Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Totalna - ale totalna nervozita + nespavost

Príspevok v téme: Totalna - ale totalna nervozita + nespavost
Jurosik

Zdravim,

Uz asi 2 mesiace bojujem z jednym vztahovym problemom, ktory je ale len cisto v mojej hlave, hrozne mi vadi a pritom je to normalna vec (vacsinu casu ku koncu som s tym bol uz celkom vyrovnany, len sem tam sa ma to zmocnilo). Pred tyzdnom aj cosi som sa vratil zo zahranicia, kde som bol dlhsi cas a kvoli vacsiemu casovemu posunu som nemohol prve dni kvalitne spat. Vzdy som sa zobudil kolo 1-2 v noci a nedalo sa mi viac spat. Skusil som aj nejake lieky na spanie, ale s malymi vysledkami. Na pasmovu chorobu to uz trvalo moc dlho a cez den som vzdy bol totalne vycerpany a zacal mysliet hrozne negativisticky, az ma chytali stavy uzkosti a caste zachvaty nervozity. Doktorka ma poslala ku psychiatricke a ta mi dala antidepresiva + hypnotika a tabletky na spanie. No aj ked uz spim celu noc, tak cez den som non-stop uplne maximalne nervozny a nepokojny. Nedokazem sa na nic poriadne sustredit, ku vsetkemu mam apatiu a nechut a doslova len cakam, kym bude vecer, nadopujem sa liekmi a budem spat. Mate s tymto niekto skusenosti? Mam dojem, ze tym, ze som po prilete poriadne nespal uz tyzden + mam kopec povinnosti a stresov, tak ma to uplne zmohlo. Mozem byt tak nervny aj z tych antidepresiv? Viete mi niekto poradit co robit??? Fakt som takto zufaly v zivote nebol a vidim, ze svojim stavom ublizujem aj blizkym ludom kolo mna.

Jurosik

Dakujem za podporu. Lebo som zufaly a fakt uz neviem co so sebou ... v noci nemozem zaspat, lebo som nervozny a mam uzkost. Rano sa zobudim nepokojny a nechuti mi ani jest a len chudnem a som na zrutenie :(.

starý ujo

Ahoj.
Je to Citalec- účinná látka citalopram...jeho plný účinok sa prejaví najskôr o 3 týždne!! Dovtedy sa úzkosť zvyčajne zvyšuje...rieši sa to tými benzodiazepínmi. Potom postupne úzkosť ustupuje a dochádza k celkovému zlepšenie emočnej nálady. Brať treba dlhodobo, nie menej ako 1/2rok. Ak by zlepšenie nenastalo ani po mesiaci, treba vyskúšať iné antidepresívum. Každému sadne niečo iné, nedá sa to určiť, komu čo. Prvý kontakt s AD je sprevádzaný zvyčajne práve tou zvýšenou nervozitou. Ale kľud, dá sa to pekne poriešiť...len trpezlivosť a dobrú dušu pri sebe. Prešiel som tým tiež, teraz som o.k. Držím palce!

Jurosik

Mam ich doma, ale nieco ako citosolpan .. ale bo na cito to zacina sa mi zda. Ale beriem ich len 3. den ... tak to asi nebude tym ... hmm?

Jurosik

Ved to som presne prve 4 dni robil. Cez den som bol KO, ale vydrzal som. Vecer som siel spat, no o 1-2 v noci som bol hore a uz sa mi nedalo zaspat. Potom mi dala doktorka Oxazepan, ale nezabral. O 7 dni som bol uz u psychiatricky a lieky beriem 1-2 tie co mam ... cize zavislost to nebude.

Slobodna

Správna otázka...nie je. Tiež som mala takéto stavy po prílete, vďaka časovému posunu asi týždeň, po týždni sa to nejako "upravilo", no teraz mám opačný problém, stále spím. Tvoje príznaky svedčia o závislosti na liekoch. Jediné čo môžeš a musíš urobiť je ich vysadiť, zbaviť sa ich čo najskôr a snažiť sa to riešiť nejak prírodne, stravou. Snaž sa cez deň nejak unaviť, fyzickou prácou, športom, nespať cez deň, vydržať do večera aby tvoj spánok bol počas noci kvalitný.