ahojte...chem sa opytat...mam 23 rokov....mojim snom je tancovanie a v poslednu dobu nad nicim inym nerozmyslam....tancu som sa nikdy nevenovala, ale nie som uplne drevo,... no ked si pozeram nejake videa na nete, mam pocit, ze nieco take v zivote nedokazem...preto sa chcem opytat, ci sa da naucit tancovat, aj ked clovek nie je az tak pohybovo nadany, alebo mam radej kaslat na to...dakujem za odpovede
tanec
V pohode môžeš navštevovať kurzy tanca... Ja som začal so spoločenským tancom keď som mal cca 21 rokov. Tiež som si o sebe myslel, že som veľké drevo, ale v pohode sa do toho dostaneš... Dohodol som sa, že sa prídem pozrieť na jednu lekciu ako to prebieha a potom som začal.
Nie som profesionál a ani neplánujem byť. Skôr ma to zaujíma len z pohľadu pekného pohybu, relaxu a sociálneho života :))
Väčšina ľudí má na začiatku problém počuť rytmus. Ale pravidelným počúvaním hudby sa to každý rýchlo naučí. Ak ťa trápi kondička, v pohode si môžeš odpočinúť.
Pokiaľ viem, tak v každej (alebo vo väčšine) tanečnej škole sa začína odspodu ak nemáš skúsenosti a po niekoľkých odstupňovaných kurzoch môžeš ísť do ich tanečného klubu. Tam sa tancuje častejšie, serióznejšie a potom šup na súťaže neregistrovaných párov :)
Pozri si najbližšie kurzy alebo ešte lepšie tanečné školy a zisti, kedy majú kurzy. Kurzy pre dospelých sú väčšinou podvečer alebo večer, mládež poobede.
Samozrejme držím Ti palce, tanečné lekcie sú veľmi návykové :))
urcite tancuj :)
inak teraz mam velku chut tancovat aj ja :)
a myslis spolocenske tance ci moderne nejake disko ci ako sa tomu hovori?
ja som vzdy chcela tancovat a minuly rok som konecne zacala chodit na spolocenske (mam 22) a strasne ma to chytilo, teraz chodim zase a nemozem sa cely tyzden dockat dalsej hodiny a tancujem si po izbe, na chodniku, vsade :D
ja som to mala trosku jednoduchsie ze som vo vacsom meste kde kurzy zacinaju priebezne pocas celeho roka, a aj myslim ze mam pohyb celkom v krvi, ocino ma vzdy na zabavach dedinskych vykrutil :)
ale za pokus to isto stoji. najdi partnera a hor sa do toho. ak si nie si ista ci by si to zvladla, skus si na youtube pozriet najake videa zo zakladnych krokov, da sa celkom dobre najst :) vyskusaj ako sa citis pri tanci a ak sa ti to zapaci nevahaj! :)
no tak preco nie?, pravdaze smelo do toho!
nie, profesionalne nechcem tancovat....skor by som chcela chodit na nejaky kruzok, tancovat s inymi ludmi, ucit sa.....doma tancujem skoro kazdy den...no chcela by som trosku viac ako len poskakovat v izbe :)
ale ved tancovat môže pre radosť. nie profesionalne.
napriklad take brusne tance. bola som na jednom predstaveni amaterov, bolo to mile, kolko tam bolo tanecnych polien ale bavilo ich to a to je to podstatne.
Taneeec
ak pomyslas na profesionalne tancovanie a hovoris, ze nie si bohvieako pohybovo nadana, potom na to radsej zabudni, ale tancu sa mozes venovat sukromne, tancuj doma, ja som zvykla tancovat po kuchyni pri vareni, dokonca pri zehleni a na diskotekach
veru by som isla do toho....ved za vyskusanie nic nedam....no natrafila som na problem....som z mesta, kde ziadne kurzy nie su.....ani v okoli nie....a ak aj su....vsetky sa zacali uz v septembri....cize teraz mi neostava nic ine, iba si pockat do buduceho roka....
Podľa mňa by si to mala skúsiť- ak by ťa to veľmi nebavilo kľudne by si mohla stým prestať. Ale ja si myslim že choď do toho
presne ako pise inko ...skus skusenost uci