skoro 3 ročná dcera a už fyzicke trestyyyy???????????

Príspevok v téme: skoro 3 ročná dcera a už fyzicke trestyyyy???????????
zmätenamama

ahojte ... prave som citala rozne clanky na internete aj na zdraví ale chcem aj vas nazor. mam 2 rocnu dcerku a v zivote som na nu ruku nezdvihla! ale zas niekde hovoria aj ze ked robi zle tak..... ale co moze urobit 2,5 rocne dieta zle?? nechapem...aj ked m vytaca... ale... co si myslite o fyzickych/telesnych trestoch?

jajka001_

trojrocne deti su este velmi male a casto su prave v obdobi vzdoru. just spravia nieco naschval, skusaju hranice. maminy to dobre poznaju. najucinnejsie je zobrat hracku, dat dieta niekam mimo, do izby, kym sa ukludni, deti mavaju hysaky, urcite ste to uz kazdy zazili. ale casto rodic nema dost priestoru ani casu aby kazdu jednu vec stokrat vysvetloval. dieta sa musi naucit, ze treba jednoducho najprv posluchnut a az potom sa pytat- casto ide o zivot, ked kricis na dieta NECHYTAJ TU ZASTRCKU tak musi posluchnut. a az potom namietat ze preco. detom ktore naschval neposluchaju je casto ucinnejsie capnut po zadku - pochopia hned, ako stokrat dokola presviedcat ze NIE, NEMôžEš SI VZIAť Tú čOKOLáDU LEBO...a pred ľuďmi viete to je tak, či ste si stokrat nemysleli dívajúc sa na vreštiace dieťa v obchode ktorému vysvetľovanie nič nepomôže lebo MAMA JA TO CHCEEEEEM, že prečo mu mama jednu necapne po zadku? preco su deti teraz take nevychovane? kvoli tej benevolentnej výchove ktora vravi ze nebite deti, kupte im vsetko co si zmyslia, inak ste rodicia co nedopraju detom, a preboha nezatazujte ich domacimi pracami lebo detska praca je zakazana - ano, detska praca, v tovarnach, platena, tazka praca aku aj tak musia robit deti v azii a afrike, aby si zarobili na kus chleba.
potom nam tu rastie generacia ktora berie na vedomie len to ze rodicia su ich povinni zivit kym studuju - niektorych aj do 30ky, ze nie su povinni doma nic robit a maju pravo prejavovat svoj nazor, cize byt drzi, bez ohladu na takt a slusnost voci inym.

0mega

A ano, deti maju prava :)
Ale aj povinosti - pomahat v domacnosti.
Neviem ako dnes, ale pred par rokmi nebolo ohranicene kolko moze maximalne pomahat :)
Podla mna najdolezitejsie je sa dietatu VENOVAT.. Casovo.. nie tak ze mu kupim pocitac a som super otec, lebo sa moze hrat s kamosmi na facebooku..

0mega

elza77

no moj synovec je teraz v puberte a vskutku suhlasim, ze to co v skole robia bolo pred 20-30 rokmi uplne nepredstavitelne, ani v sci-fi filmoch..

ja neviem, cim to je, je tazke napisat "rodicia nevedia vychovavat deti" lebo ich nepoznam a nemozem to takto extrene hodnotit. mozno naozaj nevedia a mozno je problem niekde uplne inde..

avsak zo strany spolocnosti (rovesnici, media, TV, rozpravky, lahostajnost malo rodicov = spolocnost "preco on moze preco ja nemozem" ) atd.. toto ked sa naakumuluje, tak to moze byt riadne drsny test na pevnost vychovy a dietata samotneho.. ja by som teraz deti ani velmi nechcel mat, myslim ze je to strasne narocne. ale to bude asi vzdy :-)

0mega

Zlate pravidlo v trestoch znie:
Skutocne dobry trest je ten, ktory je zriedkavo pouzity, pretoze je zriedkavo nutny.

Tu nejde o trest, tu ide o zle spravanie. NATO sa treba sustredit. Dalsia vec je nikdy netrestat v stave hnevu. Nemysli clovek priamo vtedy.

Clovek v hneve povie to, co by nikdy inokedy nepovedal, napr "nenavidim ta" "si debil" "si kotvou mojho zivota" "nikdy som ta nemal(a) mat" "nie si nas"

A otazka nakoniec:
Ten kto tresta dieta v case ked je nahnevany. Cim ste si taky isty, ze prave to ze vas vase dieta vidi nahnevanych, nie je jeho ciel ?

PS: Neexistuje rovnake pravitko na kazde dieta, neexistuje nieco ze "nebite ich" pravidlo, proste kazde deita je ine, to nepopieram, avsak tresty musia byt efektivne, pretoze potom maju velmi kontraproduktivny ucinok..

elza77

omega, suhlasim, dietatu je aspon do 3 rokov lepsie pri mame. ale ja byvam momentalne v zap.europe a tu su deti pomaly od 6 mesiacov davane do skolok. a na slovensku vacsinou az 3rocne.
aj tu su deti dost rozmaznane, ale ked som na slovensku praxovala na ZS, boli tam niektore deti doslova nezvladnutelne, preto nevidno moc prinos toho, ze sa im mamy venovali 5x viac ako zapadniarskym detom

0mega

elza77
Nasilie nasilim nikto nikdy nepotlaci, podla mna.
Aku vychovu ma ten, co ukradne, alebo zabije pre cigarety alebo peniaze?
Extremne vela deti (hlavne v UK a tak..) su rozmaznane..
Ako to, ze v minulosti, ked muz pracoval a zena varila a chovala deti, tak prave tie deti maju viac respektu?
Preco su dnes jaslia a predjaslicky a podobne debiliny?
Preco je tak male dieta odobrate od matky a ucene nejakeou statnou instituciou, ktora pcha nejaku divnu ideaologiu do nich odmalicka?
Vedia vobec rodicia, co sa v takych instituciach dieta uci? A aky to ma na nich psychologicky efekt?

0mega

bingham

suhlasim, moze byt, ale to potom uz nie je umenie :)
ja to proste beriem tak, ze taktikou dojdem najdalej. nie vzdy ta facka pomoze, aj ked je slaba, len symbolicka, kazde dieta to pochopi inak. ked uz trest, tak elektricky obojok na dieta, aby bol trest prave v momente ked robi zle a tak si jednoduchsie asocioval ze preco ten trest.. ale to asi nie je povolene, vsak? :D

RNG, velmi pekne porekadlo :)

elza77

squash, v dnesnej dobe sa deti ohanaju vselijakymi chartami dietata atd, nikto sa ich nesmie ani dotknut a potom sa netreba cudovat, ze 15rocni vyrastkovia su schopni zabit stareho cloveka za krabicku cigariet. deti musia mat trochu respekt, niektore su velmi nevychovane, tak by im fyzicke tresty nezaskodili.