Ahojte , i ja mam akne uz asi tak 3-4 roky . Mam 15 . Plet sa mi stale zhorsuje i ked mam zdravu stravu , pitny rezim , skusam kozmetiky rozne ( samozrejme postupne ) , kozmeticka mi robi cistenie , bola som aj na dermolyze aj nejakej kyseline a pod . tiez u koznej no jej masticky mi nepomohli a ine mi dat nechce ... ale k veci , chcem sa vas spytat , vsetci hovorite , ze vytlacanie je zle a ze by sa to nemalo . Ja s tym suhlasim , ale co mam urobit , ked sa mi pupaciky rychlo zapaluju a napr. ked rano vstanem tak mam aspon 5 bielych a dost zapalenych ? Mavam aj podkozne a tie strasne bolia ... Do skoly si musim davat make up a ten by to nezakryl . Je mi to hrozne neprijemne , som z toho strasne smutna :-( ale ako mam teda prestat s vytlacanim , ked to potom je tak viditelne ? ...
Vytláčanie vyrážok
Sad girl- Zlato, necakaj a urcite pomoc vyhladaj, nemas sa za co hanbit. Porucha ktorou trpis sa nazyva dermatilomania, u mna trvala (trva) niekolko rokov a zazila som v najhorsom obdobi chvile, ktore nikomu zazit nezelam, a dufam ze im predides. Skus si na nete vyhladat blog Lucky Stastnej, verim ze ti pomoze
Ahojte..chcem sa spýtať už asi 3-4 roky si neustále vytláčam akné. Viem že je to vážne ale moji rodičia nechcú aby som vyhľadala odbornú pomoc . Neviem sa jednoducho zastaviť. Najhoršie je to že často potom ako akné vytlačím plačem. Prosím, poraďte mi či mám vyhľadať pomoc sama , naozaj ma to trápi
... a este - dost mi pomoze prekryt nejaky ten defekt tekuty mejkap, ale v takom polovyschnutom stave - vytlacim si ho trochu viac do malickej nadobky (pouzivam nadobku od maleho ocneho tiena), a ked trosku preschne tak ma lepsiu kryciu schopnost. len pozor na tie nestastne bakterie, ja si tymto prekryvam skvrnky na tvari :(
ja som sa v puberte tiez nadparovala nad harmancekom, mala som potom krasnu plet. po nadpareni som si dala len nejaku jednoduchu pletovu masku, ktoru som po chvili zmyla (ale nedavaj si ziadnu masku na ,,rozrypanu,, vyrazku). vytlacat som si vytlacala (a ked sa o seba nestaram poriadne, tak mam dovod vytlacat si aj dnes, davno po puberte). vzdy som si pleto ocistila nejakou pletovou vodou a potom vytlacala. nikdy nie tak, ze nadparit sa a potom vytlacat! to je blbost, mne sa najlepsie vytlacalo z nezmakcenej pleti. potom som sa sla akurat tak umyt beznym sprchovym gelom s vodou a osusit si tvar uterakom. nic viac. v puberte mi rodicia nedovolili patlat na seba mejkapy - mojej pleti to dost prospelo. ale jasne, vyrazky som prekyt mohla, nejakym aknekolorom, dermacolom, ci co. najlepsie je ale nekydat na ne nic. a pozor na dotykanie tvare neumytymi rukami - u mna to zarucene zhorsilo stav pleti.
Extension - a to ked mas bielu vyrazku tak si to cim zatries aby to tak nebolo vidiet ? Pretoze mne to je hrozne neprijemne , ked tak niekam mam ist ... a moj aknecolor to nezakryje ... viem , ze by sa to nemalo , ale ja mam denne aj 3-4 biele vyrazky .
barbora preto sa lesknes, lebo aknecolor nieje make up
ja ti ich neodporucam vobec vytlacat !!ani sa ich nechytat,mne ked sa spravi vyrazka a do toho rypem na druhy den mam dalsie 3 aj viac okolo toho miesta kde som rypala a ked ju necham tak aj ked je biela na vytlacenie ju nechytam nevytlacam potom vyschne a zmizne a nemam ziadnu
skus takto vecer poriadne umy tvar dezinfekcnym mydlom nejaky na mastnu plet daj vriacu vodu do hrnca s harmancekom naparuj sa aspon pol hodinu nehaj vysusit tvar na vzduchu len tak neutieraj do uteraka sprav si masku najlepsie su bahenne na mastnu problematicku plet nehaj posobit az kym nestvrdne maska uplne,medzi tym ako maska posobi relaxuj vypi poriadnu salku prhlavoveho caju s lyzicou medu ,ked si zmyjes masku natri tvar kremom samozrejme na mastnu problemtaicku plet a choj spat na druhy den si umy tvar nakremuj daj make up a funguj ako stale
no ale pozor tu masku aby ti zas neuskodila nepozuivaj kazdy vecer skus kazdy druhy ,al nevytlacaj !!!!!!! skus to robit dva tyzdne takto a uvidis ,
alebo sa odfot a o dva tyzdne sa odfot znovu a uvidis rozdiel len jedno nerob nechytaj tie vyrazky prosim ta pekne hlavne ked mas problematicku plet tpo je najhorise co mozes spravit !
tak asi rada odomna
Pouzivam aknecolor na prekrytie vyrazok , ale na ten si musim dat puder , pretoze plet sa inak velmi leskne ( co sa leskne aj po cca 2 hodinich opat :( ) .... Strasne sa mi mastni plet a niekde zas mam prilis suche miesta ...
rano si normalne tie biele vytlac, ale dolezite je, aby si si tvar potom dobre vydezinfikovala. najlepsie by bolo hned ako vstanes si vytlacit, vydezinfikovat a az potom sa ist umyvat, ranajkovat, obliekat, aby ti to zaschlo. a potom si na to daj kludne make-up. ovsem mala by si pouzivat make-up ktory je v tube, aby si do neho nezaniesla nejake mikroby. a rozhodne si nedavaj puder, lebo ten sa dava stetcom alebo spungiou a tam je obrovske mnozstvo mirkobov, cim si stale tie zapaly na pokozke udrziavas a rozsirujes. plet s akne potrebuje velmi vela cistoty, hygieny, stale dezinfikovat a nechytat cez den rukami, tie su velmi spinave. kup si vlhke vreckovky a casto si nimi cez den ked si v skole umy ruky. alebo ak mas moznost umyt si mydlom v skole, tak to urob a vysus papierovou vreckovkou, nie uterakom, ten tiez je plny bakterii. existuje aj taky korektor ktory obsahuje dezinfekcne prisady, ten si mozes dat iba na tu vytlacenu vyrazku.