mám 30 rokov a mám microdactýliu IV. prsta na obidvoch nohách. to znamená, že štvrtý prst mi nenarástol a ostal malý. Celý život nosím ponožky a topánky s plnou špicou. nechodím na kúpaliská a dosť má z toho psychické problémy. Tento názov tohto "javu" mám v chorobopise. Na googli som o tom nič nenašla. Keďže by som chcela nabrať odvahu a ísť na plastiku, prosím, stretol sa s takýmto niečim niekto ? Alebo ako mi to môžu napraviť, keď ten prst mi nenarástol ? Pretože tie prsty nenarástli, palce sa mi dosť skrivili a mám haluxy preto. Viem, že najlepšie by poradil lekár, ale zatiaľ hladám pomoc tu, lebo nemám odvahu ani neviem akoby to prebiehalo a tááák... ďakujem
microdactýlia - stretol sa s tým niekto
Aj ja mám presne ten problém a neviem co robiť
Ahoj uz si poriešila niečo s tým prstom?ja mám taký istý problém veľmi túžim po operácii
Ahoj,
myslím si, že tá vada sa volá brachymetatarsia.
katarina, asi len lekara musis navstivit predsa len..
lenka, vobec sa za to nemusis hanbit ani sa tym trapit (teda pokial s tym nemas iny ako esteticky problem) :) ja poznam minimalne 2 ludi co maju zrastene prsty a nikto to neberie tragicky, obe su holky a nosia normalne sandale a vyzuvaju sa kde treba... este to ukazuju (pokial sa niekto na to spyta) ze aha ja mam speci prsty, robia si z toho srandu :) nestretla som sa s tym ze by sa niekto z toho vysmieval alebo take nieco (aj keby, tak snad si takeho idiota clovek nebude ani len vsimat)... ja sama mam napriklad druhe prsty na oboch nohach dlhsie ako palce a tiez to vyzera srandovne, akurat si z toho stale robim prdel :) ver mi ze take veci si ludia vsimnu az po poooriadne dlhom pohlade a nikto podla toho neposudzuje, tak sa na to vykasli a s kludom si obuj sandale ake chces a nezaoberaj sa takou malickostou :)
Ahoj, ja nemám microdaktýliu, ale syndaktýliu medzi dvomi prstami na obidvoch nohách - zrastené prsty. Presne ako ty, mosím topánky s plnou špicou, nikdy som nemala sandále, iba také, kde vidno len kúsok prstov a ked idem niekde na návstevu viem ze sa budem vyzúvať, musím mat ponožky.To moje sa dá na plastike riešiť, ale neviem či sa dá niečo robiť s krátkym prstom, ako by ho predĺžili?, ale za opýtanie na plastike nic nedáš, naber odvahu a choď:)
ak tu nie je žiadna odpoveď od včera, tak sa s takýmto niečim asi nikto nestretol. Škoda, myslela som, že sa niekto porozpráva so mnou ohľadom tohto...