zdravim,
takže .. som mlada baba, a mam stavy kedy mam veľke chuťky a tak proste masturbujem .. masturbujem rada,a niekedy až priliš často ..a však prečo pišem je to, že ..ked dosiahnem orgazmus, dostanem taky blby pocit,že som spravila niečo zle,prečo to tak je ?? mate niekto podobnu skusenost? pri tom keď mam tie chute tak som priliš nadržana a vobec z toho nemam zly pocit,až ked vyvrcholim , som z toho nestastna, masturbovať prestať nechcem,nevidim v tom nič zle ..ale nie som na tom zasa ani zavisla
Masturbacia - nazor?
Ved zeny masturbuju preto aby vedely kde maju tie miestecka ktore ich vzrusuju a potom vedia povedat partnerovy aby ich po kazde uspokojil.Neboj nic ale vobec nic na tom neny zle prave naopak
bella: skusala si niekedy masturbovat? to co pises je totalna blbost
2 bella12 odporucam navstivit psychologa a opustit tu sektu :-D
bella...nepises spravne...nechapem ako mozes mat takyto nazor....na masturbacii neni nic zle...je to normalna vec... !!!!
anca235...nemaj vycitky...nemas mat preco...kludne masti dalej hehe :)
Anča, zamysli sa:
Predtým nemáš žiadne výčitky, žiadne zlé pocity. Z toho vyplýva, že tie výčitky po si si sama svojím rozumom neprivolala, jednoducho prišli samé od seba. Prečo?
Keď človek spraví niečo zlé, napr. niekoho oklame, podvedie, niečo ukradne, niekomu vynadá, tiež sa mu po čine dostavia výčitky svedomia (ak to nie je človek, ktorý systematicky dlhý čas potláčal svoje svedomie a otupil si ho). Predtým, ako to spravil, ho tiež ani nenapadlo niečo si vyčítať. Výčitky svedomia či zlý pocit po masturbácii je o tom istom. Nevieš prečo, ale máš pocit, že si urobila niečo zlé. Ak je to tak, je to preto, že to rozoznávanie dobrého a zlého sme podvedome dostali do vienka od toho, ktorý nás stvoril. A prečo by to malo byť zlé?
Ľudská bytosť nachádza svoje šťastie v tom, že miluje a je milovaná, je otvorená pre vzťahy s druhými. Sexualita nám bola daná pre utvrdzovanie láskyplného vzťahu s druhou, milovanou osobou, ktorá má byť naším celoživotným partnerom. Masturbácia je zneužitie tohto daru sexuality, pretože nás uzatvára do seba samých, do nášho sebectva. To, čo má byť snubným darom pre druhého, užívam sám pre seba a okrem chvíľkovej radosti mi to prináša aj frustráciu a nespokojnosť. Pravdaže, keď budem tieto pocity v sebe dlhšie potláčať, po čase už žiadne výčitky nebudem cítiť ... Masturbácia berie schopnosť plne sa darovať druhej osobe, okráda o schopnosť nesebecky milovať druhého tým, že vďaka nej začíname vidieť druhého cez jeho schopnosť nás dostatočne sexuálne uspokojiť, redukuje človeka na telo a jeho duchovné hodnoty posúva do úzadia. Aj keď si nájdeme životného partnera, stáva sa pre nás v prvom rade prostriedkom na upokojenie naších vlastných žiadostí.
prebohaaaaa.... mozu este existovat ludia, ktori maju vycitky svedomia z toho ked onanuju?:) na mna ked to pride tak sa musim spravit a to hned :D a nemam ziaden blby pocit... to je fakt divne, ze sa tak citis...
ad anče235: ...že masturbuješ, značí to, že si zdravá. Žiaľ nemáš dostatok priležitosti, neboj, dočkáš sa. Masturbácia je neškodná a nie je prejavom úchylky. Nemaj výčitky, sú zbytočné. Buď šťastná, že máš libido (chuť a potrebu sexu), bude s Tebou úžasný sexuálny život. Ver, že je to v partnerstve ale aj v manželstve veľmi dôležité. Závidím Tvojmu milencovi. ZL.