Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Po cievnej mozgovej prihode

Príspevok v téme: Po cievnej mozgovej prihode
viva1

Moj manzel mal pred 2 mesiacmi stredne tazku cievnu mozgovu prihodu. Chodi, ale s problemami a ruku ma tiez postihnutu a jeden kutik ma nakrivo. Zaujimalo by ma, ci sa niekto z vasho okolia z toho dostal bez viditelnych nasledkov a za asi aku dobu. Este ma zaujima, ci sa vyplati ist s touto diagnozou na liecenie a ktore kupele su na toto najlepsie.

brunko

mám 43r.som po poražke na lavu stranu,27.12.2016 mi pichli do lavej ruky pre velku stuhnutost svalov botulotoxin,teraz ma začalo dost boliet rameno,chcem poprosit má niekto skusenosti s touto injekciou?ako dlho potrvá funkčnost ruky,pri cvičeni mam bolesti v ramene,neviem na koho sa obrátit ako postupovat prosím o radu všetkým vám dakujem

Jaja15

Brunko akékoľvek cvičenie je dobré....Netreba sa zamerať len na ruku, ale precvičiť celé telo....Výborné sú aj masáže, ak je dlaň s rukou ochrnutá masírovať ju s "ježkom"(dostať v lekárni alebo zdrav.potrebách).....Ideálne dať si čo najskôr návrh na kúpelnú liečbu - najlepšia Marína v Kováčovej...Minerálna voda spraví veľa, okrem dennej rehabilitácie, tam dávajú napr.ergoterapiu - ak je ochrnutá dlaň - dať do misky šošovicu alebo hrach a pohybovať v tom rukou, do tej ochrnutej ruky vkladať napr.kocky a stavať ich na seba, čokoľvek vkladať do tej ruky, prstami druhej ruky sa snažiť udržať predmet a prekladať....po porážke to trvá dlho ale treba to rozhýbať, určite čo najskôr kúpele, rehabilitácia tam je intenzívna- okrem cvičenia, elektrika, masáže, voda....pokiaľ si doma, ruku do vody do umývadla a hýbať s ňou..... nám po porážke najviac pomohla práve Kováčová....

brunko

Mám 43r.som po mozgovej porážke už 5mesiac na lavu stranu,chcem poprosit vie mi niekto poradit cviky na lavu ruku?naučila som sa pohybovat po byte tak,že sa chytám nábytku,fungujem len s pravu ruku,velmi si želám aby sa mi lavá ruka dala znova do pohybu aby bola funkčná.Prosím vie mi niekto povedat kolko trvá,kým sa telo znovu dá do poriadku?cvičím cviky,čo ma naučili na rehabylitácie v Galante,liečím sa na vysoký tlak a mám cukrovku.

brunko

Mám 43.r.som už 5mesiac po mozgovej porážke na lavu stranu,viem sa postavit,po dome prejdem,že sa chytám nabytku,lava ruka je v horšom stave cvičím cviky čo mi ukázali na rehabylitácii v nemocnice v Galante,beriem lieky na vysoký tlak a mám aj cukrovku,prosím vás vie mi niekto povedat,kolko trvá kým sa upraví zdravotný stav?velmi si želám fungovat s rukou,žijem len s pravu ruku,manžel mi velmi v domácnosti pomáha,trápim sa či sa vyliečím??

jojaart

Aj moj muz je po cievnej prihode-pred mesiacom.Chodim s nim na rehabilitaciu,je objednany na vysetrenia.Je na cakacke na odstranenie zrazeniny a vydute.Ale chcem sa spytat.Mozem poziadat o nejake pomocky?Pripadne,ci mi prispeju napriklad na upravu kupelne.Kde mam o to poziadat?

vitavi

Typická choroba konzumentov tuhých tukov a živočíšnych bielkovín.

Je nutné sa vyvarovať konzumácie syrov, vajec, mliečnych výrobkov a mlieka, živočíšnych tukov, stužených a esterifikovaných priemyselne upravovaných tukov a všetkých výrobkov, ktoré ich obsahujú - mäsové výrobky, koláče, zákusky, majonézy, keksy, údeniny, konzervy.
Nahradiť ich malým množstvom čerstvých /alebo mrazených/ rýb, semienok a po zlepšení malým množstvom panenského oleja.
Dodávať potraviny bohaté na vlákninu, minerály a enzýmy - zeleninu, kvasenú zeleninu, obilniny a malé množstvo strukovín.

ddana

Po odznení akútneho štádia je nárok na kúpeľnú liečbu do jedného roka v skupine A - 28 dní /bývalá X/. Od jedného roka do 24 mesiacov od prekonania má nárok v skupine B na 21 dní /dopláca si stravu a ubytovanie.

cinda

Ahojte ,,,chcela by som sa opýtať ako je to s kupelami po cievnej mozgovej prihode,Môj ocko dostal mozgovu prihodu a chcem pre neho len to najlepšie,hlavne aby sa dostal z toho ma ochrnutú ľavu stranu s tým že ma aj ľave rameno zlomene,,mal ortezu a teraz mu dali len záves na ruku,,,s tým že to sa neda operovať,,Ako mám vybaviť kupele a ako je to ,,musí ísť s ním niekto ako doprovod,ale ako je to .
Dakujem s pozdravom Cinda