Mám taký dosť zvláštny problém Ako to len vysvetliť proste napr. ked idem spať a neskotrolujem zástrčku či som ju vybrala či nemám pri sebe vodu (náhodou ked sa zobudím a budem smadná), alebo ked si niesom istá či som si zapla budík. Som kôli tomu schopná aj v polo spánku v stať a všetko najmenej 3 krát prekontrolovať. Proste mám takú povahu že si všetko musím písať čo potrebujem čo musím spraviť lebo ak to nenapíšem bude mi to liezť na nervi a nezaspím fakt ma to štve a nemám už na to nervi ked musím vstať len kôli tomu že môje svedomie si musí skontrolovať či som si vážne zapla budík zavrela okno poznačila to a to pomôžte mi pomoc :) (štve to i brata)
Moje svedomie ma fakt štve:(
Ano je to obsedantno kompulzivna porucha. Ma ju vela ludi a vela ludi ju ani neriesi. Zalezi na tebe, ako velmi ti prekaza.
nie je to chyba povahy, ale psychicka porucha
je to psychicka porucha, myslim ze nazov je obsedantno kompulzivna porucha, tusim ze existuje viacero ´stupnov´ vaznosti choroby, niektore stadium sa da ovplivnit len silnou volou (neskontrolujem a hotovo :-) a ine treba vyhladat odbornu pomoc, pretoze tato porucha zvykne dost komplikovat zivot :)