Moja zivotosprava

Príspevok v téme: Moja zivotosprava
lenkaillasov

Ani neviem ako presne začať, ale viem, že potrebujem pomoc.
Týka sa to mojej životosprávy, ktorú som mala na veľmi dobrej úrovni.
Začalo sa to ešte minulú zimu po tom ako som závidela naj kamoške to ako schudla som sa zaprela a začala aj ja menej jesť( ona nejedla vôbec ale to by sa mne stať nemohlo) a k tomu som začala cvičiť po čase sa to aj prejavilo a bola som spokojna. Toto leto som si kupila orbitrek a začala sa mi trošku aj formovať postava sice som aj pribrala ale myslím, že to spôsobilo svalstvo. No ale k môjmu problému a ten mám teraz také dva týždne ...Takže už asi dva mesiace nemám ani menštruíciu čo si myslím ,že asi aj tým stravovaním je spôsobené nakoľko som mala dni kedy nastal jojo effekt a ja som následne vracala ale nebolo to pravidelne proste som sa neprekonala .. no a teraz som dufala, že ta strašne chuť do jedla je kvôli tomu, že už tú menštruáciu dostanem ale stále nič a chcem sa spýtať je možné aby som za týžden pribrala 5 kg?lenže mna ked to chytí tak nie že si dám jeden kus kakaovej štrudle ale riadne pokedy sa mi brucho uplne nezaplní. Neviem čo už mám robiť predtým mi ani tak sladké nechutilo ale teraz si poviem že šak potom to dám dole a zjem všetko a potom mám výčitky svedomia mám niekedy take depresie že či musím aj dosť vína dať neviem čo stým robiť ked som v škole (VŠ) tak sa stravujem normalne ale ako príde víkend... neviem či trpím nejakou chorobou alebo čím by som to mohla zastaviť vážne potrebovala by som pomoc niekoho kto to tiež zažil alebo zažíva a ako sa stým vyrovnať alebo to zastaviť ..veľmi si budem vážiť ak mi niekto zareaguje.. dakujem..pekný den

evik1

Lenočka moja,ja som nemala menzes 9 rokov.Teraz sa mi vrátil.Bála som sa postaviť aj na váhu po roku(naposledy na gastro-vyšetrení,lebo som mala nejaké problémy.tak som myslela,že som stučnela jak hovado,lebo každý aj lekári-priberte,dostanete menzes,alebo hormony.Tie som odmietla.Ale behať prestat nedokážem,niekedy mám toho naozaj dosť,ale idem každý deň!toto by som chcela zmeniť.Idem,ked chcem a nie ked musím.No naspäť,takže na váhe po roku tak isto ako pred rokom na vyš.53kg.Som rada,že mám nenzes.uvažujem,čo som zmenila oproti min,rokom,ahá jem viac mäska,bieleho a celkovo dám si aj ten cottage a mozzarelu,predtým nehrozilo.kúpila som si proteínový koktail,ten si dám niekedy pred behom,niekedy po.asi pomohli bielkoviny.ja som vlastne asi 3 roky šlapala len na sachroch!Sakra.ved som si mohla zlomiť nohu.Viem sa vžiť do teba,o čom píšeš,aj ja mám podobné,najprv necíti hlad a potom sa neviem zastaviť.najmä večer!Keby som toto napravila....tak je aj pekná postava,aj menzes fičí.Tak prikladaj menšie polienka do ohńa a vyberaj si kvalitné palivo,nie štrúdle,tie nechaj kamošom,čo chodia na futbal.Ryby,syry,tvaroh,hydina,ryža,šunkaäaj tú som začala,v hore by som umrela na keksoch-a radšej mocni ako chradnúť,pá.

enry

ďakujem za reakciu, viem, že mám zlú životosprávu a chcela by som to napraviť len neviem ako resp. potrebujem nejaký recept na to ako si ju zaviesť do života, ak k tomu nedospejem tak tá psychologička bude asi najlepší nápad len neviem či mám dosť odvahy.

jankaaaaaaaaa

trpis nejakou formou PPP, najlepsie by bolo sa poradit s psychologickou
a menstruaciu nemas preto, lebo si vela schudla, resp. mas nizku vahu. lebo na spravne fungujuci cyklus je potrrebny tuk.
sladke ti chuti preto, lebo mas nespravnu zivotospravu a potrebujes vela cukru, nespravne jes proste