sestra alkoholička

Príspevok v téme: sestra alkoholička
mama2006

Moja sestra je alkoholička a my už nevieme čo s ňou. Je tam aj kopec iných vecí. Jej druh ju psychicky a fyzicky týra a ona nie je schopná od neho odísť. Keď bola tehotná ona pila a on ju mlátil. V ruke o tom dôkazy nemá, len my to všetci vieme. Keď ju zbije k doktorovi nejde a ani nezavolá policajtov. Ona pije predpokladám každý deň. Teraz jej hrozí, že príde o dcéru, jej druh jej ju chce zobrať. (ani sa mu nečudujem). Ja som jej povedala, že ja osobne by som mala problém s ňou nechať deti, keď viem, že pije. Kto vie v akom býva stave. Alkoholičkou je už asi 10 rokov a stále nevie prestať. Teraz cez víkend mi volala, že je na tom psychicky zle, že ak jej zoberú malú, tak si niečo urobí. Ja jej môžem hovoriť čo chcem, nič z toho neurobí. Existuje združenie na pomoc týraným ženám, do dnešného dňa tam nebola. Liečiť sa tiež nechystá, stále má všelijaké výhovorky, prečo sa to nedá, a preto teraz nemôže. Musela by byť tri mesiace zavretá. Už nevieme čo máme robiť. Viete mi poradiť?

jajka001_

ona ziadne dohovaranie nepochopi, ak aj, sama s tym nic nespravi. musi ist na liecenie. dieťa by si si nemohla vziat ku sebe? bolo by to pre neho najlepsie. aspon kym jeho mama prejde liecbou. ona sa bude liecit,on bude doma a mala u teba. treba dat na sud navrh na predbezne zverenie do tvojej opatery...rodinu nahlasit socialke, mame by ho vzali ked pije, otcovi ho nezveria, ked mlati manzelku

mama2006

A to ešte vidí, ako jeho otec bije mamu a vulgárne jej nadáva. Potom to bude brať ako normálne, že ma muž bije.

Eben

Neviem si ani predstaviť, ako musí trpieť dieťa pri mame alkoholičke. Je to desné detstvo a strašný príklad. Ak by svoje dieťa mala rada ozajstnou materinskou a nie sebeckou láskou, sama by ho dala od seba preč. Pre jeho vlastné dobro.

mimula

ak niekto od teba odmieta pomoc, alebo ju stale demonstruje, nic nepomoze, len to ze ten druhy padne na hubu, a bud si sam uvedomi, ze za svoj zivot je zodpovedny sam, a sam robi rozhodnutia, alebo ostane v tom istom bode, a znici si zivot. Snaz sa s nou v klude porozpravat, nenutene jej ukaz ze ti na nej zalezi, a vsetko zavisi len od nej, ze nech sa ona rozhodne ako chce dalej zit. Bud jej oporou, no da sa povedat do urcitej mieri, aby to nezacala zneuzivat, proste nechaj ju zit si vlastny zivot, a aje ked padne, co predpokladam ze padne uplne na dno, a vtedy mozes jej kus pomoct, ale nic viac. Je dospely clovek, sam za seba zodpovedny a za svoj zivot, kym sama nevstane...a nepovie si ze ho sama chce zmenit, tazko s tym neco urobis, len ak ten rozhovor trosku mozno by nakopol, mozno....no nezi za nu ty..