si pisala na zaciatku: tesila si sa s nou. tak tes sa s nou aj teraz. a plakat nad mailami a fotkami? si normalna??? to nemyslis vazne. a vies preco ti to vsetko tak do detajlov opisuje? prave preto, ako pises, ze si ju VZDY a vo VSETKOM stale pocuvala a radila a vypocula si si ju. no boze, tak sa ti zdoveruje aj teraz. a zato, ze ty nemozes otehotniet ona nemoze. a vlastne co ti ma nato povedat? ano, mozno niektori ludia maju radi lutost a ked ich ludia polutuju, ale ona asi nie je ten typ. je to zena, ktora vie, ze raz otehotnies aj ty. a teraz ti ukazuje aka stastna raz budes aj ty ked cakat na svoje babo. mozno mam uplne odlisny nazor nez ludia podo mnou, ale ja nevidim dovod nato, aby si to brala takto tragicky. hovoris, ze ste dlhorocne priatelky. ak by si chcela ublizovat, myslis ze by s tebou bola kamaratka take dlhe roky? myslim si, ze nie. PREBUD SA.