Viete poradit?
Male sikovne auto do mesta pre zenu
mam nissan micru a ta mala v zaruke vymenene skoro vsetko. Kazila sa jedna vec za druhou. esteze to stihla v zaruke :-), nuz klopkam na drevo.
Nekupovat. Alebo nemat smolu - ako ja. Aj ked inak je fajn, mame isty citovy vztah.
Omega-kto nema na babany nech nekupuje opicu :)
Cize kazdy potencionalny kupca noveho auta musi ratat s tym,ze ak kupi nove auto,tak ho cakaju garancne prehliadky,ktore stoja XXX€ podla znaciek,dalej,mozna ze dostal prave chybny kus auta,cize reklamacie a reklamacie,uz neraz sa to stalo ludom,natahovali sa roky s dovozcom a vyrobcom aut,ale na druhej strane,maju cisto novy produkt,cize nemusi sa obavat toho,ze ci nema stocene kilometre,ci bol vymeneny rozvodovy remen,alebo nie,v akom stave je motor,ze ako s nim zachadzal predchadzajuci majitel atd..Takze zalezi to na kazdom,ci su kupi nove,alebo ojazdene auto.Ale nech si kupuju cim viac ludi nove auta,aby som ich ja,ako kupec ojazdenych aut,mohol lacnejsie kupit :)
GiovanniX
inac potom dakujem pekne za take opotrebovanie :)
cize take priemerne slovenske auto, pokial s nim clovek jazdi do prace denne ,vyjde na 50-100% kupnej ceny rocne.
tj poistky, benzin, a "opotrebovanie" a amotralizaciu nepocitam :)
mna fakt stoji minimalne 50% rocne.. to je SIALENE SIALENÉ..
GiovanniX
myslel som to povinne prehodenie predneho na zadne (obe) a vyvazenie..
tak ako v beznom pneuservise by to spravili lacnejsie, ale tak su to dost dolezite a citlive veci na to aby to niekto odflakol..
potom moji pravnici ho odflaknu :D
jankaaaaaa-pre mna je Kia Rio male auto :)
Omega-zaruka od vyrobcu sa neviaze na opotrebenie beznych sucasti auta,cize ako si napisal gumy(daj si nastavit geometriu,ak ti ju nenastavili,na 99% je problem v nej,ked sa opotrebuje jedna strana pneumatiky viac ako druha),brzdove oblozenie,prevadzkove kvapaliny atd...
ale kebyze ti odide napr.naftove cerpadlo,prevodovka sa rozpadne,alebo nenastartujes,to uz ano,to uz musia riesit.
tak za 7rokov s ati na aute moze pokazit fakt vela veci..
A na co su tie zaruky dobre ?
Vie mi to niekto vysvetlit ?
Teraz nemyslim 7 rocnu od KIA, ale akukolvek od kohokolvek.
Napr ja som musel prehodit kolesa pod 10000km aby sa rovnomerne opotrebovali a uz za tuto blbost som zaplatil 40eur.
Tak CO POKRYVA zaruka?
Garancky uz ani nehovorim, to je 1 vyplata na par hodinovu zalezitost. Cize, na co mi je zaruka ?!
Co pokryva? To akoze ked mi nenastartuje auto, tak mi to opravia? Cize 1 zo 100 pripadov ?
netusim, boli teraz akurat v reklame take tie male typy a nejaka akciova cena uz od 6000e.. ale to asi bola len nejaka uplne zakladna vybava .
v
neviem ako ostatne auta, ale napr kia ma 7rocnu zaruku. teraz bola reklama v tv :D