chcela som zmenit gynekologa a prosila som svojho povodneho, nech mi da kartu. Odmietol mi ju dat do ruky, ze ju on posle sam tomu koho si zvolim. Bola som na vysetreni uz u noveho gynekologa s tym ze moja karta mu uz dosla.. lenze karta nie je uplna. su tam zaznamy len posledneho gynekologa a predchadzajuce zaznamy tam vobec nie su.. je to normalne? tak mne ju odmietne dat a on mi ju sam strati? Ci zaznamy spred dvoch rokov uz nemaju vyznam a samovolne to zoskartoval? mal mi poslat svoje zaznamy + tie co som mu ja priniesla od predchadzajuceho, nie?
strata karty
klar/ka, ten lekar mal poslat tvojmu novemu lekarovi kompletnu dokumentaciu. Najprv by som zasla do "starej" ambulancie slusne a bez nepriatelstva vysvetlila sestricke, co chyba. Nemusi v tom byt zly umysel. Treba sa pozriet do kariet ludi, ktori boli v ambulancii vtedy, ked ty naposledy. Je sanca, ze tvoje papiere doktor zalozil omylom do inej karty. To je vseobecne najoblubenejsi sposob stracania dokumentacie. Toto robis, tamto dorabas, hento chystas, do toho telefonujes, rozpravas .. Horsie, ak to odpasol uz davnejsie.
Treba si robit kopie zo vsetkeho, co vam prejde rukami a na beton zo zasadnejsich veci, ako su prepustacie spravy, komplexne prehliadky. Drzim ti palce.
Vydat dokumentaciu z ambulancie je hruba chyba. Lekar je povinny tvoju dokumentaciu drzat a predlozit na vyzvu organov alebo poistovne.
Nuz to je bezna situacia v mnohych krajinach na svete, ze paqcient, ktory plati za vysetrenia nema pravo dostat do vlastnych ruk ich vysledky, tj stav jeho vlastneho tela a zdravia je povazovany za majetok lekarov. Je to poriadna spinavost, nech uz to zakryvaju akymikolvek vyhovorkami.
no ved hned zajtra mu urcite zavolam. Len preto sa i tu pytam aby som vedela, ci je to normalny, hoci pre mna cudny postup..Aby som vedela, ci mam byt velmi nahnevana do telefonu, ci len mierne :o)
dakujem za reakciu, netusila som ze karta nie je moja vec..
Co tak obratit sa na predosleho gynekologa a pytat si vysvetlenie? Zaznamy o operaciach by mali byt suastou vypisu.
ale vobec tam nefiguruju operacie co som mala.. ja som sa nevedela presne vyjadrit, ze o co slo, tak som povedala tomu nanjnovsiemu dr. ze je to v karte.. a on ze len posledne 2 roky su tam.. :o( mne sa to vobec nepaci.. to akoze vobec nie je dolezite?
nebol povinny odoslat kompletnu dokumentaciu, len vypis z nej. Zdravotna dokumentacia je majetkom zdrav. zariadenia, nie pacienta.