Ahojte,
chcela som sa spytat ako je to s vyplacanim davky v nezamestnanosti.. mam na nu narok, ak sa rozhodnem opustit pracovisko ja, alebo v pripade az ked dostanem vypoved? A kolko musim mat odpracovane, aby mi na nu vznikol narok?
davka v nezamestnanosti
na urade som zatial nebola .. skusala som sa pytat viacerych ludi a ich odpovede boli vacsinou rovnake a to, ze narok nemam ak tu vypoved dam ja .....
Ufinka a to ti kto povedal, na urade?
to bolo tak kedysi ze si nesmela dat vypoved ty, ze ta musel prepustit zamestnavatel.
mne bolo povedane tak, ze nemam na podporu narok, kedze vypoved bude dana z mojej strany a vraj este navyse ak som majitelkou auta .. co sa mi sice zda dost velka hlupost, ale zase na svk je mozne uz skutocne vsetko ....
tak to je super potom, lebo ja osm mala odpracovanych 2 a pol roka a na podporu som vraj nemala narok, ze treba odpracovane 3 roky, ale to bolo pred 7 rokmi
nie tri roky, z poslednych 4 rokov musis mat odpracovane 2 roky, a nemusi to byt v kuse. Teda aspon tak to bolo u mna, pred 2 mesiacmi mi tato podpora skoncila a neviem ci sa nieco zmenilo
aj ked ty das vypoved, mas narok pol roka dostavat davku v nezamestnanosti, musis mat odrobene 3 roky po sebe