Ahojte neviete mi poradiť, chcela by som si založiť internetový obchod na šperky kupované zo zahraničia... Co k tomu vsetko potrebujem aby to nebolo protizakonne? Platiť CLO, DPH a musim si založiť asi aj živnosť... Vobec neviem ako na to, nemate niekto skusenosti a boli by ste ochotni mi poradit? Dakujem krasne.
Internetovy obchod
Tak mne by stacilo si len trocha privirobit k zamestnaniu. Ja viem ze na bazari mozem predavat kolko chcem, problem je s tym ze ked tie sperky objednavam zo zahranicia, ci to na colnici niekde neeviduju a nemala by som s tym problem... Nechcem dostat nejaku horibilnu pokutu. Avsak po zalozeni zivnosti a plateni odvodov by sa mi to asi neoplatilo neviem nakolko ludia nakupuju sperky v tejto krizovej dobe.
Harper-ak Ti to ide aj cez bazary, skus zvysit marzu a zotrvaj v cinnosti:O))) pokial som si vadoma, ziaden zakon sa neriadi predaju na inzerat, jedna sa sice o ciernu ekonomiku, ale nemaju Ti to ako dokazat, lebo stale mozes tvrdit, ze len rozpredavas svoju zbierku.. hej, s priatelom podnikame, mame 2 e-shopy(jeden spolocny, jeden mam ja), s rozlicnymi produktami(na diverzifikovanie rizika a sezonnosti), frajer si podnika este v sluzbach(to len tak jeho hobby) a k jednemu e-shopu mam kamenny obchod, ktory pre zvysujuce sa naklady asi prestahujeme k nam, ked dostavame. Mame zalozene sro a sme tam "zamestani" na zivnost..
Bibi teraz podnikas v niecom? No skusala som na bazare a zaujem bol dost velky lebo som ceny mala hodne nizke, lenze toto by sa urcite zmenilo tymi vsetkymi poplatkami okolo toho...cena by uz mohla byt kludne trojnasobna a to uz by o to zaujem asi nebol...No vies ale mozem len tak hocico predavat? Mozem nakupit a dalej predat? Ved to je protizakonne nie?
nie, ze by mali byt nezavadne:O)))) Ty potrebujes o tej nezavadnosti aj papier!!!:O)))ved ich predavaj cez mimibazar, aukro,... je hlupost vstupovat do rizika, ked ani nevies, ci Ti to pojde. Porataj si naklady, soc. a zdravot., ci by si vobec mohla byt v pluse, napr. sem povkladaj nejake obrazky tych sperkov (bez znacky, aby si si neprezradila svoje know-how), ci by sa to vobec ludom pacilo...
Moje 1.podnikanie dopadlo katastrofalne, bola som v maturitnom rocniku, vymyslela som si dovoz z Azie(nie oblecenie), co sa pacilo mne, ale nemalo to dobry odbyt(hlavne som mala velke oci, chcela hned vela zarobit,..) to mi dalo trochu facku:O), ale poucila som sa, teraz sa riadim mienkou a vkusom zakaznikov...
No sperky by mali byt zdravotne nazavadne, pozlatene bielym alebo zltym zlatom....cize taka luxusna bizuteria. No hej pozerala som na nete sa toho pise dost, tak nieco nastudujem a rozhodnem sa. Trochu mam obavy ci by som nebola viac v strate, ale tak nemalo by to byt snad financne narocne...
musis mat osvedcenie o zivnostenskom opravneni, prihlasit sa do soc., zdrav. poistovne-to Ti povedia na zivn.urade. Nenapisal si, ci su to sperky zo zlata, striebra, v tom pripade budes musiet navstivit aj puncovy urad. V minulosti som sa tym chcela zaoberat-predavat dovezene sperky na komisiu v predajniach a tam vyzadovali aj certifikaty o zdravotnej nezavadnosti...