patologia

Príspevok v téme: patologia
BashQa

caute no ja by som sa chcela trosku pipytat .. ja sa teraz chystam na strednu skolu a strasne chcu rodicia aby som isla na zdravotnicku tak som si dala odbor zdravotnicky laborant ked vystudujem mozem byt patologicka no ale ja sa najviac bojim toho ako na tom budem psychicky pri takej praci . .neviete nahodou aky by som mala asi priblizne plat kebyze urobim aj VS a nahodou kebyze nejdem na VS ? dakujem ;)

Laurina22

NA medicinu tak ako som pisala sa da pomerne lahko dostat pokial sa ucis naozaj poctivo ale mozu ta aj velmi rychlo vyhodit,robia velke sita,zostanu len ti najlepsi.

betty12

Baska, patologia je dnes super. Vascina patologov nepitve a robi len vselijake histologie. A tie su dobre hodnotene.
Myslim, ze na strednej budes este zvazovat aj uplne ine povolania :-). Naozaj mas dost casu. Ale pred medicinou by bol dobry gympel alebo stredna zdravotna.
Laurina ma pravdu, na medicinu je teraz lahke sa dostat, ak sa zacnes vcas pripravovat. Len potom neutec niekam do Rakuska :-))
tpch, si optimista

Iveta Michael

súhlasím s ivanou45..niet čo dodať:)

snáď len toľko že ti držím palce..pozri lekári nám húfne dávajú výpovede...treba doplniť stavy..tak hor sa do štúdia!:)))

ivana45

BashQa, pokial viem, medina uz viac rokov "nenaplna cisla" - to znamena, ze je menej studentov, ktori splnia kriteria, nez je kapacita skoly. Sanca dostat sa je dobra, len - ako pise laurina - musis sa ucit. malo by ti stacit prebrat si k tomu urcene brozury s otazkami.
Patologia je dnes prevazne laboratorna praca a je relativne dobre platena. Hlavne rozne specializovane histologie. Je aj dost vela sukromnych patologickych laboratorii. Ak sa nechces vystahovat do zahranicia a zaroven nechces spadnut do marazmu tohto zdravotnictva (so sluzbami, nervozitou a nepriatelstvom) patologia je dobrou volbou. Drzim ti palce.
PS. Mrtvol sa neboj :-)) Zivi ludia si ublizuju.

jankaaaaaaaaa

laurina: ved ano, bez doucovania to nepojde, ak sa tam niekto chysta zo strednej zdravotnej. ale ak je niekto na gymn. a uci sa poctivo, tak nebude mat problem sa dostat na lekarsku fakultu. kedze prijimacky pozostavaju z gymn. uciva. tak som to myslela

BashQa

diky za odpovede:) no jasne ja viem ze nebudu rovnake.. budem sa musiet dost ucit :/ a toho sa dost bojim ako to budem zvladat aj s ucenim

Iveta Michael

moja...len ty pekne vyštuduj strednú a keď ťa to ešte aj potom bude lákať tak choď na medicínu / to by si musela / a buď si na to zvykneš alebo s tým potom praštíš:)

inak...lekári všetci musia prejsť patologickou praxou:( ak sa nemýlim...