Chronicky kasel

Príspevok v téme: Chronicky kasel
azeroak

Mam problem s chronickym kaslom ktory je neustale suchy. Asi pred rokom mi bola diagnoztikovana astma.Beriem neustale lieky aj inhalator seretide. Pijem caje zacinam si davat zabaly cvicim jogu chodil som na akupunkturu a nic.. K doktorom ma uz nebavi ani chodit vsetci sa len vyhovaraju ze nemaju nic s tim vsetko je v poriadku. Mam aj problem so stekajucimi hlienami z hlavy. Plucna mi povedala ze to kaslem z toho ale je to smiesne. Ako mozem mat suchy neproduktivny kasel ??? Keby som to mal z toho by ma napinalo na zvracanie. Mozno je to astma ale ako je to mozne ze lieky mi nepomahaju??? Vcera vecer som mal tazkosti s davenim strasne daco. Momentalne beriem aj robitusin aj antibiotikum 3dnove. Ja uz neviem co robit. Najde sa v tomto svete aj clovek ktory je ochotny pomoct ?? Alebo su len za vsetkym peniaze... Uz som aj objednany na gastrologiu aj endikrologiu to je jak bludisko. Ked kaslem mam pocit palenia na hrudi co je asi astma ale aj sfrbenie v krku co neviem ci to je astma take zvlastne. Prosim o radu diq

mjanik

suchý kašeľ je pľúcny kašeľ.Zatekanie hlienov z nosa -príčina je tiež v pľúcach.Preliečiť pľúca akupunktúrou

juliab

Dobrý deň, potrebovala by som radu pre svoju sestru. Trpí chronickým kašľom už niekoľko rokov. Je to suchý, dráždivý, vysiľujúci, zničujúci kašeľ, celé telo ju z toho bolí. Nijaké lieky, antb, ani kvapky na kašeľ nezaberajú, jediné čo trochu zaberá je Codeín. Sestra je celiatička. Absolvovala všetky vyšetrenia krčné, pľúcne, alergologické, vyšetrenie vo Vyšných Hágoch.Pravidelne navštevuje gastroenterológiu a endokrinológiu. Na gastroenterológii absolvovala vyšetrenie či to nemôže byť zo žalúdočnej kyseliny. Nikde nenašli nijaký nález, všetko je v norme, nie je alergická. Minulý rok bola na tom tak zlé, že bola hospitalizovaná na psychiatrickom oddelení a boli jej nasadené antidepresíva, ktoré spočiatku zabrali na ten kašeľ, ale teraz ani tie nezaberajú. Prosíme o radu, či by nám nemohol niekto poradiť. Ďakujeme veľmi pekne

RNG

Inac viac informacii od roznych lekarov o infekciach horneho dychacieho trakty dokonca aj vnutorneho/stredneho ucha najdete cez Google.sk pod mojim nickom a slovom infekcia
Viac je aj pod temou alergie, kde su uvedene rozne prostriedky proti hlienom, v ktorych sa mozu usadit rozne mikroby, ktorych vylucky sposobuju zapaly.

RNG

Chronicke oznacuju lekari take, co nevedia vyliecit svojimi liekmi. tj atb nezaberu alebo sa nakaza vzdy vrati. Infekcie mozu sidlit v prinosnych dutinach, kde ich atb nevedia dosiahnut, alebo mozu byt vo forme zamaskovanej, ako napr biofilmy,alebo vnutrobunecne mykoplazmicke tiez L formy a ine a mozu to byt aj nase vlastne virusy alebo alergie, ktore sa takto prejavia.
Na odmaskovanie/odhlienenie je NAC, na infekcie v prinosnych dutinach kvapky roztoku GSE, na odhlienenie carvacrol z oreganoveho oleja, na zvysenie viralnej imunity som vymenoval hromadu antiviralnych v teme herpes, mozete si to najst tu na fore alebo cez google.sk pod mojim nickom a temou herpes.

michaelaa230

prosim vas, ak by mi niekto vedel poradit budem mu vdacna: mam problem s kašlom ktory trva da sa povedat ze rok s prestavkami. Zacalo to zhruba v januari minuleho roka. Najprv som to liecila cajikmi, kvapkami ale nepomahalo . Vyhladala som lekara ktory mi nasadil antibiotika dva po 3 tyzdnoch som musela ist zase k lekarovi lebo som mala vysoku horucku dal mi dalsie antibiotika. Po dalsich 3 tyzdnoch som bola zas u lekara a dal mi tretie antibiotika.vtedy som stratila hlas uplne.to aj kvoli tomu ze sme mali so zborom sustredenie a pripravu na koncerty a moj hlasivky nevidrzali Ked som sa tam objavila stvrty raz tak ma poslali na rentgen hornych dutin ale mala som ich ciste ako lalia a dali mi len kvapky na vodovu nadchu. Potom hoci som maka stale kasel nebola som u doktora aj tak je to zbytocne! Striedalo sa to zhruba 2-3 tyzdne som mala kasel potom tyzden bol klud. Cez leto som pracovala v spanielsku tak sa zdalo ze to more pomaha ale kasel sa objavil opat po mesiaci. A tak do okola. Najprv to zacinalo stipanim hrdla, skriabanim,suchy kasel,nevykasliavam hlieny,ale akoby som mala nejaku hrcu v hrdle a odtial stale ma nuti kaslat a tam sa akoby hromadi hlien.inak nemavam teploty ani nadchv len hrdlo mierne zapalene a ten kasel.vediem dost hekticky zivot a nedodrziavam pitny rezim tak z polovice si za to mozem sama,a okrem toho spievam a vediem zbor tak potrebujem hlas v plnej sile. Nefajcim a skoro vobec nepijem alkohol .chcem sa toho uz zbavit! Prosim pomozte mi. Kto by mi vedel poradit napiste mi na mail.: michaela2305@gmail.com

juliaroberts

Mám syndróm dráždivého kašľa prechádzajúci do astmy už 18 rokov.Už som vyskúšala rôzne liečby,vyšetrenia, nič mi nepomáha,v súčasnosti mám pocit, že sa to len zhoršuje.Teraz užívam Alerid,Singulair,Formovent a Ventolin a Codein podľa potreby.Mám taký pocit, že už ani ten Codein mi nezaberá.Suchý dráždivý kašeľ mám každý deň a celý rok, strašne ma to vyčerpáva, mávam kŕče na bruchu, nemôžem už udržať moč, aj stolicu pri kašli, je to niečo hrozné.Neviete, kto by niečo poradil?Bola som na komplexnom vyšetrení, všetko v norme, povedali mi,že to je obyčajná alergia.Kašeľ mám pri rozprávaní,pri jedení,pri rôznych pachoch apod.

MONCICA991

MAM SUCHY DRZDIVY KASEL DUSIM SA MAM UZ AJ SPREJ ALE DUSI MA STALE PLUCNE JE V PORIADKU UZ KASLEM NEUSTALE IDEM NA NERVY VSETKYM JE TO ASI CHRONICKY KASEL VYBRALA SOM ASI VSETKO NA KASEL LEN CO EXZISTUJE A NIC POTREBUJEM RADU ALERGICKA NIESOM NA NIC.

jajkafr

azeroak
ahoj to čo popisuješ môže byť astma. Seretide je veľmi dobrý liek, ale v liečbe astmy aj veľmi dôležité, aby si ho vedel aj správne vdýchnuť. Tiež som astmatička a mne osobne ešte pred pár rokmi Seretide diskus nevyhovoval. bola som na najvyššej dávke a aj napriek tomu som mala zlé výsledky a stále sťažené dýchanie a kašeľ. Teraz keď som svoju astmu dostala pod kontrolu inými liekmi mi lekárka znovu dala Seretide lebo pri iných liekoch som mala nežiaduce účinky zatiaľ to je ok. To svrbenie v hrdle môžeš mať z alergie. Snaž sa vyhnúť všetkému na čo máš alergiu alebo na čo máš len podozrenie že môžeš byť alergický. Hoci sa liečiš na astmu a užívaš lieky správne alergickým príznakom sa nevyhneš pretože ešte nenašli liek, ktorý by úplne utlmil alergické reakcie. Na to, aby si vedel čo je s tebou potrebuješ poriadne vyšetrenie. Možno skús poprosiť lekárku či by ti nemohla zmeniť Seretide za iný liek. Na trhu ich je veľa. Ja osobne som mala veľký problém s vdýchnutím Seretide vždy som cítila v ústach a hrdle prášok čo nesmieš cítiť lebo inak si ho vdýchol zle a liek nedokáže účinkovať tam kde má a preto môžeš máš problémy. Užívaš okrem liekov na astmu aj iné lieky? Alebo sa liečiš len na astmu?