Dobrý deň. Mám 16 rokov a už dlhší čas ma bolí ľavé koleno a neviem čo s ním. Myslím si že tomu všetkému predchádzala zrážka s autom ktoré ma "zrazilo" ale mne nič nebolo pretože som bola v poriadku a odišla som na vlastných, takže som nepovažovala za potrebné ísť k doktorovi.Problém je v tom že som si odvtedy nevedela ( a ešte vždy neviem) kľaknúť bez toho aby ma z toho neboleli kolená a nevydržím kľačať dlho (odvetdy ich mám mierne opuchnuté)"vážnejšie" problémy začali pred pár mesiacmi keď ma pri športovaní začalo strašne bolieť koleno, začínala som mať pocit že je preťažené, mala som pocit že mi občas tŕpne.Dosť športujem , hrám futbal, volejbal a občas si vydem aj na nejakú turistiku, ale je pravda že trpím mienou nadváhou.Mám pocit že sa mi to zhoršuje,moje ľavé koleno je viac opuchnuté, pri námahe ma dosť bolí a občas mám pocit že mi v ňom niečo "preskakuje" bojím sa ísť s tým k lekárovi lebo viem že keď mi raz začnú babrať do kolena tak potom už neprestanú. Neviete čo to može byť ? Ďakujem
bolesť kolena - zápal ?
máš "vážnejšie" problémy už mesiace a ešte si nebol s tým u lekára? pošlú ťa maximalne na RTG, magneticku rezonanciu, dajú nejaké lieky, doplnky, ak prídu na to, čo ti je, tak ti to povedia, ale aj keby ťa chceli operovať, určite to nebude bez tvojho súhlasu, tak sa neboj, môžu ti pomôcť predsa (: a potom to bude už dobré, držím palec (;
mna sice auto nezrazilo, ale mala som problemy s kolenom, pretoze som ho pravidelne zatazovala, az to vyustilo do operacie. Mala som strach, ze budem mat velky opuch a dlhu dobu nebudem moct chodit. Lekar mi vsak poradil na zmiernenie opuchu a rychlejsie hojenie brat Wobenzym a velmi mi to pomohlo. Urcite navstiv cim skor odbornika a ten ti povie, v com je problem. Drzim prsty.
Ja som mala niečo podobné. Tiež som po autonehode odišla po svojich s opuchnutým kolenom. Bolesti ma dohnali k lekárovi a artroskopii som sa nevyhla. Mala som presne také isté problémy ako opisuješ a bola to odlomená chrupavka, ktorá sa mi chôdzou ďalej odlamovala. Preskakovalo mi v kolene, bolelo to, čupnúť som si nemohla, dlhšia chôdza nepripadala do úvahy. Teraz po artroskopii si musím zaklopať, že väčšina problémov je preč. Čiže byť Tebou tak neváham a vyhľadám lekára čím skôr.
Wicky,
Mozes mat poskodenu chrupavku, ked vravis ze ti tam nieco preskakuje, ja som mala nieco podobne. Ale tazko ti tu budeme my davat rozumy, najlepsie urobis, ak pojdes na ortopediu, kde ta urcite poslu na magneticku rezonanciu a na zaklade nej zistia, co ti je. Nechcem ta strasit, ale lepsie bude ak sa to podchyti hned ako by ti mali o par rokov menit cely kolenny klb. Ja som bola na artroskopii bo jablcko mi preskakovalo z drahy a nicila sa mi chrupavka, co dost bolelo a dr povedal, ze bude lepsie urobit artroskopiu skor ako neskor menit cely kolenny klb.