Nechcem ist na WC!

Príspevok v téme: Nechcem ist na WC!
mirage

Ahoj! Som mamickou 5-rocnej dcerky,ktora odmieta chodit na zachod.Problem je so stolicou.Boli sme aj u psychologicky,dali sme stolicu vysetrit...Vsetko negat.Robime co sa len da,ale stale to pusti do gati.Trva to uz skoro 2 roky a ani s pomocou lekarov sa nam ju nepodarilo naviest na spravnu cestu.Prosim poradte ak mate niekto podobny problem.Co s tym?

cica

Moj syn tiez kadil do gati do 5 rokov. Sedel na nocniku aj 1 1/2 h. a nic. Ako som ho obliekla, behom 10 min. prisiel s nalozenymi gatami. Az raz, ked sa to stalo zas a nebola tepla voda, cakal na nocniku pokial ju zohrejem. A asi sa nudil tak si strkal ruku do nocnika a natrel si hovienkom cele stehna. Tepla voda nestacila a tak som ho doumyvala v studenej a ustedrila par po zadku a potom, neviem co ma to napadlo, som ho chuda takeho holeho vyhodila za dvere, ze ho takeho pokakaneho nechcem. Neviem, ci to bolo vychovne spravne,ale na mojho syna to zabralo.Dnes ma 32.

damaxy

rada psychologa zabrala?je to nepríjemné aj pre same dieta.skus to cez maminku dcerkinej kamosky,mozno seberovni lepsie vysvetlia a hlavne na malu netlacte a nevysmievajte ju.ja som s mojimi detmi skusala cez ich moznosti chapania.Je to ale velmi tazke najst cestu ktorej uveria.Moji nechceli jest,nenutila som ich ,len som cez otvorenu pusu pozrela ci je brusko plné,a vzdy sme po dobrom nejake 2-3 lyzice doplnali a dlho tomu verili.Skus najst nejaku cestu týmto smerom.Je to ale o dovere.

adella

Mirage:...nechcem situaciu zlahcovat,ale koli strachu zo stolice,alebo tolety chodit za psychologom?...Skus jej na toaletu kupit sedacku,mozno ma strach,lebo misa je velka...a nocnicek???Za kazde vyprazdnenie jej daj odmenu,aj ked to nie je vychovne spravne,bude mat motivaciu a postupne si zvykne,ze je lepsie vakonat si nevyhnutnost tam,kde patri,ako byt spinava...Mladsiu dceru som tiez musela obkladat hrackami,aby tam posedela,ale do 4 rokov si zvykla...chce to len trpezlivost,nie psychologov.Vela stastia...

viola

Mám tiež veľký problém so synom. Má 3,5 roka a panický strach si sadnúť na záchod. Plienky nemá od 2,5 roka, ciká postojačky na záchod ale nesadne si naň. Pri kakaní si pýta plienku, najhoršie je, že sa za to hanbí, uvedomuje si to, ale bojí sa sadnúť si. Skúšali sme rôzne metódy, nič nepomáha. Stolicu nemá tvrdú,takže dôvod nevidím v zapekaní.Synove kakanie do plienky sa pomaly stáva nočnou morou, v septembri má ísť do škôlky a my si nevieme dať rady.

mt

moja malá "nenavštívi" cudzie WC, len u babiek, chodíme po meste a piškáme okolo stromov a kríčkov a čakám kedy mestskí policajti mi naparia pokutu

mifor

Ja mám z detstva na záchod jednu humornú spomienku. Keď som bola malinká, bratanec mi povedal, že záchod kúše, potom som sa záchodov priam panicky bála.

peťa

Mám tieto problémy so synom od malička. Má už 13 a nie že by na záchod už nešiel, ale na poslednú chvílu a strávi tam pár sekúnd. Boli sme u psychologičky, každý rok chodil na liečenie ale stále ma slipy špinavé od toho čo zadržiava. Má odpor voči záchodu, smradu hoci u nás môžeš na záchode jesť, čo sa snažím kvôli nemu. Bitka to len zhorší, tak to nerob.Skús na začiatok sľúbiť odmenu ak budú gaťky čisté a pôjde na záchod a možno si organizmus postupne zvykne. Je to len v psychike dieťaťa. Nie je malá náhodou hyperaktívna? Také deti nemajú čas ísť na záchod ako môj syn. Držím ti palce, viem čo to je a viem ako ťa to zlostí.

ajja

Skuste doma nesustredovat sa na tuto galibu, nevenujte dcerke velku pozornost k voli tomuto problemu, ale venujte jej vela pozornosti a lasky. Nemoze to byt zo strany dcerky take male vydieranie pozornosti od rodicov? To vies, detsky rozumcek prijima vsetko inak ako my.

ajja

Dcerka mava hnacky? Ak nie, tak sa mi zda, ze pomoct vam vsetkym mozu len pravidelne navstevy u dobreho detskeho psychologa, psychologicky. Chodi dcerka do skolky a aj tam reaguje "do gati"? Mohla by trochu pomoct dcerkina oblubena ucitelka v skolke, oboznamte ju s problemom.