Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pracovné pohovori a práca v štátnej správe

Príspevok v téme: Pracovné pohovori a práca v štátnej správe
nyky20

Nedá sa mi nepodeliť o včerajší pracovný pohovor. ( mám 20 maturovala som minulý rok v máji a bola som iba na absolventskej praxi pol roka , ktorá sa mi skončila v júni. )

Reagujem na inzeráty, ale odpovede sa nedočkám a aj ked náhodou áno, tak ten pohovor nestojí zanič.

Včera som išla do jednej firmy a po pozdrave nasledovala veta " Tak kde ste pracovali naposledy? " Po mojej odpovedi sa zatváril ako keby som mala nejakú smrtelnú chorobu, len za to, že som absolventka. A odpoved som dostala: " Neviete prečo sme Vás pozvali na pohovor? " pozrel sa na mna a očákaval odpoved.Asi čakal , že sa začnem ospravedlnovať , že ma nenapadlo že absolventa nechcú ... A dá sa povedať , že bolo po pohovore. To je až také ťažké si tie životopisy aspoň pozrieť??... chcem sa spýtať či má niekto podobné skúsenosti. Jednoducho či bol pozvaný na pohovor a potom ho nezobrali kôli niečomu čo má v životopise jasne napísané?

lilyianka

presne ma napadlo to isté, čo píše pologula ... pri tej otázke by som nereagovala štýlom,že sa budem ospravedlňovať, ale sa proste snažím predať a získať miesto

Pologula

Priatelia, ci sa budete hnevat alebo nie, ste to zle pochopili. Ked pridete na pohovor, treba sa vediet predat. Hovori vam nieco motivacny list?
Nyky20, vies ako by som reagoval ja?
Na otazku: Neviete prečo sme Vás pozvali na pohovor?
Ja by som reagoval stylom, ze som mlady, viem sa rychlo ucit, nekonfliktny a urcite davate prednost ludom, ktorych si naucite, ako spravne postupovat, ako ludi, ktori sa to naucit nechcu a nevedia. Mozem byt pre vas vacsim posilnenim, ako niekto starsi. Len priklad, to som len tak v rychlosti, co ma napadlo.
Tieto pohovory berte ako test, nie ako ohundranie. Ak sa neviete predat, mozte mat akukolvek skusenost, akukolvek prax, nezoberu vas. Ked im na pohovore dokazete spravne odpovedat, tak si najdete miesto a pracu taku, ktora vas bavi. Nestracajte nadej, ani pri takychto jednoduchych otazkach, odpovedajte im na to sposobom takym, aby ste ukazali, ze vyberom vas, firma ziska.

betočka

No, musím tiež zareagovať lebo mám negatívne skúsenosti. Niektoré pracovné agentúry aj
spoločnosti pôsobiace na finančom trhu
si takto naháňajú potencionálnych klientov. Všade sedia nafúkaní a drzí výrastkovia v kravatách a ešte si myslia,
že vám ponúkajú modré z neba.

lillia

no ano :-(... ja tiez v nej nie som odbornicka, tak ale skus skontrolovat uz len nazov prispevku. aj jeho obsah. alebo ti pomozem? :-)

ChickenSoup

trebalo na to reagovať.
Mňa sa tiež tak snažili zaskakovať blbými otázkami ale všetko som im vysvetlila alebo som im argumentovala. A dostala som sa do ďalších kôl.
Treba reagovať a ukázať že sa nebojíš a ty si na tú prácu vhodná.
Tiež som napomínala že to mám napísané v životopise, takže pre prípad že si ma vyberú a tak nech si to ešte pozrú.
Ale inak sú tie pohovory odveci. Na dôležitých pozíciach sa nepýtajú takmer nič, cchú len jazyky a na takých ako predajca a podobne sračky tak vedú hodinový rohovor a dávajú milion zbytočných otázok.