mám cukrovku? to snáď nie...

Príspevok v téme: mám cukrovku? to snáď nie...
UstráchanáNi

Dobrý deň, mohli by ste mi prosím poradiť? Mnohí moji kamoši a rodina sa sťažovali, že mi dosť smrdí z úst. Tak som sa cca pred dvoma dňami spýtala môjho tatina, či mi necítiť z pusy náhodou acetón. Nevedel to presne popísať, ale povedal že \\\\\\\"nejakú syntetiku tam občas cítiť bolo\\\\\\\" a iní zase hovoria že to pripomínalo moč. Sama niekedy cítim horkú pachuť keď som smädná...Raz to trochu pripomínalo odlakovač na nechty (pomóóóc!!!) Veľmi veľmi veľa pijem a potom často chodím na wécko (myslím však že to pitie je zo zvyku, napríklad ma to upokojuje, keď som veľmi nervózna, ale človek nikdy nevie...), som hrozne náladová a zmätkujem (to mám tak trochu v povahe a ešte som k tomu aj Rak, ale napríklad včera som v jednej chvíli bola šťastná a v druhej som nechápala , čo to zase do mňa vošlo a cítila som sa hrozne...).
Tiež mi býva niekedy nevoľno, často ma bolí hlava alebo mi brnia končatiny. Mávam to už od leta a na ten zápach z úst som bola upozorňovaná už asi pred rokom. Na druhej strane, keby to bola cukrovka 1. typu, už by som dávno odpadla...a na tú 2. typu som moc mladá. Kadečo som si už o tom naštudovala ale mám v tom obrovský zmätok...
Viem, že by to teoreticky mohlo byť aj z psychiky, no mám obrovský strach, hlavne z tých komplikácií (ako kóma a spol.)!
Poraďte mi prosím :( Veľmi pekne ďakujem. Mimochodom, mám 17 rokov...

0mega

Ved zajtra rano skoc k obvodnej, nech ti zoberie krv a aspon zistis aky mas hladinu cukru v nej.

Cim dlhsie sa budes takto z toho stresovat, ze co ak - tym horsie pre tvoje zdravie v konecnom dosledku.

Online ti NIKTO nepovie ci mas alebo nemas.

Mozes byt smadna, kolko len chces.
Mozes mat zavrate, mozes mat unavu aj hyperaktivitu.
Mozes mat (sem dopln akykolvek prejav cukrovky)

A aj tak ti niekto zneguje, vyvrati, ze:
smad mas zo zvyku, zo stravy.
zavrate mas zo stresu
unavu mas zo zmeny pocasia
hyperaktivitu mas zo psychiky
a ine z neviemcoho..

Ak mas podozrenie, dolezite je to riesit IHNED.

PS: precitaj si moju uplne prvu vetu este raz.

Lulu2011

tak ako pise oblinka, ja som napr. mala cukor v moci, ale cukrovku nemam, jednoducho moje oblicky su oslabene, tak prepustaju cukor

milan75

Ako sa tu pisalo, nie je nic jednoduchsie, ako ist na rozbor krvy a mocu. Z neho sa da zistit minimalne hladina cukru, zapalove hodnoty a hormonov.
Nasledne mozno sonografia obliciek.
Co sa tyka cukrovky - aj jej druhy typ vie postihnut aj 10 ci 75 rocneho cloveka. Je sice pravdepodobnost, ze skor (vdaka zivotosprave) ohrozi obeznejsiu cast obyvatelstva, ale nie je to pravidlo.
Z mojho pohladu ide skor o nejaku hormonalnu zalezitost, nez o cukrovku. Jej priznaky su prisne dane a relativne rychlo rozpoznatelne.

oblinka

nemusis mat zapal,mozes mat aj dobre vysledky krvi,no mozes mat nejaku vadu na oblickach,ja som mala tento problem ,nemohli mi najst nic,vsetko bolo v poriadku,az ked ma poslali na SONO,tam zistili,ze mam polycysticke oblicky,no ako pisem vysledky krvi boli dobre

Lulu2011

ustrachana - ked ches vediet hned, tak si kup indikacne papieriky v lekarni a tie ti ukazu, co vsetko mas v moci, zapal, cukor, atd.

UstráchanáNi

Oblinka, tie choré obličky, mohla by si mi to prosím upresniť? Či by to nemohol byť čojaviem zápal? Možno nie si doktorka, len zúfalo potrebujem dobrú radu...a nepokojné nohy. Áno, v lete sa to dosť prejavovalo...a trochu aj teraz...

UstráchanáNi

Dobre, v poslednom čase som nejedla veľa (v školskej jedálni varia hnusne a doma sa musím učiť atď., nemám čas a jem vtedy keď som naozaj hladná)...no ľudia smrad registrovali aj v tom období ked som jedla normálne (až moc :D)

UstráchanáNi

Lulu: plánujem to ;)
oblinka: sama ešte neviem...
tpch: nedržím diétu. Som dosť chudá aj bez toho...