Cawte,ak poznate nejaky sposob ako vyrast,tak pls napiste.Mam 15 rokov,nie som sidce najmensia ale par cm naviac by sa siklo...Pomoze vsetko ci uz co mam jest,al.ine veci co preto robit...
DIIIKY:)
XXXXXXXX
Ako vyrast...
To nemyslíš vážne "Maros75" .. ak by dievčatám končil rast po príchode menštruácie,tak to by som práve mala výšku 140 cm!! Pretože toľko som mala v 13tke keď som to prvý krát dostala a teraz mám o 25 viac tak nekecaj je to blud..
chod na vysetrenie ke lekarke, ci nemas nahodou nejaku hormonalnu poruchu, lebo je to naozaj dost malo cm
AHOYTE. Mam 14 rokov a meream 142 cm ... nemyslite ze to je dost pod priemer ???
Strasne , srasne chcem vyrast .... ale neviem ako ... Prosim poradte ... Som najmensi s triedy :((( wrrrrrrrrrrrrrr ! :)
Ahojte všetci, ak chcete vedeiť ako vyrásť tak čítajte toto : ...ku rastu Vám treba následovne : Strečingové cvičenia na chrbticu + nohy( www.youtube.com ), športové aktivity( najlepšie plávanie ale aj volejbal a basketbal), zdravé stravovanie = hlavné sú bielkoviny ktoré nájdete v kuraciom mäse, rybách, vajíčka, mlieko a ostatné bohaté potraviny na bielkoviny, lahko zistitelné na internete, stačí si zadat do googlu Nutričné hodnoty potravín a pozeráte čo je naj... potom su dôležité aj zdravé tuky v ako napr. : olivový olej, rybý tuk atd...sú dôležite pretože pomocou nich sa rozkladáju vitaminy v tele... Veľmi veľmi dôležitý je VÁPNIK !!!...najlepšie zo zelenej listovej zeleniny ( hlavkový šalát, ale vápnik obsahuje aj mlieko, môžete si dokupit aj multivitamínove doplnky kde sa nachadzaju aj rozne mineráli..)...dôležitý je aj pitný režim ! nezbaúdať na to...a NAJHLAVNEJSI je asi SPÁNOK !!!!!!!!! SPÁNOK !....hlavne do pol noci...optimálne trvanie spánku je 8 hodín ! ..počas spánku vaše kosti, telo rastie !.. tak to je všetko, za také dva týždne mate 0,5 - 1 cm navyše zaistene !..ale nezabúdajte že to záleží aj od rast. hormonu, kolko ho v sebe máte a aj od genetiky... majte sa ! :) a drzím palce
Comu nechapes?
Ved je tam vysvetleny stav puberty a dosledok na rast.
no ale ja nerozumiem naco to sem davas? toto nijako nesuvisi s otazkou do kedy sa clovek vyvija a rastie. to co si poslal ty, su patologicke pripady
Je to odstavec 4.
Ale je tam vela pricin preco......
ked si si nevsimol tam su pripady patologickeho rastu.. (necitala som to cele)
predčasná puberta - počas prvých rokov nástupu puberty dochádza k urýchleniu rastu, ale následne nadbytok sexuálnych hormónov vedie k predčasnému uzatvoreniu rastových štrbín, a tým k predčasnému ukončeniu rastu.
www.bedekerzdravia.sk