Prosim poradte ake knizky by som si mala zohnat na temu Moralka v pravekej spolocnosti? Ja som uz zufala, proste hladam a same dristy fakt a uuz by som ju chcela zacat pisat..aspon klucove slova,alebo hocico mi poradte prosim :(
dakujem
Seminarka- poradte
no sa sa povedat ze takyto podobny predmet som na skole vzdy neznasala :)) ale historiu mozem, takze cosi mi ostalo v hlave ulozene aj po skuske :D
ty tiez studujes nieco podobne? ze sa vyznas? :)
no skus, sama som zvedava, ci to vobec pojde :D
Dakujem za rady :) skusim nieco s tych kniziek povyberat
to ano, ale trosku je problem, ze hovorime o praveku a o socialnych vazbach a nie o archeologii, takze toho az tak zas vela nie je. co sa dialo v praveku mozeme zhrnut dokopy 3 vetami. no ano, v podstate o tom by si mala pisat, ale potrebujes k tomu vela knih, lebo to je vacsinou sem tam spomenute. zo social a kulturnej antropologie by tiez nieco slo napisat. proste ide asi o to napisat ako fungovala spolocnost - skus rozvit aj materialnu, duchovnu kulturu.. v co verili, ako sa k sebe spravali, ake vazby mali jednotlvci v spolocnosti medzi sebou, ako sa pochovavali, ako a ci verili v posmrtny zivot, ake mali obrady, aky kult uctievali a tak.
a co povies na knihu
socialna a kulturna antropologia?
a ta kniha o povode kultury neviem ci je dobra lebo kukam obsah a same dristy ako napriklad
"duchovny zivot"..mineticky mechanizmus..a podobne
ja neviem,ja si predstavujem ze by som mala pisat, otom ako ludia zili, ako sa spravali a tak..ake mali medzi sebou vztahy ..ci nie?
no ono zalezi od uhla pohladu ako sa na moralku divas, nemusi to tam byt priamo napisane, pri takychto debilinach treba citat medzi riadkami a doplnit aj vlastny nazor. treba vela rozpisovat dookola to iste. o povode kultury je tiez celkom ok material, skus nieco z toho vytiahnut.
mam nejake knizky dejiny antropologie
a O povode kultury..ale zdaju sa mi hlupe co som kukala obsah, tak nic konkretne o nejakej morálke tam nieje :/
a dakujem :)
Lewis Henry Morgan dielo Praveka spolocnost. skus pozliepat cosi z kulturologie, sociologie, filozofie a historie.