Moja babka chodí súkromnej kaderníčke a vždy jej dá okrem peňazí, ktoré si zapýta aj sumu navyše. Hovorí, že to je \"pre ňu\". Vraj tak robievala vždy, lebo tie peniaze z účtu idú pre salón a iba to, čo jej dá ona je pre kaderníčku. Myslím, že je to nezmysel. Možno to tak kedysi bolo, keď kaderníčky neboli súkromné, ale dnes si každá zapýta toľko, koľko chce a nevidím dôvod, prečo by som jej mala dávať niečo navyše. Ja tiež za svoju prácu dostanem iba plat a žiadny tringelt mi nikto nedá. Čo si o tom myslíte?
Dávate kaderníčkam tringelty?
kadernicky vobec vela nezarabaju. tie co maju svoje saloniky. ja tam platim 4e, za ostrihanie. ale ved si vezmite aka je draha ta kadernicka kozmetika, laky, tuzidla, gely, farby na vlasy, atd.. co vsetko si musi nakupit. ved len tie noznicky stoja okolo 60e sa mi zda. a je tam toho strasne vela.. mam kamosku, co je kadernicka, a za den zarobi 20e.. takze to je 100e za tyzden
a zase sa odbocilo od temy...zaladatelka chcela vediet,ci davame tringelty..neriesila tu cennik kadernicok
tak s tym s tebou suhlasim,jasne,ze z niecoho musi vsetky tie poplatky platit...ale ja teraz hovrim o dievcatach,ktore to robia doma...
vsetko co k tomu patri,umyvanie atd...moja zlata,tebe sa zda malo 10 eur za 10 minut??..ty mi chces povedat,ze zarobis za taku kratku chvilu tolko?
a veru neni to take jednoduche s tym sukromne robit.kamoska si zo sestrou otvorili vlastne no davaju za prenajom miestnosti nehorazne peniazez,elektrika atd.takze ona ked poplati vsetko co ma,svoje a ostatne veci co potrebuje do salonu tak jej ostava mozno tak 200eur.a to je v ba a ma taku klientelu ze od rana 09:00 do 20:30 sa nezastavi.
no malo to neni ale zas ani vela.v bratislave su ine plaky som pocula.a to ej vseobecne len za strihanie alebo aj umyvala,fenovala,lakovala,tuzidlovala???
ale ved dnes su kadernicky skor vsetky sukormne,ci nie?..a kolko si vypyta,tolko jej dam..chodila som k jednej,ktora si pytala kazdy krat inak,asi ako hlboko mala do vrecka..robila to doma...10 eur za ostrihanie za cca 10 minut sa ti zda malo???
inak ka chodite ku kadernickam ze si myslite ze maju tak dobre platy?to ake palky si pytaju za ostrihanie ze ste v tom ze sa maju?
ja čo som bola asi u 2 naposledy tam boli total nechapave a ta jedna mohla byt rada že som jej dala aspon to čo si vypytala bo ked som sa videla doma v zrkadle sa mi chcelo revat jak mi to ošklbala...ale inak si myslim že oni maju doby plat ked si vezmete vy tolko za hodinu nezarobite co ona
aaachjaj
akoze sorry keby mi radili a povedali normalne:"pocuj to by si nemala tak brat bud rada ze si nieco dostala"
ale nie hned sa do mna pustili ze ja som velicenstvo a ze som nejaka namyslena urazena trubka za to ze som pohrdla 2sk.a co viac snazila sa ma urazit za pravopis.ako sorry spravam sa predsa nie.
pozri brala som to ako prax fajn bolo to na nieco dobre.kadernickou niesom lebo necchem byt nebavi ma to a neni to to co by ma v zivote naplnalo.no ak je podla teba prax to ze ja makam ostatnych 29 ucnic si vala sunky+majsterka a ked chcem ist na sutaz s ucesom tak sa na mna vyprdne tak potom fakt neviem.mne sa nevenovali majsterky nikdy tak ako ostatnym.ja som tam bola "dievca pre vsetko".len som makala a uzitok som mala s toho taky aky som si odmakala.tak bodaj by som nebola spokojna zo zarobkom 2sk.a vobec keby bola tak strasne chudobna ta tetuska nechodila by k nam pomali kazdy tyzden.hovori sa tu o jednej babke ktora mi dala huste 2sk