pesimisticka kolegyna

Príspevok v téme: pesimisticka kolegyna
hviezda01

zdravim...mam kolegynu,ktora je strasne pesimisticka,vsetko riesi,aj to,co sa jej osobne netyka,niekedy mam pocit,ze vysava zo mna vsetku tu dobru energiu,ja som dost vesela kopa,rada sa smejem,ale pri nej mam niekedy pocit,ze ma chyta depka...som v praci nova,a poznam tam len ju,nakolko sa pozname uz dlhsie...ona je v jadre dobry clovek,len tp jej neustale riesenie veci,do ktorich ju nic...potom to stale prebera,a dost pesimisticky vsetko bere,vidi veci viac zle,ako dobre...stretol sa uz niekto z vas s takym clovekom?...ona je aj dost urazliva,takze treba zvazit aj slova,ktore jej poviem,ale niekedy si myslim,ze uz to nevydrzim ap oviem jej svoje,lenze to by bol asi medzi nami definitivny koniec

hviezda01

teraz som si na nieco spomenula,a tiez by ma nika zaujimal tvoj nazor....my sa rano vzdy cakame pred vchodom do prace,raz som ju tam necakala,nakolko mi bola zima...ked prisla ta kolegyna za mnoutak som dostala hubu,ze preco som ju necakala...tak som jej povedala,ze mi bola zima..ale keby mi aj nebola zima,co som ja jej ceckave prasa?

nika.skalna

ale ved kasli na to cim sa ona trapi, ty ju nezmenis. ked vidis, aka je, tak si nenic aj vlastny zivot. ved nechces dopadnut ako ona. a okrem toho ked sa budes tym zaoberat vovnutri, tak sa budes zbytocne tlakovat a nakoniec sa s nou pohadas, lebo niekde sa ten ventil uvolnit raz musi. naozaj najlepsie je nechat ju zit si svoj zivot. niet dovodu aby bola na tebe nalepena, nech si najde kamaratov sama. vasa dlha znamost ta k nicomu nezavazuje. pokym si budes hladat vselijake "ale", dovtedy sa neoslobodis a stale to budes riesit. je to len na tvojom rozhodnuti.

hviezda01

prepac,ale kde som napisala,co ona urobi,ked tam bude moja kamoska?..ja som napisala,ze ona mne povedala,ze ked pride,tak ona bude odpisana...ja som nikde nepisala,co ona urobi,ked pride ta druha...a stym,ze ju riesim mas asi pravdu,ale to len preto,ze ju musim pri sebe trpiet ja

nika.skalna

no nieco ti poviem ale mozno sa ti to nebude pacit: to nie je chyba tej kolegyne, ale tvoja. lebo si to vsetko pripustas. ako keby si si ju vtiahla do seba a teraz ju riesis zase ty. ona riesi inych a ine, ty riesis ju. mozno si to neuvedomujes a ja ta v ziadnom pripade nechcem urazit ani sa ta dotknut, ale preco uz teraz rozmyslas nad tym, co ona urobi ked tam bude tvoja dobra kamoska. sustred sa sama na seba a svoje pocity. akurat tak mozes analyzovat, preco si nou taka posadnuta a preco si ju zacala tak riesit a tolko sa tym zaoberas. ked je ona naduta, je to jej vec. teba sa to netyka. ak sa ta to tyka, ak je nastvata na teba, nech ti sama povie co jej vadi a mozete to riesit spolu. ale ak ti nehovori nic, je to jej problem aj vtedy, ak by si myslela, ze ty si jej nejako ublizila. prestan nad nou rozmyslat, ty ju nezmenis, zmenit sa moze iba ona sama. teba do toho nic. a ze sa roky poznate, to nic neznamena, lebo ja roky poznam aj mojho dedka a to je tiez taky hundros a neriesim to, lebo nemam sancu ho zmenit animu nijako pomoct. kazdy sme tu za seba. nieco sa ti na nej nepaci, ale pritom to robis aj ty sama. tak si to preber a vyvod z toho spravne uzavery. a mas po probleme. dufam, ze som ta nenastvala, ale tak to vidim. niekedy si to sami tak nevieme uvedomit, tak je dobre, ked nam niekto otvori oci. dufam, ze sa mi to trocha podarilo.

hviezda01

ano,to vsetko sa da,ved ja komunikujem normalne aj s inimi,len nechcem,aby ona potom povedala,ze som ju zradila...od prveho ma k nam nastupit moja dobra kamoska,ked som to tej kolegyni povedala,tak mi hned tak mi hned pichla,ze...ty tu budes mat kamosku,a ja budem odpisana....ale mam pocit,ze ona sa odpisuje sama...svojimi naladami,som zvedava,aka bude zajtra....my sa pozname uz roky,a nechcem sa s nou pohnevat

nika.skalna

no to je fakt blbe, nezavidim ti. nemozes sa zacat kamosit s niekym inym? ved sa skus pridat ked ides na kavu k inym kolegyniam, len tak sa tam pri nich objav, nieso sa spytaj. neviem ako to tam mate zariadene, preco ste skupinky, kolko je vas v jednej miestnoti? robis taku robotu, ze pocas nej sa mozes zastavit aj pri niektorej inej?

hviezda01

mna ona nezatazuje svojimi problemamy,mne to nevadi,ked sa vyzaluje,a postazuje...ale napriklad dnes,bola od rana ako nafukovacka...najprv bola v pohode,a behom par minut sa ofučala,a koniec,ked som sa jej spytala,co jej je,tak mi povedala,ze nic,ale s nikym nekomunikovala..mna ubija najviac ten jej oduty ksicht...my sme tam poskupinkovane...ako nie pri praci,ale tak,ked ideme na kavu,alebo do bufetu...a nakolko som tam pri nastupe poznala len ju,tak som s nou vo dvojke,a o to viac ma to potom zoziera,lebo ju berem ako aj doverneho cloveka pri mne...dnes som ju skoro to pecka poslal,ked som videla aka je zas oduta...az ma z nej hlava zacala boliet..to svet nezral,takich naladovich ludi...mohla mi povedat,pocuj,dnes nemam svoj de,tak si ma nevsimaj,ja to berem,nie vzdy ma clovek naladu sa hyhnat,ale ona to uz prehana...pomoooooooooc...

effka

najhorsie je, ked sedis v jednej kancelarii s clovekom, ktory cicia energiu. On to nerobi vedome, ale poznam take pripady a kolegovia takych ludi su ako "vypluti"
Mala rada: ked ten "vyciciavac" zacne hovorit o svojich problemoch, starostiach, vtedy si hned prilozte dlan na solar plexux, totiz ta vasa energia odchadza stadial.
hviezda01 napis potom asi po tyzdni, ci ti to pomohlo

Laurina22

Vies co,urazila sa.Ale men to bolo jedno,bola falosna,vsade len kazdeho ohovorila a ja som si povedala,ze takych ludi nechcem mat okolo seba.