Zapálené kútiky úst

Príspevok v téme: Zapálené kútiky úst
Michal_PU

Ahojte!
Zapálené a poranené kútiky úst sa mi objavujú už niekoľko rokov, no vždy mi to rýchlo a často aj samo prešlo. Na ošetrovanie používam Fungicidin Léčiva mastičku.

V posledných dňoch sa mi zas vrátili, žiaľ sú akosi moc odolné. Zdá sa mi, že mastička už viac menej nezaberá. Len keď ju natriem, tak mi to upokojí, ale po zotretí to zas páli a štípe.
Aktuálne mám obe strany úst zapálené, mám tam malé chrastičky a okolie je červené. Pravá strana je zapálená asi s 1cm priemerom okolo kútika úst, ľavá strana je trošku viac (v posledných dňoch sa to zväčšuje). Mám tam taký zapálený pásik asi 3cm dlhý a 1 - 2cm široký od kútika smerom dole - ako keď mlieko vyteká cez kútiky (len prirovnanie, mám to červené).

Mastička je asi v koncoch. Neporadí mi niekto iný liek? Pomôže mi užívanie vitamínu B a C (radu som našiel tu na fóre). Prípadne mám ísť k lekárke, keď je to v takom rozsahu?
Inak sú tieto kútiky prenosná choroba? Môže sa niekto iný "nakaziť" tak, že sa aj jemu vytvoria?

Ďakujem za každé rady a pomoc!

RNG

Kronos, moze. Akekolvek oslabenie tela tj zle travenie sa moze prejavit na zvyseni aktivity virusov, ktore nosime vsetci v tele, alebo roznych inych mikrobov, vcitane candid a mykoz.

kronos

otazka na NRG
chcem sa spytat cervene flaky v kutikoch trvalo to aj dva tyzdne aj viac moze to mat nejake spojenie napriklad stravenim alebo nejakych inych tazkostiach napr. crevnych , zaludok atd.

Veritel

mne pomaha kombinacia vitaminu B6 a Lecitinu

skus hlavne ten lecitin - pomaha na imunitu a ked ho uzivam pravidelne - kutiku su v poriadku..

mirkaaaaaa

mne sa taktiež už dlho vyskutujú kútiky . Najprv mi doktorka predpísala obyčajný vitamín B ale to mi nezaberalo tak som sa šla spýtať do lekárne tak mi poradili riboflavin a musím povedať že ten je fakt účinný. Po troch dňoch už nebol po kútikoch žiaden náznak, ale keď som ho prestala užívať zase sa kútiky vrátili

alaala

liečba dlhodoba,porucha imunity,nepodceňovať,treba jest B vit.-riboflavin, kvasnice,mast Fungicidin,Batrafen, čaj-medovka,echinacea,mater.dúška, papat extrakt z hlivy ustricovej no a ist k lekarovi imunologovi,v tele sú premnožené baktérie, plesne, vírusy..postupne sa objavia aj ďalšie ochor.alebo ich už máte.

Meretseger

Vitamín B pomáha, ja som sa začala živiť kvasnicami (blemc) a nemám s kútikmi problém, hoci ty máš závažnejšiu formu, pokiaľ si to viem správne predstaviť.

MackaVoVreci

Ja odporucam navstevu kozneho lekara. Mne sa to oplatilo. Cca od novembra som mala tiez zapalene kutiky a nepomohol ani fungicidin ani fucidin ani hojivy balzam a ani ziadny iny balzam na pery. Nakoniec som sa nahnevala a po dva a pol mesiaci som isla ku koznej a ona mi povedala, ze je to alergia. Prestala som pouzivat vsetky bazamy na pery a teraz je to uz druhy den a neskutocne sa mi to zlepsilo. Takze, ziadne hokusy-pokusy, pokial nevies pricinu.