Tehotenstvo a mykóza

Príspevok v téme: Tehotenstvo a mykóza
bazalka

Ahojte, s mnaželom sa pokúšame o dieťatko, čiže je možné, že som tehotná :). Menzes by som mala dostať budúci týždeň. Čo ma však znepokojuje je to, že mám zrejme mykózu. Zvonka si to natieram krémom canesten, ale chcelo by to aj niečo zvnútra. V lekárni mi poradili aj jednu vaginálnu tabletku Canesten, že to neublíži ani v prvých troch mesiacoch tehotenstva. Ja mám však aj tak obavy, že by to mohlo nejako uškodiť. Aké máte vy s týmto skúsenosti?

bazalka

jankaaaaaaaaa, ja som predsa nechcela, aby mi tu hovorili, či si tú tabletku dať mám alebo nie. Chcela som vedieť, či mali takúto skúsenosť a ako sa rozhodli. Ale to nie je podstatné, tabletku som si dala, tak uvidím.

jankaaaaaaaaa

no tak ked ti dvaja lekari povedali ze to nemoze uskodit, v lekarni ti to tiez povedali.. tak ako neviem.. myslis ze tu na fore dostanes odbornejsiu radu?? alebo keby ti tu na fore niekto napisal ze nie, nemozes to uzit ak si nahodou tehotna, tak by si to neuzila?

janullllka

ahoj, môžeš tabletku kludne užit, v tehotenstve sa predpisuje väčšinou candibene ale to je asi to isté ako canesten .. teda si myslím ... určite neohrozíš "možné" bábo ...

bazalka

Písala som, že je šanca, že som tehotná. Ale to je jedno. Písala som na gynekologické poradne, kde mi dvaja lekári napísali, že uškodiť to nemôže. No ale neviem, aj tak mám obavy. Preto som chcela nejaké skúsenosti.

Laurina22

Ale to si nenapisala,kedy bol posledny sex,my to nemame odkial vediet.

No a lekarovi sa neda zavolat?Nie je taka moznost?

bazalka

NO asi ťažko si môžem už teraz robiť test, keďže by ešte s najväčšou pravdepodobnosťou nič neukázal, nie? Aj keby som si kúpila test s najväčšou citlivosťou, tak by to ešte bolo dosť skoro. A keďže sme mali styk v moje plodné dni, tak je tu šanca, že tehotná som. Keby som vedela na 100%, že tehotná nie som, tak by som si bez poblémov tabletku dala.