Ahojte moja dvd mechanika nechce nacitat ziadne dvd okrem orginalov,tie spusti bez problemou ale ak dam napalene len toci ako debilne a nenacita nic .Ak vlozim ciste dvd ani tak ho nenacita.Co s tym.Vopred dakujem
Vie mi niekto poradit s pc???
Dakujem...no stara je dva roky ale nepouzivala sa casto ona si nacita kazde orginal DVD s CD problem nema ale cakekolvek ciste ci napalene DVD jednoducho nevezme len sa mi na nervi toci a toci ....ale cistila sa s cistiacim CD ,v poriadku pre istotu kupim novu a kaslem na to dufam ze pojde .Este raz vdaka.
Aka stara je ta DVD mechanika ?
Ak je v zaruke, reklamuj.
Ak je po zaruke, kup si novu.
Zial, dnesne DVD mechaniky su tak lacne, ze s ich zivotnostou je to mizerne a je to loteria, aku dostanes.
Vplyvom pouzivania dochadza k zapraseniu cocky, ci k poskriabaniu /ciastocky prachu/, alebo naschval vyrobca v ovladacom firmware nieco nastavi, ci ak je kalibracia mechanika manualna, da sa zblbnut aj otrasmi. Ono sa to da aj manualne nakalibrovat /niekedy/, uz som take nieco robil, alebo to musi urobit vyrobca, ak je tam elektronicka kalibracia.
Bud ako bud, lacnejsie je kupit novu mechaniku.
-------
Aby si vylucil, ze je problem v mechanike, skus CD/DVD napalovane z roznych zdrojov.
Ale toto je uplne bezny problem, ze niektore media prestane citat - tak postupuj, ako som pisal.
Napaluj najmenšou možnou rýchlosťou.
vdaka dufal som ze si to snad urobim sam ak niekto pozna vhodny program ,osobne nepoznam nikoho kto by sa tomu rozumel.Vsetko bolo v poriadku a teraz to blbne ale aj tak dakujem
to si budes musiet dat spravit aby dvd citalo aj napalovane nie len originaly
to budes mat zablokovane